تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, برگزیده ترین ها, گفتگو, مشروح خبرها
شماره : 24678
تاریخ : ۲۴ مهر, ۱۴۰۰ :: ۱۵:۱۲
حجت‌الاسلام والمسلمین عابدی‌نژاد در گفت‌وگوی با مفتاح_اندیشه اندیشه مطرح کرد؛ ارسال بیش از 300 أثر به سومین همایش کتاب سال حکومت اسلامی/ بررسی دیدگاه‌های حکومتی امام راحل و رهبری در آثار ارسالی تاریخ ارسال سومین دوره همایش تا آخر آبانماه 1400 تمدید شده، ولی هنوز منابع در حال ارسال به دبیرخانه همایش هستند. با این حال تاکنون(بیست و سوم مهرماه 1400) بیش از 300 عنوان اثر به دبیرخانه همایش ارسال گردیده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه اندیشه، همایش کتاب سال حکومت اسلامی به منظور تقویت تولید نرم افزارهای مناسب از منظر نظری و کاربردی در پشتیبانی از نظام اسلامی برگزار می‌شود. هدف این است که محققان و صاحبان نظر در این رابطه شناسایی شوند و فرهنگ پژوهش و انجام فعالیت‌های علمی پیرامون حکومت اسلامی در میان مراکز علمی کشور جهش پیدا کند.

براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، در سال جاری نیز سومین همایش کتاب سال حکومت اسلامی برگزار می‌شود. پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه اندیشه نیز برای بررسی برنامه‌های این همایش گفت‌وگویی با حجت‌الاسلام والمسلمین امین‌رضا عابدی‌نژاد، قائم مقام مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی و دبیر علمی همایش داشته که در ادامه متن آن تقدیم حضورتان می‌گردد.

مفتاح_اندیشه اندیشه: آقای عابدی‌نژاد به عنوان پرسش نخست مقداری درباره پیشنیه همایش کتاب سال حکومت اسلامی بفرمایید.

حجت‌الاسلام والمسلمین عابدی‌نژاد: به دلیل اهمیت و ضرورت بحث حکومت اسلامی تاکنون کتاب‌ها، مقالات، پایان‌نامه‌ها و تک‌نگاریهای بسیاری سامان یافته است. که وجود این حجم از منابع و فربهی روزافزون آن، لزوم اطلاع رسانی جامع، روزآمد و مطمئن را ضرورت بخشیده است. یکی از راه‌های اصلی برای شناسایی و معرفی منابع حکومت اسلامی، برگزاری همایشی برای حمایت و تشویق پدیدآورندگان متعهد و متخصص كتاب و پایان‌نامه در این زمینه است.

در راستای این امر، مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی وابسته به دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری که با هدف تحقیق و پژوهش در زمینه اندیشه سیاسی اسلام و حکومت اسلامی از سال 1372 تاسیس گردیده و طی این سال‌ها پژوهشهای گوناگونی را در حوزه‌های ولایت فقیه، فقه سیاسی، حقوق اساسی، خبرگان و فلسفه سیاسی انجام داده است، برگزاری همایش کتاب سال حکومت اسلامی را در اولویت‌های اصلی خود قرار داد.

اولین دوره این همایش نیز در سال 1385 و دومین دوره این همایش در بهمن ماه 1399 در سالن همایش‌های مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی برگزار گردیده‌ است.

مفتاح_اندیشه اندیشه: طی دو دوره گذشته چه تعداد مقاله و کتاب و با چه موضوعاتی به دبیرخانه ارسال شده است. همچنین خروجی دو همایش سابق چه چیزی بوده و چه دغدغه‌ای از جامعه اسلامی را حل کرده است؟

حجت‌الاسلام والمسلمین عابدی‌نژاد: در دومین دوره همایش فراخوان آثار شامل كلیه كتاب‌ها و پایان‌نامه‌هایی تالیفی طی دو سال (1396 - 1397) بوده است و 230 عنوان کتاب و پایان‌نامه در حوزه‌های فقه حکومتی، اندیشه سیاسی و حقوق عمومی به دبیرخانه همایش ارسال گردید.

برگزاری این همایش، محل بسیاری مناسبی برای گردآوری، ارزیابی، نقد و معرفی آثار حوزه حکومت اسلامی و تقدیر از مولفان برتر بوده است و سیاستهای برگزاری این همایش عبارتند از؛

1 - جهت‌دهی پژوهش‌های حکومت اسلامی به سوی نیازهای پژوهشی.

2 - اهتمام به نوآوری در تولیدات علمی.

3 - تقویت فرهنگ رقابت علمی سالم در میان پژوهشگران.

4 - ارتباط و تعامل اثربخش با پژوهشگران و واحدهای پژوهشی.

مفتاح_اندیشه اندیشه: برنامه‌های سومین همایش کتاب سال حکومت اسلامی چیست؟ چه نهادها و ارگان‌های داخلی و یا خارجی در برگزاری آن نقش دارند و خروجی آن چه خواهد بود؟

حجت‌الاسلام والمسلمین عابدی‌نژاد: در سومین دوره همایش فراخوان آثار شامل كلیه كتاب‌ها، پایان‌نامه‌ها و مقالات علمی – پژوهشی تالیفی طی دو سال (1398 - 1399) بوده است که در این دوره برای اولین بار از مقالات برتر نیز تقدیر خواهد شد.

مراکز مختلف حوزوی و دانشگاهی مانند پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و... در دومین دوره همایش در فرآیندهای ارسال آثارو ارزیابی‌ها با دبیرخانه همایش همکاری داشته‌اند و در سومین دوره ان‌شاء الله از ظرفیت‌های مراکز فعال در حوزه حکومت اسلامی استفاده خواهد شد.

مفتاح_اندیشه اندیشه: اهدافی که همایش دنبال می‌کند، چیست؟

حجت‌الاسلام والمسلمین عابدی‌نژاد: 5 هدف مهم و اصلی دنبال می‌شود که شامل 1 - شناسایی كتب، پایان‌نامه‌ها و نویسندگان برتر حکومت اسلامی و معرفی آنها به جامعه علمی. 2 - تشویق و حمایت از نویسندگان كتب و پایان‌نامه‌ها برتر حکومت اسلامی. 3 - كمک به اعتلای سطح دانش و فرهنگ مكتوب حکومت اسلامی. 4 - ترویج فرهنگ پژوهش‌های راهبردی در موضوعات حکومت اسلامی در میان حوزویان و دانشگاهیان و 5 - جهت‌دهی پژوهش‌های علمی حکومت اسلامی در جهت اولویت‌های نظام اسلامی می‌شود.

مفتاح_اندیشه اندیشه: تاکنون چه تعداد مقاله و کتاب به دبیرخانه ارسال شده است و از آثار ارسالی چه تعداد برای حوزویان و چه تعداد برای دانشگاهیان است؟ آیا اندیشمندان خارجی نیز در این همایش شرکت می‌کنند و آثاری ارسال کرده‌اند؟

حجت‌الاسلام والمسلمین عابدی‌نژاد: تاریخ ارسال سومین دوره همایش تا آخر آبانماه 1400 تمدید شده، ولی هنوز منابع در حال ارسال به دبیرخانه همایش هستند. با این حال تاکنون(بیست و سوم مهرماه 1400) بیش از 300 عنوان اثر به دبیرخانه همایش ارسال گردیده است و آمار تفکیکی و دقیق آثار ارسالی پس از اتمام مهلت ارسال آثار به تفکیک اطلاع رسانی خواهد شد.

با توجه به ماهیت مباحث حوزه حکومت اسلامی فعلاً تمرکز بیشتر همایش بر آثار منتشره داخلی است و انشالله در دوره‌های بعدی بخش بین‌الملل همایش نیز راه اندازی و فراخوان آثار خواهد شد تا از اندیشمندان سایر کشورها نیز دعوت به عمل آید.

مفتاح_اندیشه اندیشه: در بررسی محورهای همایش که شامل فقه حکومتی، اندیشه سیاسی و حقوق عمومی می‌شود، بیشتر تفکرات چه اندیشمندانی اسلامی مورد بررسی قرار می‌گیرد؟ دیدگاه امام راحل و رهبر معظم انقلاب به عنوان رهبران انقلاب چقدر مورد بررسی قرار خواهد گرفت؟

حجت‌الاسلام والمسلمین عابدی‌نژاد: محورهای اصلی همایش شامل فقه حکومتی، اندیشه سیاسی و حقوق عمومی است که هر کدام از این محورها شامل کلیه محورهای فرعی حکومت اسلامی هستند.

از جمله محورهای فرعی عبارتند از فقه حکومتی(فلسفه، مبانی و مسائل کلان فقه حکومتی، فقه ساختارهای اجتماعی و نهادهای حکومتی، فقه قواعد و سیاستها اداره نظام، ولایت فقیه و نظامات سیاسی و اجتماعی) اندیشه سیاسی(مبانی نظری اندیشه سیاسی در اسلام، فلسفه سیاسی اسلام، کلام سیاسی، اخلاق سیاسی در نظام اسلامی، جامعه شناسی و آینده‌پژوهی سیاسی انقلاب اسلامی) حقوق عمومی( مبانی و مسائل حقوق اساسی اسلامی، حقوق بشر اسلامی، دولت اسلامی و حقوق عامه، حقوق بین الملل اسلامی).

همچنین در آثار مختلف منتشره اعم از کتاب، پایان‌نامه و مقالات علمی – پژوهشی که دیدگاه‌های امام راحل و رهبر معظم انقلاب به عنوان رهبران انقلاب را مطرح کرده‌اند نیز در هر یک از محورهای اصلی همایش مورد ارزیابی و بررسی قرار خواهند گرفت.

مفتاح_اندیشه اندیشه: تعداد محورهای همایش سه مورد می‌باشد، دلیل خاصی برای انتخاب این محورها وجود داشته است؟

حجت‌الاسلام والمسلمین عابدی‌نژاد: جهت تحت پوشش قرار دادن همه حوزهای حکومت اسلامی سه محور کلی برای این همایش انتخاب گردید و برای هر محور کلی، محورهای فرعی تعریف شد که تقریباً شامل همه حوزه‌های حکومت اسلامی باشد.

مفتاح_اندیشه اندیشه: آیا منظور شما از حکومت اسلامی تنها حکومت جمهوری اسلامی ایران است یا شامل حکومت‌های اسلامی دیگر نیز می‌شود؟

حجت‌الاسلام والمسلمین عابدی‌نژاد: منظور از حکومت اسلامی در این همایش مختص حکومت جمهوری اسلامی ایران نیست و هرگونه آثاری که درباره بحث حکومت و اسلام به فارسی و عربی در ایران منتشر شده است را شامل خواهد بود.

مفتاح_اندیشه اندیشه: آقای عابدی‌نژاد اگر سخن پایانی و جمع‌بندی دارید، بفرمایید.

حجت‌الاسلام والمسلمین عابدی‌نژاد: دبیرخانه همایش ضمن قدردانی از مراکز یا پژوهشگرانی که ضمن ارسال آثار در دوره‌های قبلی همایش و همچنین سومین دوره همایش، تلاش دارد تا در حد امکان ضمن گردآوری آثار و همچنین انجام دو مرحله ارزیابی اجمالی و تفصیلی، آثار برگزیده و شایسته تقدیر را به جامعه علمی معرفی نماید. همچنین جهت معرفی بیشتر آثار قبل و پس از همایش نیز طی سلسله جلسات نقد کتاب به معرفی بیشتر این آثار اهتمام بورزد.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.