به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه اندیشه؛ حجتالاسلام والمسلمین علی مصباح یزدی، دبیر علمی همایش بینالمللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه مصباح یزدی(ره) در نشست خبری به تشریح برنامههای این همایش پرداخت.
وی اسلامی سازی علوم انسانی را به عنوان یک مسأله راهبردی در زیست فردی و اجتماعی مسلمانان دانست و بیان داشت: افراد مختلفی در این باره نظریه پردازی کردند و یکی از پیشگامان این عرصه حضرت آیتالله مصباح بودهاند که از اوایل پیروزی انقلاب در قالبهای مختلف در همکاری نزدیک با حوزه و دانشگاه دنبال کردهاند.
حجتالاسلام والمسلمین مصباح، ضرورت پرداختن و توجه دادن اندیشمندان به اصل مسأله علوم انسانی اسلامی و همچنین تجمع و سیستماتیک کردن کارهای پراکنده را از مهمترین دلایلی دانست که سبب شده مؤسسه امام خمینی(ره) تصمیم به برگزاری سلسله همایشهایی با عنوان علوم انسانی اسلامی در اندیشه اندیشمندان معاصر را برگزار کند و تصریح کرد: مقرر شد نخستین همایش بینالمللی در تراز علمی و پژوهشی با عنوان علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه مصباح یزدی برگزار شود.
وی آشناسازی جامعه علمی و نخبگانی داخل و خارج از کشور با آرا و اندیشههای علامه مصباح در زمینه علوم انسانی اسلامی، بررسی و تبیین آرا و اندیشههای علامه مصباح در زمینه علوم انسانی اسلامی، بهره گیری از ظرفیتهای منظومه فکری علامه مصباح برای تولید علوم انسانی اسلامی و اسلامی سازی علوم انسانی و گسترش و غنی سازی کمی و کیفی متون و منابع در زمینه علوم انسانی اسلامی را از اهداف همایش برشمرد.
وی اضافه کرد: برای این کار کمیتههای علمی و اجرایی تشکیل شده است. برای بخش علمی همایش، کمیته علمی افزون بر اینکه یک کمیته کلی برای سیاست گذاریهای و نظارت بر روند کلی همایش است، زیر مجموعهها و کمیتههای تخصصی را برای رسیدگی مصداقی به مسائل علمی دارد که شامل چهار شورای علمی تخصصی تحت عنوان شورای علوم عقلی، شورای علوم نقلی، شورای علوم اجتماعی و شورای علوم رفتاری میشود که نظارت و برنامه ریزی برای کارهای علمی همایش را بر عهده دارد. کمیته بینالملل نیز مسئول ارتباطات و ارزیابی کارهایست که از خارج کشور برای همایش ارسال میشود.
دبیر علمی همایش بینالمللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه مصباح یزدی(ره) بیان داشت: همایش دارای چهار محور اصلی است که هر کدام دارای موضوعات تفصیلیتری نیز است که شامل دیدگاههای علامه مصباح درباره مبانی علوم انسانی اسلامی، مطالعات تطبیقی اندیشه علامه مصباح با دیگر اندیشمندان در حوزه علوم انسانی، منظومه فکری علامه مصباح در علوم انسانی اسلامی و انعکاس و تأثیرگذاری اندیشه علامه مصباح در آثار اندیشمندان علوم انسانی اسلامی میشود.
وی ادامه داد: بخش عمده موضوعات همایش مربوط به بخش نخست یعنی «دیدگاههای علامه مصباح درباره مبانی علوم انسانی اسلامی» میشود که گذشتهای از مبانی علوم انسانی همانند مبانی معرفت شناختی، هستی شناختی، انسان شناختی، ارزش شناختی و دین شناختی علوم انسانی را در بر میگیرد. همچنین در این بخش بحث چیستی و امکان و اعتبار علوم انسانی اسلامی، روش و فرآیند تولید علوم انسانی اسلامی و دیدگاههای علامه مصباح درباره مسائل خاص در علوم مختلف انسانی که در کتابها، سخنرانیها و مقالات ایشان آمده نیز بررسی قرار میگیرد.
همایش با همکاری بیش از 54 مرکز در دی ماه 1401 برگزار میشوددر ادامه این نشست خبری، حجتالاسلام والمسلمین محیطی، دبیر اجرایی همایش نیز با بیان اینکه همایش بینالمللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه مصباح یزدی(ره) در تاریخ 8 و 9 دی ماه 1401 برگزار میشود، اظهار داشت: رئیس همایش آیتالله محمود رجبی هستند.
وی افزود: این همایش دارای دو کمیته علمی و اجرایی است که تاکون کمیته علمی 22 جلسه و کمیته اجرایی جلسات متعدد را به صورت تخصصی در حوزههای مختلف برگزار کردهاند.
دبیر اجرایی همایش بینالمللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه مصباح یزدی(ره) از برنامهریزی برای برگزاری بیش از 70 کرسی علمی در موضوعات همایش توسط اعضای هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) خبر داد و یادآور شد: تاکنون 16 کرسی علمی برگزار شده است.
وی ادامه داد: همچنین همایش علامه مصباح؛ فیلسوف علوم اجتماعی توسط پژوهشگاه فرهنگ واندیشه اسلامی، همایش بررسی اندیشههای اجتماعی علامه مصباح یزدی توسط دانشگاه آزاد قم و پیش همایشهای در کشور لبنان برگزار خواهد شد. این همایش با همکاری بیش از 54 مرکز برگزار میشود.
حجتالاسلام والمسلمین محیطی از طراحی و راه اندازی سایت سه زبانه برای همایش به آدرس اینترنتی www.ihsam.iki.ac.ir خبر داد و گفت: این سایت شامل زبانهای فارسی، عربی و انگلیسی میشود. نویسندگان میتوانند مقالات خود را صرفاً از طریق همین سایت ارسال و پیگیری کنند.
وی اضافه کرد: همچنین برای همایش مجوز isc نیز دریافت شده و آثار برگزیده همایش با تصویب کمیته علمی به زبانهای انگلیسی، عربی، اردو، ترکی و آلمانی ترجمه میشود.
دبیر اجرایی همایش بینالمللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه مصباح یزدی(ره) درباره شرایط ارسال آثار نیز اظهار داشت: نویسندگان باید در مرحله نخست چکیده مقالات خود را حداکثر تا تاریخ 30 آبان ماه 1400 ارسال کنند. پس از ارزیابی چکیدهها و دریافت پذیرش چکیده، اصل و متن کامل مقالات را حداکثر تا 29 اسفند ماه 1400 از طریق سایت همایش برای دبیرخانه ارسال کنند. هر مقاله توسط دو ارزیاب، ارزیابی میشود و نتیجه نیز تا 4 ماه پس از ارسال اصل مقالات اعلام میشود.
وی ادامه داد: کتابچه همایش نیز طراحی شده که از طریق سایت همایش قابل دسترسی است. شماره تماس دبیرخانه همایش 02532113429 و تلفن همراه 09051810128 است. کانالهای رسمی همایش نیز صرفا در پیام رسانهای سروش، بله و ایتا با نام همایش بینالمللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه مصباح یزدی(ره) خواهد بود.
انتهای پیام/