تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, برگزیده ترین ها, حوزه و فقاهت, مشروح خبرها
شماره : 17330
تاریخ : ۱ تیر, ۱۳۹۹ :: ۱۹:۰۰
حضور بیش از ۳ هزار مبلغ در مناطق محروم/ ۳۰ هزار مسجد بدون روحانی معاون تبلیغ حوزه: حضور بیش از ۳ هزار مبلغ در مناطق محروم/ ۳۰ هزار مسجد بدون روحانی روحانیون در حد توان به وظیفه تبلیغی خود عمل می‌کنند؛ اکنون معاونت تبلیغ حوزه ۳ هزار و ۳۵۰ روحانی در نقاط محروم کشور دارد که با خانواده خودشان به نقاط محروم رفته‌اند.

به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه؛ حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن نبوی، معاون تبلیغ حوزه علمیه، در گفت‌وگویی، به مناسبت روز تبلیغ و اطلاع‌رسانی دینی با بیان اینکه تبلیغ دو وجه داخلی و بین‌المللی و روحانی و غیرروحانی دارد، گفت: در بعد بین‌المللی، گرایش به تفکرات دینی و اسلامی و به ویژه شیعی در کشورهای مختلف دنیا رو به افزایش است و شاید یکی از علل آن ایستادگی ایران در طول ۴۰ سال در برابر توطئه‌های جهانی است.

وی با بیان اینکه هشت سال جنگ بر کشور تحمیل شد و ایران با بیشتر کشورهای دنیا مقابله کرد، افزود: امروز با همه تهدیدات و دشمنی دشمنان ایران تبدیل به قدرت موشکی و نظامی شده و کشور مستقلی در دنیا محسوب می‌شود که خودش برای خودش تصمیم می‌گیرد. عین‌الاسد را می‌زند و رسماً مسئولیت آن را هم می‌پذیرد و با وجود تهدید انگلیس، کشتی انگلیسی را توقیف می‌کند.

قدرت حاکمیت تفکر دینی

حجت‌الاسلام نبوی اظهار کرد: این واقعیات برای دنیا مهم است؛ بزرگترین کشورهای اروپایی مانند انگلیس، آلمان و ... در برابر آمریکا مستقل نیستند و تجربه برجام این موضوع را نشان داد، ولی ایران خودش تصمیم گرفته و اجرا می‌کند و این روحیه برای کشورهای دنیا جذاب است؛ البته این قدرت هم ناشی از حاکمیت تفکر دینی در ایران است.

معاون تبلیغ حوزه علمیه با اشاره به وضعیت تبلیغ در داخل کشور، تصریح کرد: این همه ماهواره و فضای مجازی علیه ایران برنامه پخش می‌کنند و ایادی آن‌ها هم در داخل مشغول همکاری و از رسانه‌های فوق‌العاده دروغگو برخوردار هستند و سیطره رسانه‌ای دارند؛ وقتی عین‌الاسد زده شد، ترامپ می‌گفت که هیچ اتفاقی نیفتاده و خبری نشده است، ولی وقتی مجروحان‌شان را به برخی کشورهای دیگر بردند، بالاخره بعد از یک ماه اعلام شد که بیش از صد مجروح داشته است.

وی با بیان اینکه در چنین شرایطی باید از دین و انقلاب اسلامی دفاع کنیم، افزود: تحریم‌ها و شیطنت‌های سیاسی و اقتصادی سبب فشار به مردم و وضعیت بد اقتصادی می‌شود و مردم هم از چشم روحانیت می‌بینند، در برخی موارد هم مفاسدی وجود دارد که برخورد خوبی از سوی قوه قضائیه صورت می‌گیرد، ولی باعث نومیدی و ناراحتی مردم می‌شوند؛ دشمنان هم کاستی‌ها را به نظام نسبت می‌دهند تا مردم را بدبین کنند.

فعالیت ۳۳۵۰ مبلغ در نقاط محروم

حجت‌الاسلام نبوی با تأکید بر اینکه تمرکز رسانه‌ای دشمن بر روی همین موضوع قرار دارد، اظهار کرد: با همه این مسائل روحانیون در حد توان به وظیفه تبلیغی خود عمل می‌کنند؛ الان معاونت تبلیغ حوزه ۳ هزار  و ۳۵۰  روحانی در نقاط محروم کشور دارد که با خانواده خودشان به نقاط محروم رفته‌اند و تلاش می‌کنند تا به شبهات پاسخ و مردم را در برابر توطئه‌ها حفظ کنند.

حجت‌الاسلام نبوی با بیان اینکه در وضعیت داخلی مشکلاتی وجود دارد که تبلیغ را مشکل می‌کند، ولی همچنان شاهد پیروزی‌هایی هستیم، ادامه داد: الان ببینید در این روزها، آمریکا چه وضعیتی دارد؛ اگر در ایران هر اتفاق کوچکی بیفتد آن را با بوق و کرنا منتشر می‌کنند، ولی چندین روز است که آمریکا شاهد درگیری و زد و خورد و کشته شدن و مجروح شدن مردم است، ولی صدای رسانه‌های معاند نظام و انقلاب درنمی‌آید. این حوادث پرده از چهره ننگین آمریکا برداشته که کمک به تبلیغ است.

معاون تبلیغ حوزه در پاسخ به این سؤال که در شبکه تبلیغ کشور موازی کاری وجود دارد که باعث آسیب است، تصریح کرد: قبلاً معاونت تبلیغ حوزه اعزام مبلغ داشت و در مناسبت‌ها و ایام مختلف مبلغانی را به نقاط گوناگون می‌فرستاد، ولی بعد از مدتی گفته شد که فقط دفتر تبلیغات اسلامی حوزه و سازمان تبلیغات باید این کار را انجام دهند.

تعدد مراکز اعزام به نفع تبلیغ است

حجت‌الاسلام نبوی افزود: حذف معاونت تبلیغ حوزه از فرایند اعزام سبب شده تا در مناسبت‌ها حتی ۸ هزار نفر هم اعزام نشوند؛ به نظر بنده این گونه فعالیت‌های موازی به نفع اعزام و تبلیغ بود؛ زیرا باعث ایجاد رقابت می‌شد؛ قبلاً حدود ۱۷ هزار مبلغ اعزام می‌شد، ولی الان در برخی مناسبت‌ها، شش هزار مبلغ اعزام می‌شوند و گاهی به ده هزار هم می‌رسد، لذا معتقدم تبلیغ، ضربه خورد. در موازی‌کاری ممکن بود از بین ۱۷ هزار  مبلغ ده تا ۱۵ نفر هم اعزام تکراری باشد، ولی همان هم مدیریت می‌شد.

معاون تبلیغ حوزه علمیه با تأکید بر اینکه جلوگیری از موازی‌کاری خسارت بزرگی به تبلیغ زده است، در پاسخ به این سؤال که در بحث محتوای تبلیغ به نظر می‌رسد کم‌توجهی به قرآن و احکام شرعی صورت می‌گیرد، چه چاره‌ای برای رفع این کار اندیشیده شده است؟ اضافه کرد: ما ۳ هزار و ۳۵۰ مبلغ ثابت در کل کشور داریم که برخی حدود ۲۰ سال در یک منطقه تبلیغ می‌کنند؛ همچنین ۶ هزار مدرسه امین در کشور داریم؛ پیشنهاد ما اجرای طرح ثقلین بوده که شامل تبلیغ قرآن و احادیث و ادعیه است. در بحث قرآن هم بر روی مباحث فنی مانند تجوید و صوت و هم بر روی مفاهیم و تفسیر کار می‌شود.

برپایی جلسات تفسیر توسط بیش از ۳ هزار مبلغ

وی افزود: همه مبلغان حداقل در هفته یک یا دو جلسه تفسیر دارند؛ البته بخشی هم احکام است، کسانی که تبلیغ می‌روند رساله ده مرجع به آن‌ها داده می‌شود و چند وقت یکبار از مبلغان آزمون گرفته می‌شود که در ارتقای آنان مؤثر است؛ همچنین باید یک جلد تفسیر قرآن مطالعه و آزمون بدهند؛ بنابراین کارهای آموزشی که بخش جدی آن مربوط به قرآن است، در حال انجام داریم.

حجت‌الاسلام نبوی بیان کرد: ۷۰ تا ۸۰ هزار مسجد در کشور داریم که حداقل ۳۰ هزار مسجد فاقد روحانی و مبلغ است؛ این خلأ بزرگی است و ما هم نتوانسته‌ایم مبلغان را در حد نیروی کاملاً عادی اداری، یعنی با حداقل حقوق تأمین کنیم؛ این افراد از قم با زن و فرزند به نقاط مختلف می‌روند و با حقوق متوسط یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان معیشت خود را با سختی اداره می‌کنند، در حالی که روز و شب و تعطیل و غیر تعطیل هم ندارند.

انتهای پیام/

منبع: ایکنا

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.