تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, مشروح خبرها
شماره : 22332
تاریخ : ۲ اسفند, ۱۳۹۹ :: ۱۱:۲۹
آیت‌الله علیرضا اعرافی در تهران مطرح کرد؛ تأکید بر ورود حوزه‌های استانی به عرصه‌های اجتهادی/ مرزهای علوم اسلامی به هفت یا هشت رشته خلاصه نمی شود رشد حوزه‌های استان‌ها و ورود آن‌ها به عرصه‌های تولید و اجتهادی در دستور کار است، البته در این میان حوزه علمیه تهران جایگاه ویژه‌ای دارد، چرا که در قلب حاکمیت جمهوری اسلامی قرار گرفته است.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور در آیین افتتاحیه دومین کتابخانه تخصصی و نمایشگاه دائمی گفتمان علمی انقلاب اسلامی در مدرسه علمیه مروی تهران، با تبریک ایام ماه رجب، گفت: روح کار ما رجب، شعبان و رمضان و قله‌های بلند دعا و مناجات در این ماه‌هاست.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور ادامه داد: اگر در عصر ما امام خمینی(ره) گفتمانی نو عرضه کرد، ریشه آن بنیان‌های عمیق الهی بود که در وجود امام(ره) قرار داشت و رهبر عظیم الشان انقلاب هم همین مسیر را می پیمایند.

وی در ادامه با اشاره به دستاوردهای علمی و پژوهشی حوزه‌های علمیه، تصریح کرد: دستاوردهای حوزه کم نیست و درخور ستایش است، البته کاستی‌هایی هم وجود دارد که مدیریت حوزه تلاش می کند کاستی‌ها را شناسایی و آنها را رفع کند.

آیت‌الله اعرافی تصریح کرد: دستاوردهای حوزه در قلمروهای علوم اسلامی بسیار بیشتر از دستاوردهایی است که در نمایشگاه گفتمان علمی انقلاب اسلامی وجود دارد. حتماً این چند هزار منظومه کتاب و مقاله در قلمرو‌های جدید و حوزه‌های علوم انسانی اسلامی نشان دهنده ابتکارات و ایده‌های ارزشمند متفکران، صاحب نظران، اساتید و فضلای حوزه علمیه است و وقتی این آثار در کنار هم چیده شود حتما به کاستی‌ها و ضعف‌هایی پی خواهیم برد و برای رفع کاستی‌ها اقدامات در خور توجهی انجام خواهد شد.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور تصریح کرد: محصولات حوزه علمیه در قلمرو‌های فقه، اصول، تفسیر، کلام فلسفه و دیگر قلمرو‌های علوم اسلامی خیلی فراتر از این موارد است و باید زاویه دید مخاطب را به قلمرو‌های دیگر توجه داد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به بسط و گسترش مرزهای علوم اسلامی، افزود: مرزهای علوم اسلامی به هفت یا هشت رشته خلاصه نمی شود، بلکه ده‌ها رشته و شاخه‌های جدید شکل گرفته است.

آیت‌الله اعرافی اضافه کرد: یکی از محصولات و دستاوردهای سه سال اخیر حوزه علمیه، طراحی و اجرای درختواره رشته‌های حوزوی با ۱۶ رشته و ۴۰۰ گرایش است که با همکاری و مشارکت ۶۰۰ استاد به سرانجام رسیده است.

وی ادامه داد: درس‌های خارج فقه معاصر در قلب حوزه پایه ریزی و اجرا شده است و حضرت آقا هم فرمودند «هر حمایتی لازم باشد انجام خواهم داد». البته به رسمیت شناختن درس‌های خارج اجتهادی غیر از فقه و اصول هم در دستور کار قرار دارد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان ویژگی گفتمان علمی انقلاب اسلامی توضیح داد: نمایشگاه گفتمان علمی انقلاب اسلامی نشان دهنده دستاوردهای چهل ساله انقلاب است و آثار مکتوبی که در میان آثار، برجستگی ویژه ای دارد برگزیده شده است.

وی با اشاره به این که در طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی موسسات گوناگون همکاری داشتند که دارای نکات ویژه ای است، گفت: اولین نکته ای که در این نمایشگاه می توان به آن اشاره کرد بسط و گسترش مرزهای علوم اسلامی در چند شکل از گفتمان علمی انقلاب اسلامی است و در این آثار می توان مشاهده کرد که فقه، کلام و فلسفه ما به مسائل نو و مستحدثه پرداخته اند

آیت‌الله اعرافی با اشاره به ضرورت تقویت حوزه‌های علمیه استان‌ها، گفت: رشد حوزه‌های استان‌ها و ورود آنها به عرصه‌های تولید و اجتهادی در دستور کار است، البته در این میان حوزه علمیه تهران جایگاه ویژه ای دارد، چرا که در قلب حاکمیت جمهوری اسلامی قرار گرفته است.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.