به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، آیتالله محمود رجبی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در وبینار لوح آسمانی با محوریت منشور روحانیت به بررسی نقش حوزه علمیه در تحقق تمدن اسلامی پرداخت.
وی در ابتدای سخنان خود، منشور روحانیت را یکی از پیامهای بلند و پر محتوای امام راحل دانست و بیان داشت: این منشور هدیهی معنوی و قدسی برای روحانیت و ملت است. جا دارد ملت و روحانیت این پیام را سرلوح فعالیتهای خود به ویژه در عرصه اجتماعی قرار دهند.
آیتالله رجبی تأکید کرد: امام خمینی(ره) به وسیله منشور روحانیت نقشه راه آینده را برای روحانیت، ملت و دولت ترسیم کرده و نسبت به توطئههای دشمنان نیز هشداری لازم را دادهاند.
وی با اشاره به منشور روحانیت روحانی واقعی را کسی دانست که تا سر حد جان در راه اسلام، حق، عدالت و مردم جانفشانی میکند و عنوان داشت: در بخش دیگری از این منشور نقش روحانیت در حفظ و انتقال معارف و مکتب اسلام بیان شده است.
رئیس مؤسسه امام خمینی(ره) با تأکید بر اینکه امام راحل نسبت به نفوذ در حوزه و جامعه دینی هشدار میدهند، یادآور شد: یکی از توطئههای دشمنان این است که روحانیت را مخالف تمدن، علم و پیشرفت معرفی کنند.
وی افزود: روشنفکران غرب زده و مدعیان تمدن غرب، عاملان دشمنان هستند که میخواهند با تلاش خودشان در جامعه اسلامی نفوذ کرده و اهداف مستکبران را محقق کنند، لذا روحانیت در برابر این عده با شجاعت ایستاده و خواهد ایستاد.
آیتالله رجبی، یکی از اهداف دشمنان را سکولاریز کردن حوزه بیان کرد و گفت: امام راحل نسبت به عدهای مقدس مأب و متحجر مأب هشدار میدهند؛ عدهای به اسم اینکه باید حوزه، دین و اسلام را حفظ کرد میگویند روحانیت نباید وارد سیاست شود.
وی ادامه داد: امروز نیز افرادی هستند که در خارج و داخل سخن از جدایی دین و سیاست میزنند. اینکه مقام معظم رهبری نسبت به سکولاریز کردن حوزه هشدار میدهند به خاطر خطری بود که امام راحل آن را پیش بینی کرده بودند.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم، حفظ وحدت روحانیت در عین اختلاف سلایق را یکی از تأکیدات امام راحل عنوان کرد و تصریح داشت: امام راحل تأکید میکنند هم باید جامعه مدرسین نسبت به دیدگاههای روحانیون جوان توجه کند و هم جامعه روحانیت نسبت به جامعه مدرسین اعتماد داشته باشد و بدانند تضعیف جامعه مدرسین تضعیف انقلاب است.
آیتالله رجبی با اشاره به اینکه برخی مدعیاند فقه نمیتواند پاسخگوی نیازها باشد، تأکید کرد: امام میفرمایند: فقه جواهری پاسخگوی نیازها است، البته نقش زمان و مکان را باید در نظر گرفت. فقه میتواند پویا باشد و در هر زمانی پاسخگوی نیازها باشد. فقه جواهری میراث ماندگار صدها ساله فقه است. این فقه برگرفته از آیات و روایات است.
وی فاصلهگیری از زی طلبگی را یکی از هشدارها امام راحل نسبت به جامعه روحانیت دانست و گفت: زی طلبگی چیزیست که باید تمام روحانیون آن را سرلوحه زندگی خود قرار داده و هر روز به آن بیاندیشند.
انتهای پیام/