به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه، حضرت آیتالله جعفر سبحانی، از مراجع تقلید، امروز سوم بهمنماه، در مراسم اختتامیه بیست و یکمین همایش کتابسال حوزه علمیه در مدرسه عالی دارالشفاء با بیان اینکه در قرآن حدود ۳۹ قسم داریم، به قسم به قلم در ابتدای سوره قلم اشاره کرد و گفت: غالباً مفسران در مورد عظمت «مقسمبه» یعنی قلم بحث کردهاند، ولی کمتر در مورد جواب قسم سخن گفتهاند در حالی که در قسم مثلثی شامل قسم و مقسم به و مقسم علیه وجود دارد.
آیتالله سبحانی با بیان اینکه ۱۷ تمدن در طول تاریخ در سایه قلم تداوم یافته است، تصریح کرد: گاهی ممکن است قسم هم برای عظمت و هم برای قداست باشد، مانند قسمهایی که قرآن به جان پیامبر اسلام(ص) در برخی آیات خورده است. ممکن است در سوره قلم، قسم به قلم به معنای لوح محفوظ و قلمی باشد که قرآن با آن نوشته شده است؛ قسم به چنین قلمی ناشی از جایگاه والای وحی است.
قلمهای شقاوتآفرین در فضای مجازی
وی با بیان اینکه هدف از قلم زدن مهم است، تصریح کرد: خیلی از قلمها هستند که شقاوتآفرین هستند؛ برخی از قلمهایی که در فضای مجازی دست به نوشتن میزنند، سعادتزدا از جامعه هستند؛ قلم و آنچه نوشته میشود محترم است، ولی به شرط آن که در مسیر درست به کار رود.
آیتالله سبحانی با اشاره به خدمات مسلمین از طریق قلم در طول تاریخ اسلام اضافه کرد: ریشه این علمی که امروز در اختیار غرب است از خود آنان نیست؛ گروهی از مسلمانان در تمامی عرصهای علوم اعم از لغت و هیئت، ریاضیات و هندسه و فیزیک و شیمی و ... فعالیت داشتهاند و در عرصه علوم انسانی، طبیعی، کیهانی، هندسی و ... تحقیق و آثاری برجا گذاشتند. ائمه معصومین(ع) هم عنایات زیادی در این مسئله داشتهاند.
این مرجع تقلید با بیان اینکه ده هزار کتاب از سوی اصحاب ائمه(ع) نوشته شده است، اظهار کرد: در طی دو قرن و نیم ده هزار کتاب نوشته شده است که اگر اینها نبود، از جوامع اولیه و به تبع آن جوامع ثانویه و جوامع اخیر خبری نبود.
نسخ خطی مسلمین در آمریکا
این مرجع تقلید اضافه کرد: متأسفانه از قرن هفتم که مسیحیان بیدار شدند کم کم اقدام به بردن کتب مسلمین به مناطق خودشان کردند؛ الان هم بسیاری از نسخ خطی ما در غرب وجود دارند؛ بنده در سفری که به آمریکا داشتم در یکی از ایالتهای آنان نسخه خطی تبیان شیخ طوسی را دیدم؛ ما باید نسبت به این آثار ارزش قائل بشویم و آنان را حفظ و برای بازگرداندن آن تلاش کنیم.
آیتالله سبحانی با تقدیر از تجلیل حوزه از بزرگان علمی بیان کرد: در کنار تجلیل از صاحبان اندیشه و فکر باید مقدمات چاپ آثار کتابهای برگزیده به خصوص آثار کاربردی فراهم شود، ولو اینکه در حد ۳۰ جلد باشد.
وی با بیان اینکه آثار شیعیان در طول تاریخ توسط دشمنان از بین رفته است، تصریح کرد: کتابخانه شیخ طوسی در بغداد آتش زده شد و برخی کتابخانهها هم سرقت رفت؛ الان هم بسیاری از آثار در هند موجود است و باید آن را حتی به صورت تصویری جمعآوری کنیم.
آیتالله سبحانی با بیان اینکه برخی پایاننامهها، جدید و خوب هستند و باید چاپ شوند، اظهار کرد: الان تعداد زیادی پایاننامه قرآنی وجود دارد که برای ما افتخار است و نشان میدهد که شیعه به قرآن علاقه زیادی دارد و تهمتها با همین مسئله دفع میشود.
وی افزود: به پیامبر اکرم(ص) تهمتهای فراوانی مانند کاهن، شاعر، مفتری و .... میزدند، ولی وقتی فتح مکه رخ داد، این پیروزی عظیم تمام این تهمتها را شست؛ ما نیز اگر بخواهیم این تهمتهای ناروا را از دامن شیعه بشوییم با چاپ آثار قرآنی و حدیثی ممکن خواهد است، گرچه افراد لجوج هیچ وقت دست از کارهای بد خود بر نمیدارند.
جای خالی اینترنت ملی
این مرجع تقلید تصریح کرد: الان در فضای مجازی افکار «سها» را بیان میکنند که به نقد قرآن پرداخته است، او غالباً این مباحث را از تفاسیری مانند فخر رازی و ... گرفته است. این مطالب مایه به اشتباه انداختن جوانان میشود و چون اینترنت مستقل نداریم هرچه میخواهند علیه اسلام و شیعه پخش میکنند و ما هم باید علیه آنان مطلب بنویسیم.
وی افزود: شبهات گرچه ضرر دارد، ولی در ما حرکت ایجاد میکند؛ فعالیتهای دشمن سبب تکامل حرکتهای علمی و دینی میشود، به شرط آن که درست از این فرصت بهره ببریم.
تجلیل از آیتالله خرازی
آیتالله سبحانی در بخش دوم سخنانش با تجلیل از آیتالله خرازی افزود: آیتالله خرازی از لحاظ قلم، علم و اخلاق برای ما الگو و از لحاظ رفتار، گفتار و تعلیم برای ما درس است و اگر بخواهیم انسان ممتازی را معرفی کنیم ایشان است.
این مرجع تقلید اضافه کرد: وی اولین مؤسسه یعنی در راه حق را در قم تأسیس کرد و شبهاتی که در مورد اسلام بود، جواب داد و در این مؤسسه کاری جمعی را شروع کردند.
انتهای پیام/
منبع: ایکنا