تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, اقتصاد, برگزیده ترین ها, گزارش
شماره : 8832
تاریخ : ۶ آذر, ۱۳۹۷ :: ۱۶:۵۱
در نشست علمی بررسی شد؛ ارزهای دیجیتال می‌تواند در عرض چند ثانیه کشوری را ورشکسته کند/ هدف اصلی ارزهای دیجیتال تسلط اقتصادی است هدف اصلی ارزهای دیجیتال تسلط اقتصادی است. سیستم بیت کوین بسیار ناامن است و نمی توان بر روی آن حساب باز کرد سایر ارزهای دیجیتال غیر بومی نیز این گونه هستند چون هیچ پشتوانه قانونی ندارد. از سوی دیگر با توجه به این که هزینه آن بالاست باز هم صاحبان قدرت و ثروت کسانی خواهند بود که دستشان برای کارکردن در بیت کوین باز است.

هدف اصلی ارزهای دیجیتال تسلط اقتصادی است. سیستم بیت کوین بسیار ناامن است و نمی توان بر روی آن حساب باز کرد سایر ارزهای دیجیتال غیر بومی نیز این گونه هستند چون هیچ پشتوانه قانونی ندارد. از سوی دیگر با توجه به این که هزینه آن بالاست باز هم صاحبان قدرت و ثروت کسانی خواهند بود که دستشان برای کارکردن در بیت کوین باز است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، استاد محمد کهوند، در جلسه موضوع‌شناسی فقه فضای مجازی، از سلسله دروس خارج فقه نظام‌های اسلامی که از سوی دبیرخانه مفتاح_اندیشه برگزار شد، با بیان این که معلومات ما درباره ارزهای دیجیتال بسیار کمتر از مجهولاتمان است، خاطرنشان کرد: بیت کوین مهم ترین ارز دیجیتال جهان است ولی آن چه می تواند برای ایران به عنوان چالش جدی مطرح شود ارز دیجیتال تلگرام با عنوان گرام است.

وی با طرح این پرسش که مالک ارز دیجیتال کیست و چه کسی آن را کنترل می کند؟ خاطرنشان کرد: مشخص نیست چه کسانی آن را کنترل می کنند. اکثر این افراد و تیم ها ناشناس بوده و هر چیزی هم ناشناس شد اولین زنگ خطر به صدا در می آید. درباره بیت کوین می گویند در سال 2009 یک فرد با نام ژاپنی یا یک تیمی این ارز را ایجاد کرد و اکنون مهم ترین ارز دیجیتال است. قیمت آن هم بسیار بالاست برای نمونه یک بیت کوین چیزی بالغ بر 86 میلیون تومان است. مالک او کیست؟ اکثراً نمی دانند کیست؟

این استاد حوزه با اشاره به این که کارتل های(شرکت ها و مؤسسات) مسلط اقتصادی جهان که با سیستم های سنتی تری مانند طلا، یورو و دلار کار می کنند چگونه حاضر شدند با این مسأله کنار بیایند، عنوان کرد: 7 شرکت بزرگ جهان چیزی بیش از 70 درصد اقتصاد جهان را کنترل می کنند ولی اینهایی که اقتصاد جهان را چنین پیش می برند و اجازه نمی دهند کسی نفس بکشد چطور حاضر شدند چنین چیزی را با این ماهیت بپذیرند؟ با عقل سازگار نیست. مگر این که بگوییم این ها خودشان بازی گردانند. در این صورت معقول تر به نظر می آید.

وی اضافه کرد: تجربه نشان داده چیز جدیدی که در دنیا می آید یا ابداع و ایجاد آن توسط کارتل ها انجام می شود و یا این که ایجاد شده و این ها بر روی آن سوار شده و در اختیار گرفته اند. در مدل ایرانی می توان دیجی کالا، اسنپ، تپ سی را نام برد. در مدل های خارجی نیز می توان فیسبوک را نام برد.

استاد کهوند یادآور شد: در ارز دیجیتال بیت کوین، وقتی یک تراکنشی انجام می شود برای این که کار زودتر انجام شود مبلغی به بیت کوین پرداخت می شود و افراد(ماینرها) شرکت این تراکنش را تأیید می کنند. ماینرها چه کسانی هستند؟ مسلما افراد عادی نمی توانند انجام دهند چون کامپیوتر فرد جواب نمی دهد و مسلما باید به کانون های قدرت اقتصادی وصل باشند.

وی افزود: برخی می گویند یکی از مزیت های بیت کوین این است که تراکنش ناشناس است. یعنی فرد ناشناس خرید و فروش می کند. در حالی که این حرف بسیار مضحک است هر چند بلک چین باشد. برای نمونه وقتی فرد با تلفن همراه به این سیستم وصل می شود مسلما باید شناسه او تأیید شود. حال این پرسش وجود دارد چه کسی می تواند تضمین دهد این شناسه ها در جایی ذخیره نمی شود؟

کارشناس فضای مجازی، یکی دیگر از مشکلات ارزهای دیجیتال را مشخص نبودن ماهیت آن ها برشمرد و اذعان داشت: پشتوانه این ارز چیست؟ متأسفانه ما در حوزه علمیه درباره سکه مانند طلا، دینار و... بحث فقهی نکردیم بلکه به اعتباراتی مانند کاغذ منتقل شدیم که درباره آن نیز بحث فقهی نکردیم حالا می خواهیم درباره ارز دیجیتالی صحبت کنیم که اوضاع آن مانند اسکناس نیز صحیح نیست.

وی ادامه داد: اسکناس با پشتوانه طلا چاپ می شود و اگر پشتوانه طلا نداشته باشد ایجاد تورم می کند همان چیزی که ما در کشور خودمان شاهد آن هستیم. پشتوانه ارز دیجیتال چیست؟ قاعده این ارز چیست؟ می گویند ما در ارزهای دیجیتال بیشتر از 21 میلیون چاپ نمی کنیم ولی همین عدد را براساس کدام قاعده می گویید؟

استاد کهوند تأکید کرد: پشتوانه فیزیکی بیت کوین چیست؟ تضمین ماندگاری ارزش بیت کوین چیست؟ طلا هزاران سال است که تضمین خود را حفظ کرده ولی چه کسی می تواند ماندگاری ارز دیجیتال را تضمین کند؟ سازنده که نامشخص است و کنترلی هم صورت نمی گیرد پس چگونه می توان تضمین کرد که ارز دیجیتال تنها 21 میلیون تولید شود؟ با ورود سایر ارزها تکلیف بیت کوین چه می شود؟ امروز بیت کوین است ممکن است فردا چیت کوین شود، چه کسی می تواند ارزش این ارز را تضمین کند؟ هیچ چیزِ آن قاعده مند با واقعیت بیرونی نیست.

وی بیان کرد: می گویند ارزهای دیجیتال غیر متمرکز است و اطلاعات بین هزاران هزار کامپیوتر صورت می گیرد؟ حال تکلیف پولشویی چیست؟ تکلیف قاچاق چه می شود؟ تکلیف کمک مالی به تروریست ها چه می شود؟ اکنون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به هر حسابی که 5 میلیارد پول داشته باشد حساس می شود و آقازاده ها این موضوع را متوجه شده اند به همین دلیل حساب های مختلفی را باز می کنند. در دنیای واقعی که چنین کنترلی وجود دارد باز هم دور زدن قانون صورت می گیرد، ولی در دنیای مجازی چگونه می توان کنترل کرد چون افراد می توانند هر چقدر که می خواهند یوزر و پسورد درست کنند. عده ای می گویند 17 درصد بیت کوین برای چند نفر است، ولی از کجا می توان تضمین کرد که برای چند نفر است؟ چون بیت کوین مانند یک کیف پول است و ممکن است این کیف پول ها برای یک نفر باشد.

استاد حوزه ادامه داد: ذات ارزهای دیجیتال برای قانون گریزی است، اساساً برای قانون گریزی است چون گفته می شود در بیت کوین دولت ها نمی توانند نظارت داشته باشند و این یعنی خلاف قانون عمل کردن. اصلا چه دلیلی دارد در کشور ارز دیجیتال داشته باشیم؟ باید مباحث فقهی این موضوع را بدانیم. وقتی شما ارزهای دیجیتال را پذیرفتی چگونه می خواهی جلوی قاچاق و خروج ارز را بگیری؟

وی گفت: از سوی دیگر رایانه های قدرتمند یا ابر رایانه ها قرار است ماینر(پردازنده) باشند و افراد با سیستم های عادی نمی توانند چنین کاری بکنند بنابراین تنها ثروتمندان می توانند در این زمینه نقش ایفا کنند چون تنها آن ها می توانند رایانه های قدرتمند بگیرند و این سبب ایجاد سیستم هرمی اقتصادی می شود و آن هم از نوع یک گلدکوئست به تمام معنا که رأس هرم همیشه سود می کند.

کارشناس فضای مجازی هدف اصلی ارزهای دیجیتال را تسلط اقتصادی بیان کرد و تصریح داشت: کارتل‌های صهیونیستی - سند ندارم - ارزهای دیجیتال را کنترل می کنند به همین دلیل برخی کشورها مانند چین و روسیه آن را نپذیرفتند. برخی کشورها نیز گفته اند ما بیت کوین به عنوان ارز نمی توانیم بپذیریم ولی به عنوان کالا شاید بتوانیم بخریم هر چند کالای بیخودی است. برای نمونه مردم در کلش آف کلنز چه چیزی می خرند؟ پول می دهند شمشیر می خرند، شمشیر واقعی می خرند یا در فضای مجازی می خرند؟ بیت کوین نیز چنین کالایی است.

وی خاطرنشان کرد: با آمدن بیت کوین تکلیف حاکمیت کشور بر مصلحت اقتصادی چه می شود؟ ما چگونه چیزی را بپذیریم که هیچ چیز آن در اختیار ما نیست؟ مشکل ناپایداری این ارز چه می شود؟ چه کسانی ارزش بیت کوین را بالا و پایین می کنند؟ اگر صاحبان بیت کوین تصمیم بگیرند که ارزش آن را پایین بیاورند کشور در عرض چند ثانیه ورشکسته می شود.

حجت الاسلام والمسلمین کهوند اذعان داشت: گفته اند خرید و فروش شما تضمین است ولی نهاد کنترل کننده آن چیست؟ براساس کدام قانون این پشتوانه صورت می گیرد؟ اگر تحریم شدیم چه کنیم؟ چون سیستم تنها عدد را نشان می دهد حال اگر این عدد را به شما نشان ندهد چه می شود؟ بلوکه کند چه می شود؟ هیچ چیزی دستمان نیست. اگر در بیت کوین سرقت اتفاق افتاد چه می شود؟ اگر فردی لپ تاپی را هک کرد و اصطلاحاً کیف پولی را به سرقت برد تکلیف پول ما چه می شود؟

وی در پایان خاطرنشان ساخت: سیستم بیت کوین بسیار ناامن است و نمی توان بر روی آن حساب باز کرد سایر ارزهای دیجیتال غیر بومی نیز این گونه هستند چون هیچ پشتوانه قانونی ندارد. اگر هم بخواهند قانونمند کنند با ذاتش در تعارض است. از سوی دیگر با توجه به این که هزینه آن بالاست باز هم صاحبان قدرت و ثروت کسانی خواهند بود که دستشان برای کارکردن در بیت کوین باز است.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.