تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, مشروح خبرها
شماره : 23319
تاریخ : ۱ خرداد, ۱۴۰۰ :: ۱۰:۳۶
اظهار نگرانی حضرت آیت‌الله نوری همدانی نسبت به وضعیت فضای مجازی/ بورسیه‌های حوزه‌های علمیه خواهران از سال آینده فعال می‌شود حوزه در هفته‌ای که گذشت؛ تکذیب نظر حضرت آیت‌الله نوری همدانی درباره فروش کلیه برای مخارج ازدواج/ امتحانات سطوح عالی حوزه در دو نوبت خرداد و تیر برگزار می‌شود در پی انتشار استفتائی از سوی عده‌ای از مغرضین و انتشارآن در بعضی از شبکه‌های معاند مبنی بر نظر مرجع عالیقدر حضرت آیت‌الله العظمی‌نوری همدانی«دامت برکاته» پیرامون فروش کلیه برای امر ازدواج، ضمن تکذیب این خبر به اطلاع می‌رساند، هرگونه نظر فقهی و استفتایی مورد استناد است که ممهور به مُهر شخص معظم له باشد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، حوزه‌های علمیه و مراکز دینی در هفته‌ای که گذشت شاهد رویداد‌‌‌ها و رخداد‌‌‌های علمی، فرهنگی، سیاسی، دینی و… بودند که در این گزارش مهم‎ترین آن‌‌‌‌ها از نظر می‌‌‌گذرد؛

مراجع تقلید

پیام رهبر معظم انقلاب به ملت فلسطین در پی پیروزی مقاومت در جنگ دوازده روزه بر رژیم صهیونیستی

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب در پیامی پیروزی مقاومت فلسطین در جنگ دوازده روزه با رژِیم صهیونیستی را تبریک گفتند و تأکید کردند: دنیای اسلام یکسره در برابر قضیه‌ی فلسطین، مسئول و دارای تکلیف دینی است. عقل سیاسی و تجربه‌های حکمرانی هم این حکم شرعی را تأیید و بر آن تأکید می‌کند.

تکذیب نظر حضرت آیت‌الله نوری همدانی درباره فروش کلیه برای مخارج ازدواج

دفتر حضرت آیت‌الله نوری همدانی در اطلاعیه ای، انتشار استفتایی از این مرجع تقلید درباره فروش کلیه برای مخارج ازدواج، را تکذیب کرد و بیان داشت: در پی انتشار استفتائی از سوی عده‌ای از مغرضین و انتشارآن در بعضی از شبکه‌های معاند مبنی بر نظر مرجع عالیقدر حضرت آیت‌الله العظمی‌نوری همدانی«دامت برکاته» پیرامون فروش کلیه برای امر ازدواج، ضمن تکذیب این خبر به اطلاع می‌رساند، هرگونه نظر فقهی و استفتایی مورد استناد است که ممهور به مُهر شخص معظم له باشد.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم کرد

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی در رابطه با جنایات اخیر رژیم صهیونیستی و مقاومت رزمندگان فلسطینی پیامی صادر کرد که در بخشی از متن آمده: اینجانب ضمن محکوم کردن این جنایات و ابراز همدردی با خانواده شهدا، مجروحان و آوارگان، بر همت رزمندگان دلیر فلسطینی درود می‌فرستم و رهایی قدس شریف از چنگال صهیونیست‌ها را از خداوند متعال مسألت دارم.

پیام حضرت آیت‌الله سبحانی به مناسبت سالروز تخریب قبور ائمه بقیع(ع)

حضرت آیت‌الله جعفر سبحانی از مراجع تقلید به مناسبت سالروز تخریب قبور ائمه بقیع(ع) پیامی صادر کرد. در بخشی از پیام آمده: سالروز تخریب بارگاه ملکوتی اهل بیت نبوت و هتک حرمت مراقد امامان معصومین در بقیع، عاشورای دوم است و باید مسلمانان جهان به ویژه شیعیان مراتب نفرت، انزجار خود را از عاملان این جنایت به گوش جهانیان برسانند.

 پیام حضرت آیت‌الله علوی گرگانی بمناسبت جنایت ددمنشانه رژیم صهیونیستی

حضرت آیت‌الله علوی گرگانی با صدور پیامی جنایت ددمنشانه رژیم سفاک صهیونیستی را محکوم کرد. در بخشی از پیام آمده: اینجانب ضمن محکوم کردن این جنایات از همه آزادمردان جهان مخصوصا ملتهای مسلمان و کشورهای اسلامیمیخواهم که با حمایت معنوی و مادی خود به کمک مردم ستمدیده فلسطین بشتابند و از ملت فلسطین نیز میخواهم که با توکل و امید به خداوند مقاوم بوده و مطمئن باشند که نصرت الهی با آنها خواهد بود.

علما و روحانیت

حیات و رشد حوزه‌های علمیّه در گرو بالندگی و پویایی پژوهش‌های علمی است

حضرت آیت‌الله حسین مظاهری، رئیس حوزه علمیه اصفهان در پیامی به دوازدهمین جشنواره علامه حلی (ره) تاکید کرد: بی‌شکّ حیات و رشد حوزه‌های علمیّه در گرو بالندگی و پویایی تحقیقات و پژوهش‌های علمی است و این مهمّ جز با مجاهدت بی‌وقفۀ علمی و تحکیم پایه‌ها و مایه‌های دانش امکان‌پذیر نخواهد شد.

تبلیغ، روح و جانمایه همه نظام‌های حوزه است

آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور در نشستی با حضور معاون و مدیران تبلیغ و امور فرهنگی حوزه با موضوع بررسی برنامه‌های تبلیغی حوزه‌های علمیه در سال ۱۴۰۰ ضمن تأکید بر اهمیت مسأله تبلیغ، تبلیغ را غایة القصوی، روح و جانمایه همه نظام‌های حوزه برشمرده و افزود: تبلیغ باید در همه نظام‌های آموزشی و برنامه‌های حوزه تجلّی یافته، برنامه‌های کلان حوزوی با نگاه و رویکرد فرهنگ و تبلیغ ترسیم شود.

قوانین ما باید منشاء الهی و فقهی داشته باشد

آیت‌الله محسن اراکی، عضو مجلس خبرگان رهبری در مراسم افتتاحیه دومین مدرسه حقوق پارلمانی با عنوان ظرفیت‌ها و چالش‌های استفاده از فقه در تقنین با اشاره به اینکه فقه اسلامیغنی است و هیچ خلاء ای در شریعت اسلامیوجود ندارد، گفت: همه قوانین ما باید برخاسته از فقه و شریعت اسلامیبوده و منشاء خدایی و الهی داشته باشد.

جهان اسلام آینده درخشانی پیش رو دارد

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ضمن تسلیت سالروز تخریب قبور ائمه بقیع بیانه ای به این مناسبت صادر کرد که در بخشی از متن آن آمده: وهابیت، سلاح پنهان استعمار انگلیس علیه وحدت اسلامیو بیداری اسلامیبوده است و رنجی که مردم عراق، یمن، سوریه و افغانستان سالهاست با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند در حقیقت در اتاق‌های فکر آمریکایی و صهیونیستی طرح‌ریزی‌شده است.

علمی و فرهنگی

امتحانات سطوح عالی حوزه در دو نوبت خرداد و تیر برگزار می‌شود

امتحانات پایان ترم سال تحصیلی جاری طلاب سطوح عالی حوزه علمیه قم در دو نوبت خرداد و تیر ۱۴۰۰ برگزار می‌شود. بر اساس اعلام معاونت آموزش حوزه علمیه قم، طلاب سطوح عالی به صلاحدید خود در یکی از دو نوبت امتحانی خرداد ماه و یا تیر ماه می‌توانند شرکت کنند. طلابی که نوبت تیرماه را برای شرکت در امتحانات انتخاب کنند، اجازه شرکت در دوره ی تابستانی را نخواهند داشت. علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به پنل خود در پیشخوان حوزه به نشانی http://login.ismc.ir مراجعه کنند.

آغاز ثبت‌نام دومین دوره آموزشی طرح نظام جامع اندیشه اسلامی

حجت‌الاسلام و المسلمین محمد عالم زاده نوری، معاون تهذیب و تربیت حوزه‌های علمیه در گفت‌وگویی خاطرنشان کرد: دوره آموزشی نظام جامع اندیشه اسلامیدر تابستان ۱۴۰۰ برگزار می‌گردد در این دوره ۲۵۰ نفر از طلاب سراسر کشور شرکت می‌کنند. طلاب پایه ۳ به بالا در مدارس علمیه بلند مدت و طلابی که ۵۰ واحد آموزشی در مدارس علمیه سفیران هدایت گذارنده، می‌توانند از تاریخ ۲۰ تیر تا ۱۰ خرداد با مراجعه به سامانه پیشخوان حوزه علمیه به آدرس http://login.ismc.ir. در این دوره ثبت‌نام کنند.

ارائه ۱۵ هزار و ۸۲۱ اثر پژوهشی از سوی طلاب به دوازدهمین دوره جشنواره علامه حلّی

حجت‌الاسلام والمسلمین مازنی، دبیر علمی جشنواره علامه حلی گفت: مجموعاً ۱۵۸۲۱ اثر پژوهشی در قالب‌های کتاب، مقاله، پایان نامه سطح سه و ترجمه به دبیرخانه جشنواره ارسال شد؛ از این میان ۸۲۶۷ اثر از سوی برادران و ۷۵۵۴ اثر از طرف خواهران به دست ما رسید.

دهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به کار خود پایان داد

دهمین کنفرانس الگوی اسلامیایرانی پیشرفت با تشریح ۷۰ مقاله طی دو روز نشست در تهران به کارش پایان داد. با پایان این کنفرانس مقالات و نظرات مطرح شده جمع بندی و برای استفاده در متن سند و اسناد پشتیبان آن در دستور کار اندیشکده‌ها و شورای عالی مرکز قرار خواهد گرفت.

آغاز به کار دومین مدرسه حقوق پارلمانی در قم

دومین مدرسه حقوق پارلمانی با عنوان ظرفیت‌ها و چالش‌های استفاده از فقه در تقنین با حضور بیش از ۳۰۰ نفر از فرهیختگان حوزه و دانشگاه با سخنرانی آیت‌الله اراکی عضو مجلس خبرگان رهبری در قم آغاز به کار کرد.

استان‌ها

اولین جلسه «مرکز راهبری اقتصادمقاومتی» حوزه علمیه اصفهان برگزار شد

نخستین جلسه «مرکز راهبری اقتصادمقاومتی» به میزبانی معاونت پژوهش حوزه علمیه اصفهان با حضور اعضای هیئت علمی دانشگاه اصفهان و عضوکمیسیون اقتصادی مجلس برگزار شد. از جمله پیشنهادات اساتید و تخصص حاضر در جلسه می‌توان به نگارش تفاهم نامه بین حوزه و دانشگاه در اقتصاد مقاومتی، تمرکز و توجه به یک مسئله خاص اقتصاد مقاومتی مثل اصلاح الگوی مصرف و فعالیت عمیق بر روی فقط و فقط یک موضوع از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، راه اندازی کتابخانه اقتصاد مقاومتی و برگزاری کارگاه‌های آموزشی اشاره کرد.

نشست «ارتقای همکاری بین نخبگان حوزوی با مرکز پژوهش‌های مجلس» برگزار شد

نشست ارتقای همکاری‌های نخبگان حوزوی با مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامیدر حوزه تولید و زیربنایی، با حضور ۴۰ استاد نخبه حوزوی برگزار شد. در این نشست حجج اسلام والمسلمین حسینی شاهرودی، علوی، صمدی، سید علی حسینی، سید رضی و آقایان دکتر رهایی، شاهانی، مینایی، آرامی، سعیدی به ایراد سخن پرداختند.

پذیرش طلاب دوره خارج فقه و اصول در مؤسسه دارالثقلین امام عصر(ع)

پانزدهمین دوره پذیرش طلاب در دوره خارج فقه و اصول مؤسسه دارالثقلین امام عصر(عج) آغاز شد. علاقه مندان برای ثبت‌نام می‌بایست ارائه فتوکپی کارت ملی و شناسنامه و مدارک تحصیلی و دو قطعه عکس ارائه دهند همچنین برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره ۳۷۸۴۱۵۴۱ تماس و یا به سایت darolsaqalain.ir مراجعه کنند.

۳۰ خرداد، آخرین مهلت ارسال آثار پژوهشی طلاب خراسان

حجت‌الاسلام والمسلمین جواد معین، دبیر شانزدهمین فراخوان آثار پژوهشی معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان با اشاره به اینکه آغاز دریافت آثار برای شرکت در شانزدهمین فراخوان از بهمن ماه سال ۱۳۹۹ بوده است، اعلام کرد: اساتید و طلاب می‌توانند تا ۳۰ خردادماه سال جاری از طریق سامانه آثار پژوهشی در این فراخوان شرکت کنند.

بانوان

آزمون ورودی جامعةالزهرا(س) سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ برگزار شد

آزمون ورودی جامعة الزهرا علیهاالسلام در مقطع سطح ۲، ۳ و بازپذیری روز جمعه ۳۱ اردیبهشت با رقابت حدود ۴ هزار داوطلب به صورت برخط (آنلاین) برگزار شد. داوطلبان می‌توانند سوالات، ابهامات یا انتقادات و پیشنهادات خود درباره آزمون را از طریق سامانه سنجش و پذیرش جامعة الزهرا علیهاالسلام به نشانی http://paziresh.jz.ac.ir/ بخش ارسال و پیگیری درخواست‌ها ارسال کنند تا مورد بررسی قرار گیرد.

تحصیل حدود ۹۰۰۰ طلبه در سطح ۳ حوزه‌های علمیه خواهران

خانم آزاده صدرشیرازی، مدیرکل امور تحصیلات تکمیلی حوزه‌های علمیه خواهران با بیان این‌که تعداد طلاب در حال تحصیل سطح سه در حال حاضر ۸۹۹۶ نفر است، گفت: ۸۱۶ نفر طلبه سطح چهار در ۵ رشته (تفسیر تطبیقی، حکمت متعالی، علوم و معارف قرآن، فقه خانواده و کلام اسلامی) در ۱۱ استان و ۱۷ مدرسه عالی مشغول به تحصیل هستند.

ارتقای خودباوری در حوزه‌های علمیه خواهران باید مورد توجه روابط عمومی‌باشد

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجت پور، مدیر حوزه‌های علمیه خواهران در ویژه برنامه هفته ارتباطات و روابط عمومی‌با بیان این‌که ارتقای خودباوری در حوزه‌های علمیه خواهران باید مورد توجه روابط عمومی‌باشد، گفت: لازم است که همه را متوجه این امر کنیم که حوزه‌های علمیه خواهران و بانوان طلبه می‌توانند تأثیرگذار باشند.

نشر

کتاب «آشنایی با اسلام» منتشر شد

کتاب «آشنایی با اسلام» به قلم عبدالقادر همایون در ۱۶۰ صفحه و به همت معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه چاپ و منتشر شد. کتاب حاضر که با نام انتشارات «ذکری» در سال ۱۴۰۰ منتشر شد، تلاش می‏کند خوانندگان را با اسلام ناب و مکتب اهل بیت علیهم السلام آشنا کند.

کتاب «نظریه دولت اسلامی» منتشر شد

مرکز پژوهشی مبنا پس از برگزاری جلسات متعدد علمی با حضور اساتید و اندیشمندان، کتاب «نظریه دولت اسلامی» را در ۴۰۰ صفحه منتشر کرد. این کتاب با حضور اساتیدی چون محمدجواد ارسطا، محمدتقی دشتی، حسین جوان آراسته، سید احمد حبیب نژاد و ابراهیم موسی زاده و همچنین با همکاری پژوهشگران حوزه حقوق عمومی‌و فقه سیاسی تألیف گردید.

کتاب «فرهنگ ما، فرهنگی باز یا بسته» از چاپ خارج شد

به کوشش انتشارات دانشگاه بین المللی باقرالعلوم(ع)، کتاب «فرهنگ ما، فرهنگی باز یا بسته» به مناسبت روز جهانی تنوع فرهنگی منتشر شد. در این کتاب به چند ویژگی فرهنگ عربی اسلامیکه آن را از دیگر فرهنگ‌ها متمایز می‌سازد اشاره می‌شود که به اختصار فقط نام می‌بریم: الهی بودن، اخلاقی بودن، انسانی بودن، جهانی بودن، تسامح، تنوع، اعتدال، تکامل، عزت نفس.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.