تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, برگزیده ترین ها, مشروح خبرها
شماره : 25860
تاریخ : ۱۸ آذر, ۱۴۰۰ :: ۱۳:۲۵
حجت‌الاسلام والمسلمین حکیمیان حجت‌الاسلام والمسلمین حکیمیان در گفت‌وگویی مطرح کرد؛ بررسی عملکرد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه/ بالغ بر ۲۰۰ استاد دانشگاه در زمینه‌های اسلامی سازی علوم انسانی با پژوهشگاه همکاری می‌کنند بالغ بر ۲۰۰ استاد دانشگاه در زمینه‌های اسلامی سازی علوم انسانی همکاری می‌کنند و ۳۰۰ اثر جدید در دست اقدام است که شامل متن دانشگاهی می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه؛ حجت‌الاسلام والمسلمین حکیمیان در گفت‌وگویی با بیان اینکه دانشگاه‌ها به پنج نسل طبقه بندی می شوند، افزود: نسل اول را دانشگاه‌های تربیت کننده متخصصین، نسل دوم را دانشگاه‌هایی که صرفا به انتشار علم می پردازند، نسل سوم را دانشگاه‌هایی که خلاقیت و کارآفرینی دارند، نسل چهارم را دانشگاه‌هایی که در خدمت جامعه هستند و کاربردی سازی می کنند و نسل پنجم را دانشگاه‌هایی که دارای مرجعیت علمی و اثرگذاری در سطح ملی و فراملی و منطقه ای هستند، تشکیل می دهند.

وی با بیان اینکه پژوهشگاه‌ها به نسل‌های مختلف قابل تقسیم هستند، افزود: در وهله نخست پژوهشگاهها نیروهای متخصص دانشگاهی را جذب می کنند و جمع نسل اول و دوم را تشکیل می دهند، در نسل دوم پژوهشگاه‌ها دارای خلاقیت هستند و کارآفرینی می کنند و در نسل سوم پژوهشگاه‌ها در خدمت جامعه هستند و به حل مسائل جامعه می پردازند و در نسل چهارم پژوهشگاه‌ها مرجعیت علمی پیدا می کنند.

رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه بیان کرد: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با اقدامات انجام گرفته وارد نسل سوم شده است یعنی دارای متخصصانی است که از مرحله خلاقیت عبور کرده اند و به حل مسائل اجتماع روی آورده اند به عنوان مثال در زمینه مشاوره خانواده و روانشناسی، کلینیکی دایر شده که علاوه بر ارائه خدمات، دارای کارگاه آموزشی برای دانشجویان و فارغ التحصیلان این رشته‌ها نیز هستند.

دکتر حکیمیان گفت: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در رشته جامعه شناسی دارای چندین شرکت فناور است که در زمینه پیشگیری از طلاق و اعتیاد و آسیب شناسی مسائل مربوط به حاشیه نشینی در قم طی سه سال و در هرمزگان طی چهار سال اخیر فعال شده است.

حجت‌الاسلام حکیمیان ادامه داد: موسسه فناور سلامت نوید نیایش در زمینه روانشناسی بیماران سرطانی، مراقبت‌های معنوی را انجام می دهد و از آلام آن‌ها می کاهد.

وی بیان کرد: گروه اقتصاد نیز با کمیته امداد برای کمک به مددجویان و ارائه راه کارهای علمی جهت فقرزدایی و خودکفایی این قشر از جامعه همکاری خواهند داشت و مقرر شده است دفتری در پژوهشگاه برای انجام اقدامات علمی مربوط به کمیته امداد تشکیل شود.

وی گفت: این پژوهشگاه در زمینه اسلامی سازی آموزش و پرورش و اجرای سند تحول با دانشگاه فرهنگیان و بخش پژوهشی آموزش و پرورش همکاری دارد.

رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه عنوان کرد: طی همکاری با شورای تحول علوم انسانی تاکنون ۵۰ اثر برای این شورا ارائه شده و ۸۰ اثر نیز در آینده اجرایی می شود.

وی گفت: این پژوهشگاه برای شورای عالی آموزش عالی قرآن ۴۰ واحد متن تهیه کرده که در سراسر کشور اجرایی می شود.

وی اظهار داشت: ۱۵۰ اثر که شامل متن دانشگاه‌ها در رشته‌های مختلف است، تولید شده و بیش از ۱۰۰ هزار نسخه در سال نیز به جامعه دانشگاهی تحویل داده می شود و سالیانه ۵۰ اثر متن دروس دانشگاهی و کمک دانشگاهی در ۱۲ رشته به وجود آمده و تاکنون ۵۷۰ کتاب متن و کمک درسی دانشگاهی نگارش یافته است.

حجت‌الاسلام حکیمیان با اشاره به تلاش پژوهشگاه در زمینه اسلامی سازی علوم انسانی افزود: بالغ بر ۲۰۰ استاد دانشگاه در این زمینه‌ها همکاری می کنند و ۳۰۰ اثر جدید در دست اقدام است که شامل متن دانشگاهی می شود.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.