تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, برگزیده ترین ها, مشروح خبرها
شماره : 27057
تاریخ : ۳۰ بهمن, ۱۴۰۰ :: ۱۲:۵۰
نظریه مردم سالاری دینی در نشست «نقش تعاون در مردمی‌سازی اقتصاد» تأکید شد؛ نظریه مردم سالاری دینی بنیانی‌ترین نظریه در نظام جمهوری اسلامی/ متأسفانه اراده‌ی سیاسی برای اجرای اصل 44 وجود ندارد بنیانی‌ترین نظریه که نظام جمهوری اسلامی بر آن بنا نهاده شده است، نظریه مردم‌سالاری دینی است و مقام معظم رهبری در 14 خرداد سال جاری مبانی مختلف این نظریه را به بهترین نحو ممکن ارائه دادند.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی؛ پیش‌نشست علمی همایش مردمی‌سازی اقتصاد با عنوان «نقش تعاون در مردمی‌سازی اقتصاد» از سوی دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه قم و به سفارش پژوهشکده مطالعات اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

این نشست به ریاست دکتر حمیدرضا مقصودی عضو هیئت علمی دانشگاه قم و با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمدعلی یوسفی مدیر مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی، دکتر سیدمهدی زریباف مدیر مرکز مبانی و مدل‌های اقتصادی بومی، حجت الاسلام محسن قنبریان استاد حوزه علمیه قم و مهندس مهدی مسکنی معاون امور تعاون وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی عصر شنبه شانزدهم بهمن ماه در سالن جلسات دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه قم برگزار شد.

در ابتدای جلسه حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمدعلی یوسفی با بیان اینکه مسئله تعاونی‎ها در کلام مقام معظم رهبری دارای اهمیت فراوانی است، گفت: مقام معظم رهبری به مناسبت‌های مختلف و در سال‌های متمادی در خصوص تعاونی و اینکه لازم است مسئولین به جریان تعاونی اهمیت دهند، مطالبی را بیان داشته‌اند.

توزیع ثروت در جامعه بدون تعاونی امکان‌پذیر نیست

مدیر مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه مقام معظم رهبری، تعاونی را بن‌بست شکن اقتصاد ایران می‌داند، ادامه داد: بنیانی‌ترین نظریه که نظام جمهوری اسلامی بر آن بنا نهاده شده است، نظریه مردم‌سالاری دینی است و مقام معظم رهبری در 14 خرداد سال جاری مبانی مختلف این نظریه را به بهترین نحو ممکن ارائه دادند. اگر مبنا نظریه‌ی مردم‌سالاری دینی باشد، پس باید دید که این نظریه با کدام ساختار محقق می‌شود.

وی ادامه داد: اقتصاد تعاونی از منظر اسلامی تنها ساختار، ریل و تشکیلاتی است که نظریه مردم‌سالاری در حوزه اقتصادی با آن محقق خواهد شد.

او در ادامه با بیان اینکه فقر نظری در ساختار وزارت تعاون وجود دارد، گفت: وزارت تعاون و بخش اندیشه‌ورز آن نظریه روشن مبتنی بر مبانی اسلامی در حوزه تعاون ندارد.

امکان ندارد فقر ریشه‌کن شود؛ مگر با توزیع ثروت و توزیع ثروت در جامعه بدون تعاون، امکان‌پذیر نیست.

وی در پایان با بیان اینکه تعاونی‌ها را بر اساس دارا بودن سه معیار اصلی می‌توان شناخت، گفت: معیار اول فلسفه‌ی ایجاد تعاونی است که باید ناظر به ارتقای جایگاه نیروهای فعال اقتصادی و تنزل جایگاه سرمایه و در اختیار قرار دادن سرمایه برای همه است. دومین معیار، اهداف تعاونی و سومین معیار، اصول تعاونی‌هاست. یک تعاونی واقعی با این معیارها شناخته می‌شود که متأسفانه باید گفت امروز به شدت از تعاونی‌های واقعی فاصله داریم.

اراده‌ی سیاسی برای اجرای اصل 44 وجود ندارد

در ادامه این نشست دکتر زریباف، مدیر مرکز مبانی و مدل‌های اقتصادی بومی، با طرح این سوال که چرا تعاون در فضای اقتصاد ملی ما جا نمی‌افتد و چرا دستگاه حاکمیتی آن را دور می‌زند؟ عنوان کرد: متأسفانه اراده‌ی سیاسی برای اجرای اصل 44 وجود ندارد؛ و در نهادهای تصمیم‌گیر، با تعاون دشمنی و خصومت دارند.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری به لحاظ اندیشه‌ای بحث جدیدی با عنوان «مردم پایه شدن اقتصاد» را گفتمان کرده‌اند، افزود: مردم پایه شدن اقتصاد، یعنی ستون فقرات اقتصاد بر روی شانه‌های مردم باشد؛ لذا لازم است اقتصاد مردمی یا اقتصاد مردم محور تبیین شود و در همه حوزه‌های اقتصادی، حضور مردم تعریف، تبیین و نهادینه شود.

وی در پایان تصریح کرد: باید تکلیف با ساختار اقتصادی ایران روشن شود و تفسیر روشن از مردم سالاری داشته باشیم و سپس از تعاونی‌ها صحبت کنیم.

جلوی مردمی‌سازی اقتصاد را گرفتند

در ادامه نشست مهندس مسکنی، معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: انقلاب اسلامی برای این بود که کار به مردم سپرده شود. امام(ره) علیه هر جا در انقلاب با مسئله‌ای روبه‌رو می‌شدند، مردم را درگیر می‌کردند؛ مثلا در 26 آذر 68 کامیون‌داران را برای ترخیص بارها به صف کردند و در کودتای نوژه، برای شناسایی کودتاچیان با مردم از طریق رادیو صحبت کردند.

وی ادامه داد: امام خمینی(ره) تعیین تکلیف با آمریکا و شوروی را در جمع کارگران و رزمندگان و مردم انجام می‌داد؛ ایشان، همه‌جا مردم را به وسط میدان می‌آوردند.

وی با تأکید بر اینکه درس بزرگ امام(ره) برای ما، حل کردن مسائل به دست مردم بود، اضافه کرد: دشمن در این سال‌ها جلوی مردمی‌سازی اقتصاد را گرفت.

مسکنی در ادامه با ارائه‌ی گزارشی از وضعیت موجود تعاونی در کشور و چالش‌ها، به استمدادطلبی معاونت تعاون در دستیابی به راهکارهای حل مشکلات اشاره کرد و گفت: معاونت تعاون از دانشگاه، حوزه و آموزش و پرورش استمداد می‌طلبد تا در مباحث تعلیم و تربیت، آموزش و درگیر کردن فضای علمی با مسئله تعاون او را یاری کنند.

در پایان این جلسه، مقرر شد هیئت اندیشه‌ورز با حضور اساتید، حوزه تعاون در معاونت تعاون وزارت تشکیل شود.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.