استاد حوزه تصریح کرد: اینکه فرد دعا کند ولی به واجبات عمل نکرده و از محرمات دوری نکند، فایدهای ندارد. اولین تأثیر دعا این است که انقلاب حقیقی در درون فرد رخ دهد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه؛ آیتالله علی اکبر سیفی مازندرانی، استاد برجسته حوزه علمیه قم در بخشی از درس خارج خود به بیان حکمتهای علوی پرداخت و اظهار داشت: امام(ع) میفرمایند «عدهای در مقام دعا بسیار مبالغه کرده، ولی در مقام اطاعت کوتاهی و تقصیر میکنند.»
وی افزود: منظور حضرت امیر(ع) این است که برخی در هنگام دعا کردن بسیار گریه و ناله میکنند، ولی از دستورات الهی پیروی نمیکنند. البته دعا کردن و خضوع در برابر حق تعالی توصیه قرآنیست، ولی دعای به تنهایی کفایت نمیکند.
آیتالله سیفی مازندرانی با تأکید بر اینکه برخی از بانوان به ظاهر خود اهمیتی نداده و با حجاب نامناسب در جامعه ظاهر میشوند، تأکید کرد: برخی با آرایشهای زیاد تبرج کرده و صدها جوان را به دام خود میکشند، ولی در مقام دعا با صدای بلند گریه و زاری میکنند.
وی ادامه داد: اکنون آرایشی که برخی از بانوان انجام میدهند، به مراتب برای مردان جذابتر از تبرج عصر جاهلیت است. در حالی که این کارها حرام صریح و قطعی است. متأسفانه برخی از این بانوان بد حجاب شب و روز در خیابانها حضور داشته و تبرج میکنند، در حالی که کارشان خلاف صریح قرآن است.
استاد برجسته حوزه علمیه قم عنوان کرد: نمونه دیگر اینکه برخی از مردان راحت ربا خواری میکنند، ولی در هنگام دعا به گریه و ناله مشغول میشوند.
آیتالله سیفی مازندرانی با تأکید بر اینکه اکنون در هر رسانهای شاهد بیان احکام الهی هستیم، گفت: افرادی که در مقام عمل تقصیر و کوتاهی میکنند، میدانند کارشان حرام است ولی راحت مخالفت میکنند.
وی افزود: این افراد ادعای ایمان داشته و احکام الهی را میدانند ولی به راحتی با آن مخالفت میکنند. چنین افرادی که در مقام عمل کوتاهی میکنند هر چند در مقام دعا گریه و ناله میکنند ولی دعایشان مستجاب نمیشود.
این استاد حوزه تصریح کرد: اینکه فرد دعا کند ولی به واجبات عمل نکرده و از محرمات دوری نکند، فایدهای ندارد. اولین تأثیر دعا این است که انقلاب حقیقی در درون فرد رخ دهد. فردی که نسبت به احکام الهی کوتاهی، تقصیر و بیاعتنایی میکند، چگونه انتظار دارد دعایش مستجاب شود؟
انتهای پیام/
https://ihkn.ir/?p=13279
نظرات