تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, برگزیده ترین ها, مشروح خبرها
شماره : 24976
تاریخ : ۱۱ آبان, ۱۴۰۰ :: ۱۵:۰۳
آیت‌الله علیرضا اعرافی در دیدار معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور: افراط و تفریط در مقوله زن و خانواده خطاست/ گفتمان سازی لازم در عرصه زن و خانواده انجام شود اگر ما گفتمان انقلاب اسلامی را یک گفتمان نو و مترقی بدانیم حتما مقوله زن و خانواده یکی از ده مسئله محوری و اساسی این گفتمان خواهد بود که از اهمیت بسزایی برخوردار است.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه اندیشه؛ آیت‌الله اعرافی امروز در دیدار انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور که در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه در قم برگزار شد، در سخنان به تبیین اهمیت و جایگاه مقوله زن و خانواده پرداخت و گفت: اگر ما گفتمان انقلاب اسلامی را یک گفتمان نو و مترقی بدانیم حتما مقوله زن و خانواده یکی از ده مسئله محوری و اساسی این گفتمان خواهد بود که از اهمیت بسزایی برخوردار است.

وی افزود: در مواجهه تمدنی ما با غرب مقوله زن و خانواده قطعا یکی از اساسی ترین مقوله‌های این مواجه خواهد بود به ویژه که در مورد زن می‌بینیم که افراط و تفریط‌هایی صورت می‌پذیرد، هم دیدگاه‌های متحجرانه و کهنه ای وجود دارد و هم دیدگاه‌های مدرنی که برخی دیگر از حقوق فکری و معرفتی زن و خانواده را پایمال می‌کند و این هر دو خطا و اشتباه راهبردی است.

مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به گفتمانی که شهید مطهری(ره) در کتب خویش در مورد مقوله زن و خانواده دارد گفت: الگوی ما همان چیزی است که اسلام فرموده است و شهید مطهری نیز در سخنان و تالیفاتش خویش به آن پرداخته است.

آیت‌الله اعرافی با اشاره به لزوم گفتمان سازی دیدگاه اسلام راجع به زن و خانواده تاکید کرد: نظریه زن و خانواده در اسلام به خوبی تبیین شده است و لازم است که همه ما در حوزه و دانشگاه به آن بپردازیم و تبیین و گفتمان سازی لازم صورت گیرد که متاسفانه در این عرصه ما ضعف داریم.

امام جمعه قم با اشاره به وجود صدها راوی و محدث زن در صدر اسلام و تاریخ تشیع ابراز داشت: ما همیشه در صدر اسلام و تاریخ با شکوه شیعه و حوزه‌های علمیه همواره مشاهده می‌کنیم که صدها راوی و محدث زن بوده اند که در نظامات آموزشی حوزه آنچنان که شایسته است به آنان توجهی نشده است اما امروزه در تحولات برنامه ای حوزه یکی از محوری ترین عرصه‌ها مقوله زن و خانواده می‌باشد و لازم است که ورود بانوان به عرصه علوم اسلامی یک ورود قاعده مند و تعریف شده باشد.

مدیر حوزه‌های علمیه در قسمت دیگری از سخنان خود با اشاره به فرارسیدن یکصدمین سالگرد بازتاسیس حوزه علمیه قم، اظهار کرد: در آستانه یکصدمین بازتاسیس حوزه علمیه قم در فروردین ماه سال ۱۴۰۱ هستیم و دبیرخانه آن فعال شده است، چرا که نیاز است دستاوردهای عظیم حوزه در این بازه زمانی بازشناسی و بازخوانی و ارائه شود و ساماندهی لازم برای تجلی این درخشش‌ها و دستاوردهای عظیم انجام شود.

آیت‌الله اعرافی اظهار کرد: حوزه علمیه قم که در آستانه یکصدمین سال بازتاسیس آن هستیم، در چهل سالگی خود منشاء انقلاب اسلامی شد که در جهان موجب برکات زیادی شد.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به برخی فعالیت‌های صورت گرفته در مدیریت حوزه افزود: یکی دیگر از محصولات و دستاوردهای چندساله اخیر حوزه علمیه، طرح آمایش و طراحی و اجرای درختواره رشته‌های حوزوی با ۱۶ رشته و ۴۰۰ گرایش است که با همکاری و مشارکت ۷۰۰ استاد به سرانجام رسید.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور مطرح کرد: ما در طرح آمایش حداقل ۵۰ تفاهم نامه و اقدام مشترک را شناسایی کنیم و این باب وسیع، باید استمرار پیدا کند، به طور مثال در الگوی آموزش و پرورش حداقل ۴۰ برنامه به امضای مدیر حوزه‌های علمیه و وزیر آموزش و پرورش رسید و این غیر از تفاهم نامه است.

آیت‌الله اعرافی تاکید کرد: برای درس‌های خارج فقه در متن حوزه کارهایی شده و در بخش پژوهش‌های مورد نیاز نظام اسلامی در حال حاضر ۱۰۰ پروژه در حال اجرا است.

خاطر نشان می‌شود: در ابتدای این دیدار خانم خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور در سخنانی به تبیین فعالیت‌های صورت گرفته در این مرکز پرداخت.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.