به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه؛ حجتالاسلام والمسلمین سیدسجاد ایزدهی، رئیس پژوهشکده نظامهای اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی، در گفتوگویی درباره چالشها و مشکلات کلان کشور در دهه پنجم انقلاب گفت: عمدهترین چالش پیش روی نظام اسلامی که البته امروز نیز نمایان شده مسئله اقتصاد است. در واقع آنچه مهمتر از رفتارها و تصمیمات اقتصادی دولتهاست، نظام اقتصادی اسلامی و بنیانهای فکری آن است.
وی اظهار کرد: امروز ما بر بستر نظام معرفتی اقتصاد غرب قرار داریم و برخی از جزئیات را اصلاح و آنها را بومیسازی کردیم، اما تا وقتی اصل ساختار معرفتی اقتصاد کشور اصلاح نشود، طبیعی است که رویکردهای اقتصادی دولتها اصلاح نشده و در نتیجه مشکلات اقتصادی نیز از دولتی به دولت دیگر منتقل و به صورت بنیانی حل و فصل نمیشود.
تولید نظامهای معرفتی بومی
وی ادامه داد: زمانی که ساختار اقتصادی براساس شکاف بین فقیر و غنی باشد، عدالتی هم تحقق نخواهد یافت. لذا در دهه پنجم انقلاب عمدتا با بحث نظامهای معرفتی در حوزههای مختلف مواجه هستیم که اگر نظامهای معرفتی بومی و اسلامی در حوزههای فرهنگ، اقتصاد، سیاست و سایر عرصهها شکل بگیرد، میتوانیم با نظامهای معرفتی غرب همآوردی کنیم.
رئیس پژوهشکده نظامهای اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: از جنبه رفتاری نیز دشمن درصدد محدود کردن منابع و توسعه قدرت و نفوذ معنوی جمهوری اسلامی ایران است و اگر مردم براساس منطق مردمسالاری دینی شایستگان را به معنی واقعی آن انتخاب کنند، این نرمافزار قابلیت وصول کشور به سعادت و قدرت حداکثری را دارد، اما اگر مردم شایستگان را انتخاب نکنند و کارگزاران حداکثری متناسب با آموزههای حداکثری دینی برگزیده نشوند، به شکل طبیعی منطق انقلاب اسلامی در جامعه جنبه عینی و عملی پیدا نخواهد کرد و با چالش مواجه میشود.
ایزدهی بیان کرد: لذا از حیث معرفتی باید نرمافزارهای متناسب با ارزشهای اسلامی و ملی در حوزههای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی تولید شود و از بعد عملی نیز کارگزاران شایسته و صالح انتخاب شوند که هم به نرمافزار انقلاب اسلامی باور داشته باشند و هم از قدرت، توانایی و میل اجرای آن برخوردار باشند.
وی تأکید کرد: اگر این دو مؤلفه علمی و عملی تحقق پیدا کند تقریبا بستر توسعه حداکثری انقلاب اسلامی در دهه پنجم و حرکت به سمت تمدنسازی اسلامی فراهم میشود و میتوان گفت گام دوم انقلاب هم با قدرت برداشته شده است.
تهیه و اجرای الگوی بومی پیشرفت
مدیر گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اضافه کرد: از آنجا که هدف غایی نظام اسلامی، ساختن تمدن نوین اسلامی است، لذا باید با تهیه الگوی کلان مبتنی بر ارزشهای دینی و ملی خود که همان الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت است و تسری آن به همه خردهنظامهای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و دفاعی ــ امنیتی، سبک زندگی نمونهای ایجاد کنیم که به یک الگوی جهانی تبدیل شود.
ایزدهی یادآور شد: البته در طی چهل سال اول انقلاب در این راستا گامهای بلندی برداشته شده، اما چون اغلب در بستر نظام معرفتی غرب بوده نتوانسته به نتایج دلخواه و مدنظر انقلاب برسد. لذا لازم است بر مبنای یک نگاه بلندمدت، برنامهریزی، سیاستگذاری و تولید دانش صورت گیرد تا بتوان همه ظرفیتهای بالقوه و استفاده نشده انقلاب اسلامی را شکوفا کرد و در جهت حل مشکلات کلان و خرد نظام اسلامی به کار گرفت.
اهمیت مقابله تمدنی با تمدن غرب
رئیس پژوهشکده نظامهای اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: با تحقق این امر، قطعا جمهوری اسلامی ایران یک قدرت جهانی خواهد شد و جهان اسلام نیز به تبع آن به قطب قدرت جدید تبدیل میشود و در این وضعیت دیگر سیاستهای تحریم و فشار امریکا نه تنها نمیتواند به اقتصاد، فرهنگ، تولید و سیاست کشور ضربه بزند بلکه کاملا بیاثر و خنثی شده به نحوی که امریکاییها را از رفتن به سمت اعمال تحریم به عنوان یک راهبرد علیه ایران ناامید خواهد ساخت.
وی در پایان بیان کرد: البته طی این چهل سال هماوردی و مقابله با نظامهای غربی به لحاظ شعای و عملی انجام شده، اما نکته محوری آن است که انقلاب اسلامی باید به مثابه تمدن نوینی مبتنی بر آموزههای اصیل اسلامی بتواند وارد این میدان نبرد شده و بر تمدن مبتنی بر مادیگری غلبه کرده و جایگزین آن شود.
انتهای پیام/
منبع: ایکنا
https://ihkn.ir/?p=10659
نظرات