تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, برگزیده ترین ها, مشروح خبرها
شماره : 22896
تاریخ : ۲۴ فروردین, ۱۴۰۰ :: ۱۶:۱۸
حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی ولدی در درس گفتار «مبانی رشد و تربیت اسلامی»: پیش‌نیاز حرکت در مسیر تولید علوم انسانی با رویکرد اسلامی/ چرا تنها مکتب توحیدی می‌تواند نقشه تربیتی تدوین کند؟ هیچ مکتبی غیر از مکتب توحیدی نمی‎تواند ادعا کند که نقشه‎اش را از کسی گرفته که اراده‎اش حاکم بر تمام عالم است و در مسیر اجرای اراده او هیچ مانعی وجود ندارد، این ادعا صرفا در اختیار مکتب توحیدی است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن عباسی ولدی، کارشناس مسائل خانواده در درس گفتار «مبانی رشد و تربیت اسلامی» پیرو مباحث گذشته خویش در مورد قدرت در نقشه تربیت و این‌که طراح نقشه تربیتی باید ضمانت اجرایی برای برنامه خویش داشته باشد و این صرفا از جانب خداوند و با تربیت دینی می‎تواند باشد، بیان کرد: ‎تربیت دینی با معنایی که بحث شد، تنها راهی است که انسان می‎تواند در برابر خود ببیند تا مسیر تربیت را طی نماید.

وی افزود: هیچ مکتبی غیر از مکتب توحیدی که مبتنی بر وحی و آموزه‎های وحیانی نقشه تربیت را طراحی می‎نماید، نمی‎تواند ادعا کند که نقشه‎اش را از کسی گرفته که اراده‎اش حاکم بر تمام عالم است و در مسیر اجرای اراده او هیچ مانعی وجود ندارد، این ادعا صرفا در اختیار مکتب توحیدی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی ولدی تأکید کرد: یکی از اصلی‎ترین شگردهای دشمن برای غلبه بر مکتب ناب اهل‌بیت(ع) شناخت نقاط قوت و تبدیل آن‎ها به نقاط ضعف یا غافل نمودن ما از آن‎هاست؛ درحالی‎که این‌که ما در مکتبی تنفس می‎کنیم که طراح نقشه تربیتی‎اش کسی است که اراده‎اش بر اجزای عالم تسلط دارد و نافذ است، نقطه قوت مکتب ما است که نباید از آن غافل باشیم.

وی ادامه داد: ایمان به خداوند و ایمان به وعده‎های الهی یک پایه اساسی برای این است که در مسیر تولید علم لغزش نداشته باشیم و صرفا در مسیر الهی مبتنی بر مبانی دینی پیش برویم. کسی که در مسیر تولید علوم انسانی با رویکرد اسلامی افتاده، اگر قلبش مملو از ایمان به «إن الله بالغ أمره» نباشد، در مسیر تولید علوم انسانی با رویکرد دینی نمی‎تواند پیش برود.

این استاد حوزه در مباحث پایانی خویش در پاسخ به این‌که برخی می‎گویند این عالم قانون دارد که ما باید قوانین را کشف کنیم و قانون به اراده ما نیازی ندارد، تأکید کرد: اولاً آیا توانسته‎اید با قاطعیت به این قوانین چنین محکمی دست پیدا کنید؟ تاریخ علم تجربی و علوم انسانی ثابت می‎کند که نظریات متعددی به عنوان نظر متقن بیان شده که بعدا بطلان آن به وضوح ثابت شده است.

وی اضافه کرد: ثانیاً چرا فکر می‎کنید می‎توانید به تمام آنچه که در عالم وجود دارد و تمام اجزای عالم و رابطه بین آن‎ها تعریف می‎شود دست پیدا کنید؟ درحالی‌که چنین چیزی امکان ندارد و صرفا یک ادعای واهی است. ثالثاً با رویکرد قرآن و با آموزه‎های وحیانی، معتقدیم که سرسلسله اسباب، الله و ذات باری تعالی است.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.