تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, حقوق, مهم ترین خبر صفحه اول
شماره : 15627
تاریخ : ۱۶ فروردین, ۱۳۹۹ :: ۹:۴۷
آیت الله احمد عابدی آیت‌الله عابدی/ فقه الجهاد9: اعتقادات هر جامعه‌ای، قدرت اصلی آن است/ دین اتحاد و انسجام را رکن اصلی قدرت می‌داند دین درباره قدرت می‌گوید قدرت باید به دنبال دعوت به اتحاد و انسجام باشد چرا که وحدت و اتحاد مردم یکی از مهم ترین ارکان قدرت است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، آیت‌الله احمد عابدی، استاد برجسته حوزه علمیه قم در درس خارج «جهاد» به بررسی مکتب دفاعی اسلام پرداخت و برخی از عوارض قدرت، ضوابط شرع برای قدرت و مباحث اخلاقی در مورد مسائل اجتماعی را مورد بررسی قرار داد.

وی ادامه داد: یکی از بحث‌های جهاد، قدرت است. آیه شریفه قرآن درباره جنگ حنین می‌فرماید «لَقَدْ نَصَرَكُمُ اللَّهُ فِي مَوَاطِنَ كَثِيرَةٍ ۙ وَيَوْمَ حُنَيْنٍ ۙ إِذْ أَعْجَبَتْكُمْ كَثْرَتُكُمْ فَلَمْ تُغْنِ عَنْكُمْ شَيْئًا.»

آیت‌الله عابدی با اشاره به این‌که وقتی فرد در جنگ قدرت پیدا می‌کند، عُجب می‌گیرد، اظهار داشت: وقتی غرور بیاید فرد شکست می‌خورد. کسب، اعمال و به کارگیری قدرت خوب است ولی جای خطر است.

وی افزود: شرع ضوابطی را برای قدرت قرار داده است. البته قدرت گاهی نظامی و گاهی غیر نظامی‌است. برای نمونه قدرت استدلال و بیان نیز نوعی قدرت است. یعنی فرد هر چه دیگران می‌گوید را پاسخ می‌دهد که این نوعی غرور است.

این استاد حوزه با بیان این‌که گاهی قدرت به سبب جایگاه است، عنوان کرد: نفوذ کلام داشتن نیز نوعی قدرت است. با تمام این مسائل اصل قدرت خوب است ولی ضوابطی دارد. شرع دستوراتی برای آن دارد.

وی گفت: قدرت فی نفسه غرور و تکبر آور است. قرآن می‌فرماید «تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِينَ لَا يُرِيدُونَ عُلُوًّا فِي الْأَرْضِ.» حتی کسی که اراده علو دارد، آخرت ندارد.

آیت‌الله عابدی درباره ضوابط شرع برای قدرت تصریح کرد: اول باید بدانیم که قدرت هدف نیست. بلکه وسیله‌ای برای کسب کمال و خدمت به مردم است. اگر یک پزشک خطا کند جسم فرد را می‌کشد، ولی اگر طلاب خطا کنند، روح افراد و دین را از بین می‌برند.

وی اضافه کرد: قدرت امانت است و اصل قدرت برای خداوند متعال است. اگر فردی عزت داشته و مردم او را احترام می‌کنند، کار خداست. همه قدرت برای خداست.

استاد برجسته حوزه علمیه قم با تأکید بر این‌که حقیقتاً قدرتی که فرعون‌ها داشتند اکنون تمام دنیا با تجهیزاتش جمع شود، آن را ندارد، گفت: قدرت فرعون‌ها بیشتر از این‌ها بود.

وی یکی دیگر از ضوابط قدرت را قرار دادن حدود و ضوابط شرعی برای آن بیان کرد و اذعان داشت: در روانشناسی جنگ گفته می‌شود باید قدرت داشت ولی قدرت بیشتر از هر چیزی به وسیله دین حاصل می‌شود.

آیت‌الله عابدی بیان داشت: حتی اکنون در ارتش‌های جهان باهوش‌ترین افراد را به عنوان مسئولین عقیدتی سیاسی قرار می‌دهند چون می‌دانند قدرت اصلی دست این افراد است. این نشان می‌دهد قدرت اعتقادات و دین از همه چیز بیشتر است.

وی ادامه داد: دین درباره قدرت می‌گوید قدرت باید به دنبال دعوت به اتحاد و انسجام باشد چرا که وحدت و اتحاد مردم یکی از مهم ترین ارکان قدرت است. دین نیز همیشه اتحاد و انسجام می‌آورد.

استاد حوزه یادآور شد: شاید یکی از علت‌های که آفریقا زیاد رشد نکرده است، این است که در این قاره دین بزرگ وجود ندارد. آفریقا دین بزرگ ندارد وقتی دین بزرگی ندارد تمدن و پیشرفت نیز ندارد.

وی بیان داشت: دین همیشه اتحاد و وحدت می‌آورد وقتی اتحاد آورد قدرت ملی بالا می‌رود. همچنین دین بازدارندگی از فساد و طغیان دارد. این‌ها برای قدرت ملی بسیار مؤثر است. دین همیشه به دفاع از کشور، ناموس و ایجاد روحیه شجاعت، ایثارگری و... دعوت می‌کند.

آیت‌الله عابدی با بیان این‌که دین بر کسب قدرت تأکید می‌کند، تصریح داشت: البته بیان می‌کند که این قدرت نباید سبب غرور شما شود.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.