تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, برگزیده ترین ها, سياست, عرصه حکمرانی, گزارش, مشروح خبرها
شماره : 38369
تاریخ : ۱۱ شهریور, ۱۴۰۳ :: ۱۴:۴۵
دکتر محمد حسین ساعی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کرد؛ حکمرانی فضای مجازی به معنای بستن اینترنت نیست / فیلترینگ یک دهم حکمرانی فضای مجازی اهمیت دارد فضای مجازی حوزه منافع ملی است. باید بدانیم که مفهوم آزادی بعد از حاکمیت معنا پیدا می کند. اگر حاکمیت نباشد هرج و مرج ایجاد می شود. باید حکمرانی ایجاد شود و بعد از آن پیگیر فضای آزاد باشیم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی، به نقل از روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ دکتر محمد حسین ساعی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در برنامه تلویزیونی «جهان آرا» شنبه شب 10 شهریورماه با عنوان حکمرانی فضای مجازی در ایران اظهار کرد: اکنون غربی‌ها هم معتقدند که رها بودن فضای مجازی، مشکلات زیادی به وجود می‌آورد، حتی می‌تواند دستاوردهای دو هزار ساله تمدنی را هم از بین ببرد. ضد آزادی بودن شبکه‌های اجتماعی در رسانه‌های غربی مورد توجه قرار گرفته و خطر اخبار فیک، کاملا جدی است. وی افزود: انسان از فناوری استفاده می‌کند تا زندگی بهتری داشته باشد، اما اگر فناوری تعارض و تضاد ایجاد کند رفاه و وضعیت اقتصادی دچار مشکل می‌شود. دکتر ساعی خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورهای غربی که سرمنشاء تولید فناوری هستند ولی برای تزریق آنها به جامعه به دلایل فرهنگی و اقتصادی دست نگه می‌دارند و این کار را به سرعت انجام نمی‌دهند ولی در ایران این روند وجود ندارد. عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: متأسفانه پیامرسان پرمخاطب در ایران یک پیام رسان داخلی نیست؛ حال سوال اینجاست که اگر این پلتفرم از فعالیتش در ایران درآمد دارد، مالیاتش را به دولت کدام کشور می‌دهد؟ پاسخ، دولت آمریکاست. وی ادامه داد: زمانی مکرون بحث مالیات گرفتن از پلتفرم‌های آمریکایی را مطرح کرده بود، ترامپ واکنش شدیدی نشان داد و گفت اگر فرانسه وارد این حوزه شود، این کشور را تحریم می‌کند. دکتر ساعی افزود: پلیس فتا باید یقه کسانی را بگیرد که در جریان ایجاد حکمرانی فضای مجازی در کشور، اختلال ایجاد کردند. مسئله‌ای که امروز دیگر امری بدیهی است.  

امروز اینترنت جهانی، شبکه ملی اطلاعات آمریکاست که بین‌المللی شده است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره زیرساخت‌های اینترنت جهانی گفت: اینترنت دارای زیرساخت پیچیده‌ای است و نمی‌توان به صراحت گفت در آمریکا قرار دارد ولی اگر حواشی و جزئیات را حذف کنیم باید بگوییم امروز اینترنت جهانی، شبکه ملی اطلاعات آمریکاست که بین‌المللی شده است. وی حذف برنامه‌های خاص از روی گوشی‌های تلفن همراه ایرانیان را به انفجار یک بمب اتمی در کشورمان تشبیه کرد و گفت: حال سوال این است که آیا چنین کسانی اجازه می‌دهند مردم ایران از نکات مثبت فضای مجازی استفاده کنند؟ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه کسی که دغدغه پیشرفت کشور دارد باید حکمرانی فضای مجازی را مدنظر داشته باشد، بیان کرد: اتفاقاتی که از سال 2020 به بعد افتاد ذهنیت مردم جهان را نسبت به فضای مجازی افزایش داده است. اگر فضا ادامه پیدا کند اصل اینترنت دچار خدشه شود. شبکه های ملی و منطقه ای اطلاعات به هم متصل ایجاد می شوند. دکتر ساعی عنوان کرد: معنی مصوبات در حوزه فضای مجازی یا حکمرانی فضای مجازی به معنای بستن اینترنت نیست، اتفاقا ما به دنبال یافتن شغل برای کاربران هستیم، حکمرانی صحیح در فضای مجازی این است که یک میلیون شغل به سه میلیون شغل افزایش پیدا کند. وی در پاسخ به اینکه استدلال مخالفان حکمرانی فضای مجازی در ایران چیست؟ ادامه داد: مخالفان حکمرانی فضای مجازی در ایران، وضعیت موجود را درک نمی‌کنند آنها گمانشان این است که با فضایی ساده رو به رو هستیم که نباید سیاست‌زده شود، در حالیکه حتی در آمریکا، دو حزب مخالف هم روی این مسئله اتفاق نظر دارند. فضای مجازی حوزه منافع ملی است. باید بدانیم که مفهوم آزادی بعد از حاکمیت معنا پیدا می کند. اگر حاکمیت نباشد هرج و مرج ایجاد می شود. باید حکمرانی ایجاد شود و بعد از آن پیگیر فضای آزاد باشیم.

اصرار زیاد روی فیلترینگ تغییر دادن اولویت‌هاست

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: همسان‌سازی حکمرانی فضای مجازی با فیلترینگ، یک کار ذهنی و فرهنگی است و برخی تلاش کردند این مسئله را توسعه دهند؛ فیلترینگ مهم است ولی اهمیت آن یک دهم حکمرانی فضای مجازی است، اصرار روی فیلترینگ در واقع تغییر اولویت‌هاست. وی گفت: در کشورهای منطقه، باور به این مسئله رایج است که استفاده از گوشی‌های تلفن همراه، زمینه‌ی جاسوسی از کاربران را فراهم می‌کند، مهمترین فرضیه در مور ترور شهید اسماعیل هنیه هم این است که این اقدام به واسطه استفاده او از واتس اپ برنامه‌ریزی و اجرایی شد.    

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.