تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, اقتصاد, برگزیده ترین ها, مشروح خبرها
شماره : 13942
تاریخ : ۲۲ آبان, ۱۳۹۸ :: ۹:۳۳
آیت‌الله اراکی در نشست بانکداری اسلامی: بانکداری مقوله اجتماعی بوده و باید براساس فقه کلان ایجاد شود/ خلق پول 100 درصد ضد اسلامی است آیت‌الله اراکی با اشاره به اینکه مقوله بانک در اصل نوعی نظم دهی به گردش ثروت محسوب می‌شود، ابراز کرد: توجه به اصول فقه حاکم در گردش ثروت لازم و ضروری است.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، آیت‌الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی‌در نشست «نقد روش بانکداری مرسوم و تبیین روش مطلوب بانکداری اسلامی» که در شعبه مرکزی بانک پارسیان برگزار شد، گفت: ابتدا باید مشخص شود مقوله بانکداری در زمره کدام یک از فقه خرد و یا فقه کلان قرار می‌گیرد زیرا هر یک از این دو دانش خاص خودش را می‌طلبد.

وی درخصوص فقه کلان ادامه داد: فقه کلان فقهی است که حکم فعل جامعه را بیان می‌کند، یک سری افعال وجود دارد که قوام آن با رفتار اجتماعی همراه است؛ برای مثال وجود نظام در یک جامعه موجب یک دستی و محافظت آن جامعه می‌شود.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی مقوله بانک را یک مساله اجتماعی بیان کرد و گفت: هرگز یک نظام برای تنظیم رفتار یک فرد تشکیل نمی‌شود بلکه نظام برای یک جامعه شکل می‌گیرد. یکی از رفتارهای این جامعه منظم، مربوط به گردش پولی می‌شود که در قالب بانک صورت می‌پذیرد؛ بنابراین بانکداری باید با فقه کلان مورد بررسی قرار گیرد.

آیت‌الله اراکی با تاکید بر اینکه مشکل بانک را نمی‌توان با عقود رفع کرد، اظهار داشت: مقوله بانک، مقوله فقه العقود نیست و چون می‌خواهیم گردش ثروت را در جامعه نظم دهیم این اقدام یک رفتار اجتماعی محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مقوله بانک در اصل نوعی نظم‌دهی به گردش ثروت محسوب می‌شود، ابراز کرد: توجه به اصول فقه حاکم در گردش ثروت لازم و ضروری است؛ در گام نخست می‌طلبد نحوه مالکیت ثروت مشخص شود.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی‌ادامه داد: دیگر اینکه پول به خودی خود نمی‌تواند افزایش یابد بدون اینکه عامل کار و ریسک در افزوده شدن آن نقش نداشته باشد از این رو خلق پول صددرصد ضد اسلامی است.

آیت‌الله اراکی افزود: همچنین گردش و توزیع ثروت در جامعه نباید به گونه‌ای باشد که ثروت از یک دست ثروتمند به ثروتمند دیگر منتقل شود و اکثر جامعه در گردش این پول سهمی نداشته باشد؛ در وهله اول برای ایجاد بانکداری اسلامی توجه به قوانین کلان فقه ضروری است.

وی دیگر وظیفه بانک را واسطه بودن بین سرمایه و نیروی کار بیان کرد و گفت: بانکداری اسلامی به عنوان یک تشکیلات رابطه بین سرمایه و نیروی کار را تنظیم می‌کند و دیگر این‌که گردش پول در جامعه باید مبتنی بر عدالت در تولید و توزیع فرصت‌ها باشد؛ این‌که عده‌ای خاص تنها از فرصت‌های بانکی استفاده کنند بی عدالتی است.

انتهای پیام/

منبع: رسا

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.