تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, برگزیده ترین ها, مشروح خبرها
شماره : 25202
تاریخ : ۲۰ آبان, ۱۴۰۰ :: ۱۳:۵۱
اجلاسیه مدیران حوزه‌های استان‌ها با موضوع فعالیت شعب استانی انجمن‌های علمی حوزه در اجلاسیه مدیران انجمن‌های علمی مطرح شد؛ مهم‌ترین وظیفه انجمن‌ها راهبری و توسعه مرزهای دانشی اسلامی و حوزوی است/ در عصر تراث سوزی نرم قرار داریم آیت‌الله اعرافی مطرح کرد: مهم‌ترین چیزی که از انجمن‌های علمی انتظار می‌رود راهبری و توسعه مرزهای دانشی اسلامی و حوزوی است.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه اندیشه؛ اجلاسیه مدیران حوزه‌های استان‌ها با موضوع فعالیت شعب استانی انجمن‌های علمی حوزه و با حضور آیت‌الله اعرافی و رؤسای انجمن‌های علمی ظهر امروز در سالن آیت‌الله حائری مرکز مدیریت حوزه برگزار شد.

بر اساس این گزارش: آیت‌الله اعرافی با اشاره به لزوم پاسخگویی حوزه‌های علمیه به نیازهای امروز نظام و جامعه اسلامی خاطرنشان کرد: در عین حال که به تراث پیشینیان احترام می‌گذاریم می‌بایست به نیازهای روز جامعه نیز بپردازیم.

مدیر حوزه‌های علمیه تصریح کرد: مهمترین چیزی که از انجمن‌های علمی انتظار می‌رود راهبری و توسعه مرزهای دانشی اسلامی و حوزوی است.

وی با اشاره به اهمیت نقش آفرینی انجمن‌های علمی در راهبری و اجرای برنامه‌های کلان حوزه افزود: این انجمن‌ها بهترین جا برای دیدن کلان این پروژه‌ها و طراحی نقشه راهبری آنها هستند.

استاد درس خارج حوزه اظهار کرد: انجمن‌های علمی حوزه می‌توانند محل گره خوردن خروجی‌های حوزه به همان محل تعلیم اولیه آنان یعنی حوزه علمیه باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالرسول‌هاجری دبیر انجمن‌های علمی حوزه در ابتدای این اجلاسیه گفت: آشنایی اساتید و مدیران حوزه‌های استان‌ها و تشکیل شورای تخصصی انجمن‌های علمی در آن مناطق دو گام نخست در راستای تشکیل شعب استانی انجمن‌های علمی حوزه بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین‌هاجری بیان داشت: باید مباحث پژوهشی و تخصصی به استان‌ها سرایت داده شود و حوزه‌های علمیه استان‌ها از این جهت ارتقا یابند؛ قطعاً تشکیل انجمن‌های علمی استان‌ها می‌تواند بازویی برای اجرای این امر باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی‌حاجی معاون پژوهش حوزه در سپس ضمن بیان اهمیت تشکیل شعب استانی انجمن‌های علمی حوزه تصریح کرد: ما به دنبال این هستیم که امر پژوهش از تمرکزی که از قم دارد به سمت استان‌های دیگر کشانده شود.

آیت‌الله ابوالقاسم علیدوست رئیس انجمن علمی فقه و حقوق اسلامی حوزه سپس بیان داشت: انجمن‌های علمی حوزه می‌بایست جلساتی را برگزار نمایند که محل مذاکرة العلم باشند.حجت‌الاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی رئیس انجمن علمی کلام اسلامی حوزه در ادامه این نشست به بیان وظایف شعب استانی انجمن‌های علمی حوزه پرداخت و گفت: نقش اصلی این انجمن‌ها راهبری دانش در جامعه می‌باشد؛ تنظیم گری و تسهیل گری دو وظیفه اصلی انجمن‌های علمی در دنیاست.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد واعظ موسوی رئیس انجمن علمی تبلیغ و ارتباطات حوزه سپس گفت اظهار داشت: می‌بایست از استعدادهای حوزوی به نحو احسن در انجمن‌های علمی استان‌ها استفاده شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین رضا مهکام رئیس انجمن علمی روانشناسی اسلامی حوزه گفت: قوانینی باید تصویب شود که بر مرجعیت انجمن‌های علمی حوزه تأکید داشته باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادق محمدی رئیس انجمن علمی اصول فقه حوزه در این اجلاسیه از طرح علمی «اصول فقه و روشمندی علوم انسانی» خبر داد و گفت: انجمن اصول فقه طرحی در زمینه علوم انسانی اسلامی با عنوان «اصول فقه و روشمندی علوم انسانی» ارائه کرده است تا همه انجمن‌های علمی حوزه حول آن فعالیت کنند و خروجی خوبی را داشته باشیم.

در این نشست برخی از مدیران حوزه‌های علمیه استان‌ها به ارائه گزارش‌هایی در مورد فعالیت‌های شوراهای تخصصی انجمن‌های علمی در استان‌های مرتبط با خود و ارائه پیشنهادات در این زمینه پرداختند.

شایان ذکر است: در این اجلاسیه از کتاب «آشنایی با شوراهای تخصصی دبیرخانه انجمن‌های علمی حوزه در استان‌ها با موضوع اعضای علمی و فعالیت‌ها» که یک کتاب درون سازمانی حوزه محسوب می‌شود رونمایی به عمل آمد.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.