تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, برگزیده ترین ها, مشروح خبرها
شماره : 24622
تاریخ : ۲۰ مهر, ۱۴۰۰ :: ۱۵:۱۹
حجت‌الاسلام والمسلمین جواد معین در گفت‌وگو با پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه اندیشه: ارسال 3 هزار 600 أثر به شانزدهمین فراخوان آثار پژوهشی حوزه علمیه خراسان/ آثار ارسالی در موضوعات علوم انسانی اسلامی هستند فراخوان شانزدهمین دوره آثار پژوهشی حوزه علمیه خراسان از بهمن 1399 آغاز شده و تا مرداد ماه 1400 ادامه داشت، البته به دلیل وضعیت کرونایی تمدید نیز شد و تاکنون حدود 3 هزار 600 أثر از طلاب سطح یک، دو، سه، چهار و اساتید در قالب‌های مختلف به دست ما رسیده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین جواد معین، مسئول دبیرخانه آثار پژوهشی معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه اندیشه به تشریح شانزدهمین فراخوان پژوهشی این حوزه پرداخت.

وی بیان داشت: مقام معظم رهبری در دیدار فضلا و نخبگان حوزه علمیه قم در سال 1374 می‌فرمایند: «پژوهش و تحقیق در نظام‌های آموزشی دنیا رکن اساسی و مایه بقای آن است و شاخص رشد و یا عقب ماندگی هر مجموعه آموزشی و تحقیقی به چگونگی و جایگاه پژوهش آن بر می‌گردد. از این رو برای تحول و پیشرفت در حوزه باید به نظام پژوهشی آن عنایت ویژه بشود.»

حجت‌الاسلام والمسلمین معین تصریح کرد: حوزه علمیه خراسان نیز پیرو همین منویات مقام معظم رهبری، نظام جامع پژوهشی را بررسی و تدوین کرده که براساس این نظام و برنامه به دنبال یک سری از مأموریت‌ها، راهبردها و برنامه‌های کلان پژوهشی بوده و هست که یکی از این برنامه‌ها فراخوان و برگزاری هر ساله آثار پژوهشی است.

وی افزود: حوزه علمیه خراسان که با مرکزیت مشهد مقدس، حوزه‌های علمیه خراسان شمالی و جنوبی را تحت پوشش قرار می‌دهد، تاکنون شانزده فراخوان برگزار کرده، یعنی سالی یک فراخوان(از 16 سال پیش فراخوان‌ها آغاز شده است.) و اکنون نیز بخش داوری شانزدهمین فراخوان رو به اتمام است.

مسئول دبیرخانه آثار پژوهشی معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان گفت: براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب که تحول باید در نظام پژوهشی صورت گیرد، حوزه علمیه خراسان یکی از مأموریت‌های خود را پرداختن به آثار پژوهشی قرار داده است، از این‌رو هر ساله فراخوانی مختص و منحصر به طلاب و اساتید این حوزه شامل طلاب حوزه‌های علمیه استان‌های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی داده می‌شود تا آثار خود را در قالب‌های مختلف ارسال کنند.

وی ادامه داد: یکی از اهداف این فراخوان‌ها شناسایی نخبگان حوزوی و فراهم کردن بسترهای حمایتی از آن‌هاست. آثار درخواستی نیز هر ساله در قالب کتاب، پایان‌نامه، مقاله، نرم افزار و طرح و ایده به دبیرخانه دائمی ارسال می‌شود. سیاست این است که آثار علمی تولید شده در حوزه‌های مختلف علوم انسانی و اسلامی را شناسایی کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین معین تأکید کرد: حوزه بنا ندارد که تنها به علوم دینی وارد شود، بلکه مسئولیت‌هایی که بر دوش دارد ایجاب می‌کند تا زمینه ساز تولید و انتشار آثار دیگر نیز باشد، لذا در زمینه‌های مختلف علوم انسانی و اسلامی همانند علوم قرآن، زبان فارسی، فقه و اصول، زبان و ادبیات عرب، هنر و رسانه، زن و خانواده، اسلام و ادیان و... نیز وارد می‌شود. فراخوان ما یک فراخوان فراگیری است و به هیچ عنوان آثار را مختص یک محور نمی‌کنیم.

وی با اشاره به این‌که دبیرخانه آثار پژوهشی معاونت حوزه علمیه خراسان، کتاب‌ها، مقالات و پایان نامه‌هایی که حائز رتبه می‌شوند را همانند دیگر مراکز و نهادها مورد حمایت مالی و معنوی قرار می‌دهد، گفت: مقالات در مجلات حوزه علمیه خراسان چاپ می‌شود و در حال حاضر 11 مجله فعال داریم.

مسئول دبیرخانه آثار پژوهشی معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان عنوان کرد: فراخوان شانزدهمین دوره آثار پژوهشی حوزه علمیه خراسان از بهمن 1399 آغاز شده و تا مرداد ماه 1400 ادامه داشت، البته به دلیل وضعیت کرونایی تمدید نیز شد و تاکنون حدود 3 هزار 600 أثر از طلاب سطح یک، دو، سه، چهار و اساتید در قالب‌های مختلف به دست ما رسیده است. در حال حاضر نیز فرآیند داوری این آثار در حال انجام است و امیدواریم در هفته پژوهش سال 1400 یعنی در آذرماه اسامی برگزیدگان را اعلام کنیم.

وی اضافه کرد: در بحث داوری از توانمندی خود طلاب و اساتید حوزوی نهایت استفاده را در زمینه‌های مختلف علمی داشته‌ایم. یعنی طلاب و اساتید به عنوان داور و ارزیاب علمی حضور دارند. همچنین در این فرآیند داوری و ارزیابی از ظرفیت اساتید دانشگاهی نیز استفاده شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین معین درباره موضوعات ارسالی به شانزدهمین فراخوان آثار پژوهشی حوزه علمیه خراسان تصریح کرد: بیشتر این آثار به معنای مطلق آن در موضوعات علوم انسانی اسلامی هستند که از هنر و سینما گرفته تا داستان و مباحث فلسفی، عرفانی، ادبیات، علوم قرآن را شامل می‌شوند.

وی ادامه داد: متولی و متصدی اصلی این فراخوان، معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان است ولی حوزه‌های علمیه خراسان جنوبی و شمالی نیز همکاری دارند. به نحوی تمامی مدارس علمیه خراسان‌های رضوی، شمالی و جنوبی با ما همکاری دارند.

مسئول دبیرخانه آثار پژوهشی معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان در پایان یادآور شد: در تلاش هستیم که این فراخوان را در سطح ملی و بین‌المللی نیز گسترش دهیم و فضایی را ایجاد کنیم که همانند دیگر مراکز علمی جهان، ما نیز جشنواره‌های علمی را برگزار کنیم و به نوعی به سوالات جامعه خودمان و جامعه بین‌المللی پاسخگو دهیم.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.