به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، حجتالاسلام والمسلمین محسن عباسی ولدی، کارشناس مسائل خانواده در درس گفتار «مبانی رشد و تربیت اسلامی» پیرو مباحث گذشته بیان داشت: کسی میتواند نقشه تربیتی را طراحی نماید که علاوه بر علم تدبیر، قدرت تدبیر داشته باشد؛ به این معنا که به واسطه نفوذ ارادهاش در ارکان عالم، ضمانت اجرایی برای نقشه تربیتی خویش داشته باشد.
وی افزود: ولی و سرپرست ما و کسی که باید تحت ولایت او قرار بگیریم و زندگی خویش را تحت ولایت او پیش ببریم، کسی است که «هو القاهر فوق عباده»؛ یعنی کسی که قادر و قاهر و بالادست تمامی بندگانش میباشد؛ لذا صرفا چنین شخصی میتواند نقشه تربیتی برای انسان طراحی کند؛ چرا که در برابر تمامی خیرات قاهر و مسلط است و اگر خواست خیری را به بندهای برساند هیچ چیزی نمیتواند مانع وی باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: موضوع قدرت، یک بحث مهمی است که در تربیت مورد غفلت واقع شده و از خداوند غافل شدهایم، بلکه تربیت را باید نوشت و برنامه ارائه داد و از ابتدا تا انتهای آن را به گونهای برنامهریزی نماییم که ضمانت اجرایی داشته باشد و ضمانت اجرایی برنامه تربیت به قدرت و نفوذی است که برنامهریز در اجزای عالم دارد.
وی ادامه داد: در تربیت قصد داریم که متربی را به عاقبت خیر، جایگاه خیر، رزق خیر برسانیم که این خیر صرفا در دستان خداوند است و هیچ خیری نیست که وجود داشته باشد اما در دستان خداوند نباشد. کسی خیرات در دستان اوست که «علی کل شیء قدیر» باشد و کسی که خیرات در دستان او نباشد، نمیتواند نقشه تربیتی را طراحی نماید و برای انسان خیرات را رقم بزند؛ چرا که توانایی ندارد.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی ولدی تصریح کرد: موضوع قدرت در ربّ با موضوع ضعف در عبد، هماهنگی زیادی دارد، در انسانشناسی اگر نوع تعریف از انسان، انسانی که عبد، مربوب، مخلوق و شخصی که احیاء و اماتهاش دست خودش نباشد و اگر تعریفی که از انسان ارائه میدهیم، نتیجهاش باور قدرتمندی شود، نشان دهنده اشتباه رفتن این مسیر است. در واقع ما باید در انسانشناسی، انسان را به گونهای معرفی نماییم که به این نتیجه برسیم که هیچ بوده و در مقابل خداوندی که همهکاره است، ایستاده است.
وی در مباحث پایانی خویش به بیانات اخیر مقام معظم رهبری اشاره نموده و به دو عنصری که ایشان اشاره نمودند که در آحاد مردم باید وجود داشته باشد که بصیرت و صبر و استقامت است، تاکید نمود و گفت: مباحث ایشان، درون دینی و با اتکا به آیات و روایات میباشد و ما باید از این نوع نگاه درس بگیریم و فعالیتهای خویش را باید با ایمان به مفاهیم دینی پیش ببریم.
انتهای پیام/