تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, مبانی علوم انسانی اسلامی, مشروح خبرها, مهم ترین خبر صفحه اول
شماره : 14206
تاریخ : ۷ آذر, ۱۳۹۸ :: ۱۸:۲۵
طی مراسمی انجام شد؛ اعطای چهارمین جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی به ۳ اندیشمند علوم انسانی چهارمین جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی به ۳ اندیشمند علوم انسانی؛ عثمان بکار از مالزی، آیت‌الله رشاد و حجت‌الاسلام والمسلمین میرمعزی از ایران اعطا شد.

به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه، چهارمین جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی در جریان برگزاری پنجمین کنگره علوم انسانی اسلامی به ۳ اندیشمند علوم انسانی؛ عثمان بکار از مالزی، آیت‌الله علی اکبر رشاد و حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین میرمعزی از ایران اعطا شد.

این مراسم عصر امروز هفتم آذرماه با حضور آیت‌الله مصباح یزدی، در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد و آیت‌الله رشاد و حجت‌الاسلام والمسلمین میرمعزی به پاس سالها فعالیت علمی در عرصه تنظیم و تدوین مباحث علمی در عرصه علوم انسانی اسلامی مورد تجلیل قرار گرفتند.

عثمان بکار به علت کهولت سن و بیماری و منع پزشکان از سفر نتوانست در این کنگره حضور یابد ولی پیام ارسالی او توسط دبیر شورای سیاستگذاری پنجمین کنگره علوم انسانی اسلامی قرائت شد.

فرزاد جهان‌بین، دبیر شورای سیاستگذاری کنگره علوم انسانی اسلامی همچنین در معرفی این اندیشمند و نحوه انتخاب وی گفت: پرفسور عثمان بکار از مهمترین اندیشمندان طبقه بندی علوم اسلامی به شمار می‌رود. کمیته بین‌الملل کنگره ۱۰۰ صاحب نظر را شناسایی کرده و در هر دوره از مراسم اختتامیه کنگره یک یا دو نفر از این اساتید مورد تجلیل واقع می‌شوند.

وی افزود: در این دوره از کنگره با نظرخواهی که انجام شد دکثر عثمان بکار به عنوان برترین اندیشمند در این حوزه انتخاب شد که با توجه به سن و بیماری ایشان، از حضور وی در این همایش محروم شدیم.

دبیر شورای سیاستگذاری کنگره علوم انسانی اسلامی بیان کرد: دکتر عثمان بکار در سال ۱۹۴۶ در مالزی متولد شد و تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته ریاضیات در انگلیس ادامه داد و در ادامه به اصول اسلامی علاقه‌مند شد.

جهان‌بین یادآورشد: وی پس از پایان دکتری ریاضیات به مالزی برگشت ولی علاقه مندی وی به فلسفه و تاریخ علم در دوره اسلامی باعث شد که وی با راهنمایی دکتر نظر مطالعات خود را در خصوص فلسفه و تاریخ علم اسلامی ادامه دهد.

وی گفت: از وی تا کنون ۱۶۰ مقاله و کتاب در زمینه فلسفه و تاریخ علم منتشر شده است که دو کتاب مذکور و کتاب تاریخ و فلسفه اسلامی به فارسی ترجمه شده است.

جهان‌بین افزود: وی کتاب طبقه‌بندی علوم در اسلام را به عنوان مهتمرین کتاب خود می‌داند؛ وی همچنین از کتاب توحید و علم نام می‌برد که در خصوص رابطه علم و دین است و مقدمه فهم بهتر کتاب طبقه‌بندی علوم در اسلام می داد.

دبیر شورای سیاستگذاری کنگره علوم انسانی اسلامی تصریح کرد: عثمان بکار بیان می‌کند که ایده علوم اسلامی زیست محیطی از مهمترین مباحث علمی عصر معاصر است؛ وی می‌گوید که انسان در یک نگاه توحیدی زمین را خانه مشترک موجودات می‌داند؛ وی می‌گوید که مسایل جهانی را باید از منظر اسلامی تحلیل کرده و برای حل آن اقدام کنند.

در این مراسم بیانیه چهارمین دوره اعطای جایزه علوم انسانی اسلامی توسط استاد متفکر آزاد قرائت شد.

انتهای پیام/

منبع: ایکنا

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.