تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, برگزیده ترین ها, مشروح خبرها
شماره : 25396
تاریخ : ۱۶ آذر, ۱۴۰۰ :: ۹:۱۰
حجت‌الاسلام ابراهیم موسوی زاده حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم موسوی‌زاده بیان داشت؛ تألیف بیش از ۵۰ جلد کتاب توسط مرحوم آیت‌الله عمید زنجانی/ آثار این عالم دینی در فقه‌سیاسی کم‌نظیر است مرحوم آیت‌الله عمید زنجانی بیش از ۵۰ عنوان کتاب تألیف کرده که حدود ۲۰ عنوان مربوط به فقه سیاسی است. در زمینه فقیه سیاسی دارای تواضع بوده و شکست نفسی این عالم ربانی مشهور بود، به‌طوری‌که خودش را رقیب کسی نمی‌دانست و می‌گفت تمام‌کارها را دانشگاهی انجام می‌دهم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه؛ حجت‌الاسلام ابراهیم موسوی زاده گفت:آیت الله عمید زنجانی بیش از ۵۰ عنوان کتاب تألیف کرده که حدود ۲۰ عنوان مربوط به فقه سیاسی است.

عضو هیئت‌علمی و استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران  بیان کرد: همچنین از این عالم علوم دینی صدها مقاله و همایش به یادگار گذاشته‌شده است که نشان دهنده تلاش‌ها و جهادها او است.

این شاگرد آیت‌الله عمید زنجانی بابیان اینکه این عالم بزرگوار در برخورد با اشخاص سیاسی محترمانه صحبت می‌کرد و اگر همسویی سیاسی را نداشت محترمانه برخورد می‌کرد، گفت: یک‌بار نشنیدم علیه شخصی و در راستای هتک حرمت اشخاص سخنی بیان کند. برخورد ایشان همراه باکرامت و شرافت بود به‌طوری‌که تا آخرین لحظات تلاش علمی داشت و در برخی حوزه‌های فقه سیاسی نیز نخستین نویسنده بود.

وی با اشاره به اینکه آیت‌الله عمید زنجانی درس خارج را از محضر امام (ره) بهره‌مند شدند بیان کرد: درزمینهٔ فقیه سیاسی دارای تواضع بوده و شکست نفسی این عالم ربانی مشهور بود، به‌طوری‌که خودش را رقیب کسی نمی‌دانست و می‌گفت تمام‌کارها را دانشگاهی انجام می‌دهم.

موسی‌زاده تصریح کرد: این عالم فقه سیاسی در دانش خود ذره‌ای تعریض به حوزه، علما و روحانیت نداشت و خود را وامدار حوزه می‌دانست. به‌نوعی خودشان وابسته به بیت مرجعیت بود اما در حوزه و دانشگاه در غربت بود.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: آیت‌الله عمید زنجانی در نگارش تألیف‌های علمی خود یک نوع نگاه‌های عمیق به مباحث داشت. تواضع علمی او سبب شده بود نقدهای علمی را با گشاده‌رویی مطرح کند. نگاهش به فقه سیاسی از بحث امامت آغاز می‌شد و بر این باور بود که برای تربیت فقه سیاسی نباید از اصول و مبانی غافل شویم.

وی گفت: ایشان دومین نفری بود که در مجلس رای اعتماد گرفت و یکی از اعضای فعال شورای بازنگری قانون اساسی بود. دیدگاهش این بود که در چهارچوب اذن امام (ره) بازنگری قانون اساسی را داشته باشیم و معتقد بود بنام نوآوری نباید چنگ به تغییر چهره قانون اساسی داشته باشیم.

آیت‌الله عمید زنجانی به‌عنوان یک فقیه فقه سیاسی از سال ۵۰ که امام جماعت مسجد لرزاده در جنوب تهران را بر عهده می‌گیرد، ضمن انجام امور معمول نماز اقدامات و تبلیغات گسترده‌ای در بسیج نیروها در راستای نهضت امام خمینی(ه) داشت و چند بار نیز احضار و زندانی شده و در بحبوحه انقلاب نیز نقش اساسی  داشت.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.