تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, برگزیده ترین ها, مشروح خبرها
شماره : 24811
تاریخ : ۱ آبان, ۱۴۰۰ :: ۱:۵۹
حجت‌الاسلام والمسلمین سجادی‌زاده در نشست علمی بررسی کرد؛ مبانی فقهی وحدت اسلامی از منظر فقه حکومتی/ وحدت اسلامی یک سیاست راهبردی است یگانگی خدا، پیامبر(ص)، قبله و قرآن کریم از مشترکات اسلامی است. همه مسلمانان در کلیات دارای اشتراکات فراوانی هستند ولی در جزئیات اختلاف دارند. نباید جزئیات را اصل قرار دهیم و با مهم جلوه کردن آن‌ها سبب تفرقه شویم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه اندیشه؛ حجت‌الاسلام والمسلمین سجادی‌زاده، استاد دروس خارج و عضو هیئت علمی دانشگاه رضوی در نشست علمی به بررسی مبانی فقهی وحدت اسلامی از منظر فقه حکومتی پرداخت.

وی با اشاره به این‌که همه فقها و علما معتقد به فقه حکومتی بوده و هستند، تصریح کرد: علمای شیعه معتقد به فقه حکومتی هستند ولی در گذشته چون از تشکیل حکومت اسلامی مأیوس شده بودند، آن را مطرح نمی‌کردند ولی امام راحل فقه حکومتی را به مرحله اجرا درآوردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سجادی‌زاده در ادامه سخنان خود، وحدت اسلامی را مورد تأکید مکتب اسلام و سیره نبی اکرم(ص) و اهل‌بیت(ع) دانست و قاعده احترام به مسلمان را یکی از مبانی فقهی وحدت اسلامی برشمرد.

وی گفت: قاعده احترام مورد اتفاق همه فقهاست. براساس این قاعده باید جان، مال و آبروی مسلمان حفظ شود. مسلمان هم به فرموده امام صادق(ع) به فردی گفته می‌شود که به یگانگی خدا شهادت دهد و رسالت پیامبر(ص) را تصدیق کند.

عضو هیأت علمی دانشگاه رضوی دومین مبنای فقهی مهم در وحدت اسلامی را سیره و رفتار اهل‌بیت(ع) دانست و گفت: یکی از یاران امام صادق(ع) از حضرت(ع) می‌پرسد در برابر غیر شیعیان چگونه باید رفتار کنیم؟ حضرت می‌فرمایند: «به صله رحم آن‌ها (اهل‌سنت) بروید و در تشییع جنازه آن‌ها شرکت کنید و به عیادت بیماران آن‌ها بروید و حقوق آن‌ها را ادا کنید؛ زیرا به کسى از شما مى‌توان جعفرى مذهب گفت که در دینش متّقى و درست گفتار و امانت‌دار و با مردم (اهل‌سنت) خوش‌خو باشد.»

وی با تأکید بر ضرورت وحدت امت اسلامی، عنوان کرد: اکنون که جهان تبدیل به دهکده شده، برای جلوگیری از جنایتی که در حق بشریت می‌شود، باید به سراغ وحدت رفته و افراد را به اصل توحید دعوت کنیم، اخوت اسلامی را برقرار کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین سجادی‌زاده تصریح کرد: اگر ما زیبایی کلام اهل‌بیت(ع) را بیان کنیم، خود به خود افراد جذب این بزرگواران می‌شوند. امام رضا(ع) در روایتی می‌فرمایند «إنّ النّاسَ لَو عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لَاتَّبَعُونا؛ اگر مردم زيبايی‌های سخنان ما را می‌شناختند، بی‌شک از ما پيروی می‌کردند.»

وی با تقدیر از تلاش‌های جمهوی اسلامی ایران برای ایجاد تقریب میان امت اسلامی، عنوان کرد: سیاستمداران غربی می‌گویند خطر تقریب را کسی می‌داند که بدانند مردم در کشورهای مختلف گروه گروه در حال مسلمانان و شیعه شدن هستند.

عضو هیأت علمی دانشگاه رضوی ابراز کرد: روزی نیمی از اروپا در سیطره اسلام بود، ولی با تفرقه میان مسلمانان همه آن‌ها از دست رفت. حتی در شوروی سابق چند 10 میلیون مسلمان بود ولی به دلیل اختلاف میان عثمانی و صفویه این مسلمانان از بین رفتند.

وی با اشاره به این‌که ما پیرو سنت نبی اکرم(ص) هستیم، ولی سنتی که از اهل‌بیت(ع) رسیده باشد، یگانگی خدا، پیامبر(ص)، قبله و قرآن کریم را از مشترکات اسلامی برشمرد و گفت: همه مسلمانان در کلیات دارای اشتراکات فراوانی هستند ولی در جزئیات اختلاف دارند. نباید جزئیات را اصل قرار دهیم و با مهم جلوه کردن آن‌ها سبب تفرقه شویم.

حجت‌الاسلام والملسمین سجادی‌زاده گفت: یک زمانی تعداد مسلمانان هند از همه کشورهای اسلامی بیشتر بود، ولی انگلیس خبیث با تجزیه کردن این کشور تفرقه انداخت و همه را از هم بین برد. شعار انگلیس «تفرقه بنداز و آقایی کن» بود. تفرقه سرمنشأ اصلی فتنه‌هاست و استعمار این موضوع را به خوبی می‌داند.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب، مراجع تقلید و بزرگان دین، وحدت اسلامی را یک سیاست راهبردی دانست.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.