به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی، عبدالکریم بوداود، نویسنده مراکشی در یادداشتی برای نشریه منار الاسلام نوشت:
خانواده در اسلام به عنوان اجتماع زن و مرد در چارچوبی شرعی، یعنی ازدواج، تعریف میشود. در قانون خانواده مراکش آمده است که ازدواج "پیمانی مبتنی بر رضایت و پیوند شرعی میان زن و مرد برای همیشه است، که هدف آن پاکدامنی، عفت و تشکیل خانوادهای پایدار با همکاری زن و شوهر است".[2] هرچند اصطلاح «خانواده» بهصراحت در قرآن کریم ذکر نشده است، اما شریعت الهی به آن توجه ویژهای داشته و اهمیت زیادی داده است؛ این اهمیت در تأکید بر نظم این رابطه طبق یک چارچوب تشریعی و هدفمحور آشکار است؛ بهطوریکه به حقوق و وظایف اعضای این نهاد پرداخته و ارزشهایی که باید رعایت شود را بیان کرده است.
خداوند متعال میفرماید: «وما خلقت الجن والإنس إلا ليعبدون» (سوره الذاریات: 56)؛ این آیه کریمه وظیفه انسان و هدف خلقت او را مشخص میکند؛ و برای تسهیل این وظیفه، خداوند اسباب آرامش و ثبات را برای او فراهم کرده است. او انسان را در جهانی بسیار متعادل و زیبا قرار داد و تمام نیازهای او را در آن نهاد و آن را برای او رام ساخت. به همراه این آرامش مادی، خداوند اسباب آرامش روحی را نیز از طریق ازدواج زن و مرد فراهم کرده است، تا به این وسیله نسل بشر تداوم یابد و آرامش روحی حاصل شود، که این آرامش پایه هر نوع موفقیت و کار است. ازدواج سنت نبوی است که پیامبر اکرم (ص) به آن امر کرد و افراد توانمند را به آن تشویق نمود تا جامعه از انحراف حفظ شود و تعادل روحی برای مرد و زن فراهم گردد. خداوند میفرماید: «هو الذي خلقكم من نفس واحدة وجعل منها زوجها ليسكن إليها» (سوره الأعراف: 189). بنابراین، هدف و مقصد ازدواج ایجاد آرامش است؛ آرامشی که بر پایه محبت و همدلی استوار است. در قرآن کریم از این محبت با واژههای مودت و رحمت یاد شده که خداوند آنها را بین زوجین قرار داده است: «ومن آياته أن خلق لكم من أنفسكم أزواجا لتسكنوا إليها وجعل بينكم مودة ورحمة، إن في ذلك لآياتٍ لقوم يتفكرون» (سوره الروم: 20). بنابراین، ازدواج یک عمل عبادی محسوب میشود که در آن زن و شوهر به میزان وفاداری و انجام وظایفشان پاداش بزرگی از خدا دریافت میکنند. همکاری آنها برای رضایت خداوند، با فداکاری و ازخودگذشتگی هر یک برای خوشبختی دیگری، ثواب زیادی به همراه دارد.