تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, مشروح خبرها
شماره : 22122
تاریخ : ۱۲ بهمن, ۱۳۹۹ :: ۱۲:۱۳
آیت‌الله علیرضا اعرافی در اجلاسیه مدیران استانی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛ حوزه انقلابی؛ حافظ تراث گذشته، پاسخگوی نیازهای امروز/ هیچ‌گاه حوزه در برابر این همه سؤال و نیاز قرار نداشته است بعضی شاید گمان کنند حوزه انقلابی حوزه‌ای است که باید آن سنت‌های پیشین را کنار بگذاریم. هرگز حوزه عصر انقلاب به این معنا نیست، بلکه باید هم آن تراث گذشته را مراقبت و هم حوزه را وارد مدار جدید و آماده پاسخگویی نیازهای جامعه و نظام کنیم.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور در اجلاسیه مدیران استانی حوزه‌های علمیه و معاونان و مدیران ستادی که به صورت حضوری و مجازی در سالن آیت‌الله حائری مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه در قم برگزار شد گفت: حضرت علی(ع) در خطبه ۱۱۳ در تصویر دنیا فرموده‌اند «دنیا دار فناء است و نمی‌شود به صورت ابدیت به آن نگاه کرد، نعمت‌هایی در آن با سختی‌هایی همراه است و جاودان هم نیست. نکته مهم عبرت آموزی آن است و اگر انسان نگاه دقیق به این موارد داشته باشد، قطعا مسیر سعادت را طی خواهد کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه اظهار داشت: حوزه عصر انزوا و انقلاب تعبیری است که در سخنان رهبر انقلاب آمده و برای حوزویان و کارگزاران حوزه قابل توجه است. ما در عصر انزوا و انقلاب باید از میراث بلند و ذی قیمت حوزه و تراث عظیم علمی، اخلاقی و... مواظبت و پاسداری کنیم؛ اما وقتی وارد عصر جدید شدیم، رسالت‌های جدیدی به دوش ما قرار می‌گیرد. بعضی شاید گمان کنند حوزه انقلابی حوزه ای است که باید آن سنت‌های پیشین را کنار بگذاریم. هرگز حوزه عصر انقلاب به این معنا نیست، بلکه باید هم آن تراث گذشته را مراقبت و هم حوزه را وارد مدار جدید و آماده پاسخ گویی نیازهای جامعه و نظام کنیم.

امام جمعه قم با بیان این که در آغاز و آستانه ایام الله دهه فجر قرار داریم اظهارداشت: حوزه را در این ۴۲ سال باید در همه مسائل مورد ارزیابی قرار دهیم؛ داشته‌ها و اندوخته‌ها را ببینیم که با این سرمایه عظیم انقلاب چه کرده ایم و چگونه به مسائل نظام پاسح داده ایم و چه نقش موثری روحانیت در صحنه ایفاء کرده و چه کاستی داریم و چگونه باید باید جبران کنیم. این سوال بزرگی از حوزه و روحانیت است که با آن مواجه است.

تجربیات نو در مقابل حوزه قرارگرفته است

آیت‌الله اعرافی با بیان این که حوزه در عصر انقلاب از امتیازات خوبی برخوردار است و تجربیات نو در مقابل حوزه قرارگرفته است گفت: هیچ‌گاه حوزه برابر این همه سوال و پرسش و نیازها قرار نداشته است. برای اولین بار حوزه با دنیای بی پایانی از سوال و ضرورت‌ها مواجه شد. در این عصر جدید و دنیایی که از علم و فناوری و اندیشه‌های مختلف برخوردار است، دنیایی که با فناوری اندیشه‌های گوناگون مواجه گردید و تحولات عملی و... در آن رقم خورد، همه اینها مستقیم یا غیر مستقیم با حوزه در ارتباط بود و اتفاق دیگر حدوث انقلاب بزرگ بود و اینها پدیده بزرگی است و سوال‌های جدید را عرضه کرد.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه بیان داشت: در این رابطه حوزه اقدامات خوبی برای پاسخگویی انجام داد، ولی ضعف‌هایی وجود دارد که باید آن را بشناسیم.

تربیت نیروی تراز انقلاب

رویکرد فرهنگ اداری بر کار روحانیت؛ دنیا زدگی و تجمل گرایی و فرو افتادن در مدار سطحی و فاصله از مردم و جوانان و عدم درک از وقایع و پاسخ گویی به نیازها و جهان، از جمله نگرانی‌هایی بود که آیت‌الله اعرافی بیان کرد و گفت: حوزه با تکیه بر سابقه دیرین و سرمایه گذشته، نقش‌های بی بدیلی ایفا کرد، اما باید نگران بود که در برابر این همه حجم تولید فکر و اندیشه، علم و دانش پاسخ گو هستیم و آیا توانسته ایم تربیت کننده نیروی تراز انقلاب و جهان باشیم؟

آیت‌الله اعرافی در ادامه گفت: اگر ۴سال گذشته را بخواهیم ارزیابی کنیم که با حمایت رهبر انقلاب و مراجع و بزرگان و با نگاه بلند مدیران استانی، شاهد تولید حجم انبوهی از منظومه فکری و سرمایه بزرگی در حوزه بوده ایم باید از آنها تشکر و قدرانی کرد، اما با وجود همه ضعف‌ها برای اولین بار است که با حمایت همه بزرگان حوزه ۲۰ سند بلند مدت، برنامه ۵ ساله و ۲۰۰ طرح از مجموع ۹۰۰ طرح و عنوان مهم حوزه برخوردار است. این حجم مهم سرمایه است که در حوزه با تلاش‌های زیاد فراهم آمده است.

مدیر حوزه‌های علمیه افزود: در مقام اجرا هم بیش از ۵۰ عنوان می‌توان برشمرد که با وجود مشکلات محقق شده و قابل ارائه است. در بخش استانها با وجود این که موجب رضایت ما نیست ولی در بحث واسپاری و واگذاری مدارس و مراکز گام‌های خوبی برداشته شده ودر محور ارتقا و تکامل هم نیز کارهای خوبی شده است. این مجموعه ای انباشته‌ها وسرمایه‌هایی است که گذشتگان هم فعالیت کرده بودند.

وی افزود: اگر چه در مواردی ضعف جدی است و باید جبران کرد که از جمله تراکم برنامه است که گاهی موجب شلوغی در عمل می‌شود. در همین رابطه باید به عدم اطلاع رسانی جامع، دانش افزایی و توجیه درست اسناد و برنامه کلان برای مدیران و اساتید هم اشاره کرد.

آیت‌الله اعرافی گفت: در عین حال می‌دانیم همه اسناد و طرح‌های تولیدشده وقتی به سمت اجرا می‌رود که مدیر در استان و ... از آگاهی و دانش لازم نسبت به این منظومه فکری برخوردار باشند. اما در دور جدید ضمن تکمیل شدن طرح‌ها، عمده باید به سمت اقدام و عمل و جبران ضعف پیش رویم. در این روزها، جبران ضعف و اقدام باید مورد نظر و توجه جدی باشد و در متن برنامه و زندگی طلاب و به تدریج در جامعه اثر بخش باشد.

انتظار مدیر حوزه از عهد خود با مدیران استانی

وی افزود: برخی از انتظارات از جمله مصوبات سفر ما در مناطق است. باید این مصوبات و عهدی که بسته شده پیگیری و اجرا شود؛ مجموعه پیوست‌های احکام و وظائف، برش‌های برنامه ۵ساله و آمایش استانی، ارتباط بیشتر با مدارس و طلاب و توجیه طلاب نسبت به طرح‌های بزرگ از دیگر وظائف مهم است.

مدیر حوزه‌های علمیه بیان داشت: تعامل با نهادهای دینی و فرهنگی و برنامه ریزی برای تشکیل جبهه واحد با حضور مدیران نسبت به همه کنشگران فعال، توجه ویژه به سطوح عالی و ارتقا، توجه به رشته‌ها و درس خارج، توجه به ممتازان و استعدادهای برتر، توجه به دوره‌های بصیرت افزایی و توجه به طرح‌های مطالعاتی شهید مطهری و ولایت فقیه و ارتقا دانش طلاب، توجه به شبکه‌های جهادی و تقویت آن، پذیرش و ارتقاء پذیرش، توجه به گروه‌های علمی‌و توجه به بحث وقف ومنابع پایدار مهمترین انتظاری است که باید مورد توجه مدیران قرار گیرد.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.