به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه؛ نشست «آسیبهای اخلاقی زن در ارتباط با همسر و نقش آن در پایداری خانواده» با ارائه حجتالاسلام والمسلمین حسن سراج زاده، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد که متن آن بدین شرح است؛
ما در جلسات گذشته مباحث اخلاقی را در دو بخش اخلاق مردان و زنان دنبال میکردیم و بیان داشتیم که اگر اخلاق بخواهد در خانواده به عنوان محور زناشویی قرار گیرد، یکسری اصول است که مردان و زنان باید رعایت کنند.
در دو جلسه اول اصول اخلاقی مرد را بیان نمودیم و بیان داشتیم که یکسری بایدهایی را مرد نسبت به همسرش داشته باشد و در جلسه دوم یکسری نبایدها را بیان داشتیم. در این جلسه به نبایدهای زن و رذائل اخلاقی زن که در ارتباط با همسر دارد را بیان مینماییم.
اخلاق علمی است که به بایدها و نبایدهای اخلاقی انسان میپردازد که این بایدها و نبایدها را تحت عنوان اصول اخلاقی مینامیم. یکی از راهکارهایی که میتواند به عنوان مجموعه هایی که کمک به نهاد خانواده نماید، استفاده از آموزههای دینی است که اگر از ظرفیت دین استفاده شود خیلی از مشکلات کاهش پیدا میکند.
مصادیق رذائل اخلاقی زن در برابر شوهر
۱ – اولین رذیله اخلاقی اذیت و آزار رساندن به شوهران است. این اذیت و آزار ممکن است با زبان یا رفتار باشد.
زن باید هر عاملی که باعث شده است وی را نسبت به انجام رذیله اخلاقی تحریک میکند را متوجه شود و به خودش اجازه ندهد که چنین رذیله ای را مرتکب شود.
۲ – دومین رذالت بداخلاقی زنان با شوهرانشان است؛ در همین رابطه در روایتی از امام صادق علیه السلام وارد شده است که میفرماید: ملعون است زنی که شوهرش را بیازارد. اگر کسی بخواهد رحمت الهی شامل حالش شود باید به گونه ای رفتار کند که غم را از دل همسر خود برباید.
۳ – سومین رذیله اخلاقی زن این است که زنی قدرنشناس و ناسپاس از کوششهای شوهر خویش باشد، زنان باید بدانند که معمولا مردان از اینکه دیده بشوند روحیه میگیرند و مردی که از صبح تا شب در تلاش است باید زن این کوشش ها را ببیند، البته مردان نیز باید همچنین کاری کنند و به نظر بنده کارهایی که زنان در منزل انجام میدهند، سخت تر از کارهای مردان است.
۴ – چهارمین رذیله این است که زن اگر انتظارات نابجایی از شوهرش داشته باشد و ناسپاسی کند، یکی از مسائلی است که زنان باید این را مدنظر داشته باشند و بیش از توان همسران خویش، از آن ها انتظار داشته باشند و توقع بالاتر از توانشان از وی داشته باشند.
۵ – پنجمین رذیله تحمیل مهریه زیاد بر شوهر و بی انصافی کردن است.
۶ – ششمین رذیلت اخلاقی این است که زنی اگر نسبت به شوهرش برتری مادی یا معنوی دارد و این را منت بگذارد. روایتی از معصوم است که اگر زنی منتی بر سر شوهرش بابت مالش بگذارد، خداوند آن مال را اگر در راه خدا صدقه دهد قبول نمیکند.
۷ – هفتمین رذیله اخلاقی، خشمگین کردن و عصبانی نمودن شوهر است که ممکن است زن به واسطه رفتارهایی که انجام میدهد همسر خود را به خشم بیاورد.
۸ – آخرین مورد از رذیلت اخلاقی زن، بی عفتی و خیانت به شوهر است که مراتبی دارد که یکی از آن ها زینت کردن و خوشبو کردن در مقابل مردان نامحرم است.
زنان و مردان باید این آیه شریفه را مد نظر داشته باشند که میفرماید: «إنا لا نضیع اجر اجر من احسن عملا» و همین باعث میشود در برابر خیلی از مشکلات، بهترین برخورد و رفتار را داشته باشند.
انتهای پیام/
https://ihkn.ir/?p=25182
نظرات