تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, برگزیده ترین ها, مشروح خبرها
شماره : 22953
تاریخ : ۲۹ فروردین, ۱۴۰۰ :: ۱۳:۱۱
آیت‌الله مدرسی/ استارتاپ‌ها و ارز مجازی6: نقاط قوت و ضعف رمز ارزها/ تأمین امنیت تبادلات و مبادلات از امتیازات بیت کوین است بیت کوین برای این‌که پول شود نیازهایی داشت که یکی از آن‌ها این بود فردی که دارای بیت کوین است بتواند پول خود را حفظ کند، یعنی بیت کوین امنیت داشته باشد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، آیت‌الله محمدرضا مدرسی، استاد درس خارج حوزه علمیه در درس خارج خود به بررسی موضوع «فقه استارتاپ‌ها و ارز مجازی» پرداخت.

وی نخست با تقسیم بندی پول به دو نوع پول با ارزش ذاتی و پول با ارزش اعتباری، تأکید کرد: پول با ارزش ذاتی همانند طلا و نقره است ولی پول با ارزش اعتباری یعنی پولی که پشتوانه آن پول با ارزش ذاتی مانند طلا نباشد همانند پول کاغذی.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم اضافه کرد: دلیل این‌که مردم به پول‌های اعتباری اعتماد دارند این است که دولت‌ها پشوانه آن هستند و مردم به این نوع مبادله عادت کرده‌اند.

وی گفت: بشر بعد از این‌که پول اعتباری کاغذی که هیچ ارزش ذاتی ندارد را آفرید و به آن اعتماد کرد ولی در آن‌ها نقصان‌هایی دید به سمت پول‌های مجازی رفت.

این استاد حوزه کنترل توسط بانک‌های مرکزی و تصرف دولت‌ها با قدرت کاهش یا افزایش را از آسیب‌های پول‌های کاغذی اعتباری دانست و تصریح کرد: وقتی بشر از یک سو با مشکلات پول‌های اعتباری کاغذی روبرو شد و از سوی دیگر دید مردم صرفا نسبت به اعتبار در پول‌ها ارزش قائل هستند، دست به تولید پول‌های دیجیتالی زد.

آیت‌الله مدرسی، بیت کوین را معروف ترین رمز ارز دانست و بیان داشت: البته صدها نوع پول مجازی ایجاد شده که بسیاری از آن‌ها هیچ ارزش و پشتیبانی ندارند.

وی درباره خصوصیات بیت کوین نیز خاطرنشان ساخت: بیت کوین برای این‌که پول شود نیازهایی داشت که یکی از آن‌ها این بود فردی که دارای بیت کوین است بتواند پول خود را حفظ کند، یعنی بیت کوین امنیت داشته باشد.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم گفت: از دیگر نیازهایی که لازم بود بیت کوین داشته باشد تا پول شود، تأمین امنیت تبادلات و مبادلات بود. در فرآیند استخراج بیت کوین به هیچ وجه دست برد زدن و تقلب کردن امکان پذیر نیست. همچنین تمامی فرآیندها قابل پیگیری هستند.

وی افزود: البته نقصان بزرگ ذات برنامه بیت کوین این است که به هیچ وجه مشخص نیست چه شخصی در حال انجام آن است به همین دلیل اگر معامله‌ای با بیت کوین انجام گیرد مثلا فردی بیت کوین پرداخت کند ولی کالا به او تحویل داده نشود، در این صورت نمی‌تواند اثبات کند بیت کوین به حساب فلان شخص واریز شده ولی کالا پرداخت نشده است.

آیت‌الله مدرسی تأکید کرد: خود ذات پول بیت کوین هیچ مشکلی ندارد و فردی نمی‌تواند در آن تقلب داشته یا دزدی کند ولی مشخص نبودن صاحب بیت کوین مشکل اصلی است. چون سرور مرکزی هم ندارد ردگیری صاحبان غیر ممکن است.

وی ادامه داد: البته برای رفع این مشکل واسطه‌های مطمئنی قرار داده شده است. این افراد واسطه کاملا مشخص و شناخته شده هستند.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.