به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، آیت الله جواد مروی پیش از ظهر امروز در آیین اختتامیه و مراسم تقدیر از برگزیدگان پنجمین جشنواره علامه حلی حوزه علمیه قم که در مرکز حوزه علمیه خواهران در قم برگزار شد، گفت: اگر رسالت و اهداف حوزه های علمیه «شناخت»، «تبیین»، «تبلیغ دین و مذهب»، «پاسخ گویی به شبهات» و «مشکلات فکری» است، یکی از ارکان اساسی این هدف و رسالت، تحقیق و پژوهش در حوزهای علمیه می باشد.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه افزود: این هدف، شورای عالی مدیران پژوهشی در حوزه های علمیه را مکلف کرده است که ارکانی را مورد مطالعه و اجرا قرار دهند؛ گسترش فرهنگ تحقیق، تقویت زیر ساخت های پژوهش و اجرای آن از جمله این موارد است.
وی عنوان کرد: باید دقت کرد نگاه و عملکرد سلف گذشته نسبت به فرهنگ پژوهش چگونه بوده است، این سابقه را باید برای طلاب جوان تبیین کنیم تا این روش ترسیم شود.
آیت الله مروی با اشاره به اینکه حاصل عمر علامه امینی، کتاب الغدیر است، اظهار داشت: کتابی را گروه های مختلف سلفی برای پاسخ گویی و نقد این کتاب تشکیل دادند و می گویند اطراف کتاب الغدیر برای پاسخ گویی نروید؛ چون این کتاب از قلم فاخر، دقیق و متقنی برخوردار است و اگر نقد کنیم سبب توجه مردم به این کتاب می شود و این به نفع ما نیست؛ این نتیجه تحقیق مستمر و دقیق بوده است.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه افزود: روحیه تحقیق علمای سلف باید در طلاب جوان زنده شود.
وی عنوان کرد: مسئله بعدی، برنامه ریزی برای رفتن به امر پژوهش است؛ متولیان متوجه باشند، باید برنامه ریزی به شکلی باشد که طلبه نیازهای جامعه را بشناسد؛ در حوزه نجف دو نحله فکری وجود داشته که یکی از آنان، مرحوم آیت الله بلاغی بوده است؛ او اسوه تحقیق در حوزه نجف برای شیعه است و مسلط به زبان انگلیس و عبری می شود و به مجرد اینکه احساس می کند مسیحیت علیه دین و شیعه کتاب می نویسد، الکتاب الهدی الی دین المصطفی را برای نقد می نویسد.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه افزود: متولیان باید نیازهای پژوهش را برای طلاب جوان تبیین کرده و به سمت نیازهای روز سوق دهند و وظیفه دیگر آنها نشر پژوهش هاست.
وی عنوان کرد: وقتی طلبه ای آثاری می نویسد، حداقل تقدیر این است که این آثار عرضه شده و باعت اعتماد به نفس و استفاده دیگران شود.
آیت الله مروی گفت: پژوهش باید مانند خون در همه برنامه های حوزه داشته باشد و اگر حوزه علمیه در دنیا اثر گذار بوده، به دلیل توجه دقیق به امر پژوهش است و به همین دلیل طلاب باید بجریان ا آثار سلف گذشته آشنا باشند؛ چون استوانه فکری آینده حوزه های علمیه می باشند.
وی در پایان گفت: در آستانه پیروزی انقلاب هستیم و روحانیت علت محدثه و مبقیه انقلاب است؛ روحانیت ۴۰ سال انقلاب را حفظ کرده است و از این به بعد هم باید مراقبت و حافظ باشد؛ این نقش با وجود هجمه های زیاد بسیار سنگین است.
انتهای پیام/
منبع: حوزه
https://ihkn.ir/?p=9969
نظرات