به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، حوزههای علمیه و مراکز دینی در هفتهای که گذشت شاهد رویدادها و رخدادهای علمی، فرهنگی، سیاسی، دینی و… بودند که در این گزارش مهمترین آنها از نظر میگذرد؛
مراجع تقلید
بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار نمایندگان و کارکنان مجلس شورای اسلامی – خردادماه ۱۳۹۷
همینجا من اشاره کنم به این مسائل کنوانسیونها و این معاهدات بینالمللی. ببینید؛ این معاهدات بینالمللی که به آن در لغت فرنگی گفته میشود کنوانسیون، در اصل در یک نقطهای پختوپز میشود که اطراف قضیّه، مِنباب مثال آن ۱۰۰ کشور یا ١۵۰ کشور که بعداً به آن میپیوندند، هیچ تأثیری در آن پختوپز اوّلیّه ندارند. یک جایی بالاخره چند قدرت بزرگ در مجموعههای هیئتهای فکریشان -به قول خودشان اتاق فکرشان- مینشینند برای یک منافعی و مصالحی که برای خودشان تعریف کردند، یک چیزی را پختوپز میکنند، بعد این را بهوسیلهی دولتهایی که همسوی با آنها هستند یا مرعوب آنها هستند یا دنبالهرو آنها هستند و خیلی منافعی هم در این کار ندارند، تصویب میکنند؛ اگر یک دولت مستقلّی هم پیدا بشود -حالا مثل جمهوری اسلامی- که مثلاً بگوید «من این را قبول ندارم؛ این کنوانسیون را، این معاهدهی بینالمللی را قبول ندارم»، سرش میریزند که «آقا! ۱۲۰ کشور، ١۵۰ کشور، ۲۰۰ کشور این را قبول کردند؛ شما چطور قبول نمیکنید؟» کنوانسیونها غالباً این[جور] است.
[گفته میشود] حالا چهکار بکنیم؟ بعضی از این معاهدات بینالمللی و کنوانسیونها موادّ مفیدی دارند. خیلی خوب، اشکالی ندارد؛ بنده هم در مورد همین چیزهایی که اخیراً در مجلس مطرح شد در این چند ماه اخیر، گفتم مجلس مستقلّاً خودش قانون بگذراند. فرض کنیم [موضوع] مبارزهی با تروریسم یا با پولشویی است؛ خیلی خب، مجلس شورای اسلامی یک مجلس رشید و عاقل و بالغی است و پشتوانههای کاریِ خیلی خوبی هم دارد؛ بنشینند یک قانون بگذرانند؛ این قانون، قانون مبارزهی با پولشویی است، هیچ مشکلی هم ندارد، شرایط زیادیای هم ندارد و همان کاری که خود شماها میخواهید بکنید، در این قانون مندرج است؛ این مهم است. هیچ لزومیندارد که ما برویم چیزهایی را که نمیدانیم تَه آن چیست یا حتّی میدانیم که مشکلاتی هم دارد، بهخاطر آن جهاتِ مثبت و جنبههای مثبت، قبول بکنیم.
پاسخ حضرت آیتالله مکارم شیرازی به نامه جمعی از اساتید و پژوهشگران درباره FATF
«با توجه به توضیحاتی که داده اید ناگفته پیداست که چنین قراردادی یک قرارداد استعماری است و هدف تنظیم کنندگان، سلطه بر امضا کنندگان این قرارداد و نفوذ در امور اقتصادی آنهاست و در تضادّ با قوانین اسلامی و مخالف منافع مسلم ماست و جای تعجّب است که چگونه بعضی بدون مراجعه به مجلس و تصویب آن و تأیید از طرف شورای نگهبان اقدام به چنین کار خطرناکی کرده اند».
حضرت آیتالله نوری همدانی – ۱۸ مهر ۱۳۹۷ – درس خارج فقه
متاسفانه با وجود هشدار بزرگان و دلسوزان انقلاب شاهد تصویب این قرارداد عبری، عربی و غربی بودیم که مفاد آن با شاخصههای انقلاب منافات دارد. انتظار میرفت که بررسی بیشتری روی چنین لایحه ای صورت گیرد و ما در این باره بارها نظر خود را گفتیم تا در آینده تاریخ قضاوت نکند که ما در برابر چنین مسئله ای سکوت کردیم. چگونه میتوان قراردادی با موضوع مبارزه با تامین منابع مالی تروریسم را امضا کرد در حالی که مشخص کننده مصداق تروریست آمریکاست. شاهد هستیم که آمریکا از یک سو عربستان و رژیم صهیونیستی کودک کش را که دائم مشغول کشتار مردم بیگناه هستند تروریست نمیداند و از سوی دیگر لبنان را تروریست معرفی میکند. نمیتوان در کنار هم به اسلام و استکبار گرایش داشت.
حضرت آیتالله سبحانی در دیدار رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی – شهریور ۱۳۹۷
شما شغل بسیار مهمیدارید که باید هم امنیت عِرضی و ناموسی و هم امنیت خارجی را در نظر بگیرید، همانطور که اگر حرکتی علیه خاک و افراد کشور انجام شود برای ما سنگین است، متهم کردن کشور به مسئله ای که از نظر قداست صحیح نیست، برای ما سنگین است و عِرض هم باید در دایره امنیت قرار گیرد. جایگاه جمهوری اسلامی ایران باید در مجامع بین المللی و در خارج محفوظ باشد و هر پدیده ای که به پاکی ایران لطمه وارد کند برای ما پذیرفته نیست.
حضرت آیتالله جوادی آملی در دیدار جمعی از اعضای شورای فرهنگی اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی – دی ماه ۱۳۹۸
اصل اول این است که ما باید حرف خود را بزنیم و آنها به ما بپیوندند نه اینکه ما خواستار پیوستن به آنها باشیم. سخن قرآن کریم از همان ابتدا این بوده است که من جهانی ام! «لِیُظهِرَهُ عَلَی الدّینِ کُلِّهِ»، بر اساس این اصل هرگز نباید منتظر باشیم تا آنها ما را بپذیرند بلکه آنها باید بنشینند و ببینند ما چه میگوییم، البته ما باید با تحقیق و تسلط بر منابع وحیانی خود، دستمان پر باشد و اصول خود را به صورت روشن و منطقی به آنها عرضه کنیم.
حضرت آیتالله علوی گرگانی در دیدار جمعی از اساتید مرکز اقتصاد مقاومتی حوزه – مهر ۱۳۹۷
ما نباید اختیار امور مالی کشور را به دست دشمن بدهیم و این مطلب واضح و مشخص است؛ اگر هم نیاز به تصویب قوانین مالی است این قوانین به صورت داخلی و با نظارت خود ما باشد. نظر بنده این است که با توجه به اشارات مقام معظم رهبری و راهنمایی ایشان و بیانات مراجع عظام تقلید، تصویب قرارداد FATF به مصلحت کشور و نظام نیست و من از برادران و خواهران مجلسی میخواهم که همیشه زیر نظر مبارک رهبری حرکت کنند و کارهای کارشناسی را با ایشان مطرح کرده و هر چه که ایشان راهنمایی کردند عمل شود. نباید به دشمن تکیه و امید داشته باشیم و اگر به دشمنان اعتماد کردیم آتش گرفتاری نصیب ما خواهد شد.
روحانیت و علما
آیتالله اعرافی شایعات منتسب به خود را تکذیب کرد
آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، پیرامون شایعات منتسب به خود در فضای مجازی گفت: این مطالب،«کاملاً تکذیب میشود». خاطرنشان میشود: در فضای مجازی برخی کانالها شایعه کرده بودند که با استعفای حجتالاسلام والمسلمین رئیسی رئیس قوه قضائیه، آیتالله اعرافی رئیس جدید دستگاه قضا خواهد شد که آیتالله اعرافی هرگونه گمانه زنی در این زمینه نسبت به خود را نادرست و آن را شایعه دانست.
دیدار مدیر حوزههای علمیه کشور با رئیس مؤسسه امام خمینی(ره)
آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه با آیتالله محمود رجبی رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) دیدار و گفت وگو کرد. در این دیدار که در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد، آیتالله اعرافی ضمن تسلیت رحلت آیتالله مصباح یزدی(ره)، انتصاب آیتالله رجبی به ریاست مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) را تبریک گفته و آرزوی توفیقات روزافزون برای وی را از خداوند متعال خواستار شد.
خبر استعفای رئیس دستگاه قضا تکذیب شد
علی نادری، مدیرکل روابط عمومیقوه قضاییه با انتشار توییتی ضمن تکذیب خبر استعفای رئیس قوه قضاییه نوشت: با نزدیک شدن به ماههای انتخابات، هم بازار شایعه داغتر میشود و هم شبکههای اجتماعی امکان نشر خبر فاقد منبع معتبر را فراهم میکنند. مثلا امروز خبری مبنی بر استعفای رئیس قوه قضاییه منتشر شد آنهم با منبع ناشناس. این خبر کذب محض است و البته نه اولین مورد از این شایعات بوده و نه آخرین.
حوزههای علمیه و روحانیون، شاخصهای کاندیدای اصلح را برای مردم تبیین و معرفی کنند
آیتالله محمود رجبی عضو شورای عالی حوزه، در گفتوگویی اظهار داشت: انتخابات خردادماه امسال بهخصوص انتخابات ریاست جمهوری از اهمیت زیادی برخوردار است و به تعبیر رهبر معظم انقلاب، سرنوشت مملکت در یک دوره چهارساله به رئیسجمهور سپرده میشود. حوزههای علمیه و روحانیون شاخصهای کاندیدای اصلح را برای مردم تبیین و معرفی کنند.
علمی و فرهنگی
ثبتنام شرکت در آزمون مدرک استخدامیویژه طلاب شاغل
طلاب حوزههای علمیه که شاغل هستند و نیاز به مدرک استخدامیدارند، برای شرکت در آزمون مدرک استخدامیویژه طلاب شاغل قبل از سال ۱۳۸۸، میتوانند از طریق پنل پیشخوان حوزههای علمیه به نشانی http://www.login.ismc.ir/اقدام نمایند. این آزمون مهرماه ۱۴۰۰برگزار خواهد شد.
دوره مجازی شبهه پژوهی حکومت دینی برگزار میشود
به همت مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزههای علمیه با همکاری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه دوره شبهه پژوهی حکومت دینی به دو زبان فارسی و عربی برگزار میشود. این دوره از سلسله دورههای مدرسه بهاری با محوریت «پاسخی به شائبه استبداد» میباشد که ۲۶ فروردین به صورت مجازی ویژه اساتید سطوح عالی و سطح ۴ همچنین اساتید دانشگاه و دکتری همراه با صدور گواهینامه پایان دوره صورت خواهد پذیرفت. علاقه مندان میتوانند به منظور ثبت نامه تا ۲۳ فروردین ماه ۱۴۰۰ به نشانی @Admin_spasokh در پیام رسان ایتا ثبت نام کنند.
جذب و استخدام روحانی در سازمان عقیدتی سیاسی ارتش
سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران از میان طلاب و روحانیون واجد شرایط، جذب و استخدام مینماید. طلاب واجد شرایط میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به دفتر جذب و استخدام سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی واقع در قم _ خیابان صفائیه _ کوچه ۳۹ – پلاک ۳ مراجعه و یا باشمارهای ۰۲۵۳۷۷۴۲۲۵۹ – ۰۹۱۱۹۲۳۱۷۴۰ ( به جز ایام تعطیل ازساعت ۱۳ – ۸ ) تماس حاصل فرمایند .
استانها
دبیر مجمع عالی علوم انسانی اسلامی منصوب شد
رئیس شورای سیاستگذاری مجمع عالی علوم انسانی اسلامی طی حکمیحجتالاسلام والمسلمین احمد حسین شریفی را به سمت دبیری این مجمع منصوب کرد.
دفتر نمایندگی خبرگزاری حوزه در هرمزگان افتتاح شد
دفتر نمایندگی خبرگزاری حوزه در هرمزگان، روز چهارشنبه ۱۸ فروردین، طی مراسمیبا حضور نماینده ولی فقیه در استان، مسئول مرکز رسانه و فضای مجازی حوزههای علمیه کشور، مسئولان نهادهای حوزوی استان، برخی از مدیران استانی، و … افتتاح و آغاز به کار کرد.
بانوان
به دنبال ارتقاء و کیفیت بخشی برنامهها و فعالیتها در سطح مدارس علمیه هستیم
حجتالاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجت پور در دیدار حجتالاسلام والمسلمین محمد حاج علی اکبری، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور اظهار داشت: تفاهمهای خوبی با شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در زمینههای مختلف صورت گرفته است که این تفاهمها مثبت بوده و روند رو به جلویی داشته است. به دنبال ارتقاء و کیفیت بخشی برنامهها و فعالیتها در سطح مدارس علمیه هستیم و تلاش میکنیم آسیبها و موانع موجود را رفع کنیم.
ظرفیت پذیرش حوزههای علمیه خواهران در سطوح ۲، ۳ و ۴ سال تحصیلی جدید
خانم زهره تمیزکار، رئیس اداره سنجش و پذیرش عمومیحوزههای علمیه خواهران با اشاره به ظرفیت پذیرش سطوح ۲، ۳ و ۴ در مدارس علمیه خواهران، اظهار داشت: مجموع ظرفیت پذیرش در این مقاطع به صورت حضوری و غیرحضوری بیش از ۱۵ هزار نفر است. در سال تحصیلی ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ تعداد ۴۱۹ مدرسه علمیه در مقطع عمومی(سطح۲ ـ کارشناسی) ویژه دارندگان مدرک دیپلم و بالاتر با ظرفیت بیش از ۱۰۰۰۰ نفر و دارندگان مدرک اتمام پایه هشتم با ظرفیت ۲۰۰۰ نفر پذیرش دارند.
نشر
دیدار مدیر عامل مؤسسه انتشارات حوزههای علمیه با آیتالله اعرافی
حجتالاسلام والمسلمین حسن مولایی با آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه دیدار و گزارشی از فعالیتهای مؤسسه انتشارات حوزه از جمله، راه اندازی فروشگاه اینترنتی، فروش اقساطی کتاب به طلاب و روحانیون سراسر کشور، دیدار و برگزاری جلسات تعاملی با مدیران سایر انتشاراتیها و …، ارائه کرد.
کتاب «النّبراس فی حاشیه الاساس» منتشر و ورانه بازار شد
کتاب «النّبراس فی حاشیه الاساس»، شرح کتاب الاساس فی اصول الفقه در سه جلد به قلم حجتالاسلام محسن زارع پور به زبان عربی توسط مؤسسه انتشارات حوزههای علمیه منتشر و با تخفیف ویژه در اختیار طلاب گرامیقرار گرفته است. نویسنده در این اثر تلاش کرده کتاب الاساس فی اصول فقه را با شرح و بسطهای گویا و روان، تبیین وجهت یادگیری بیشتر به مخاطب عرضه نماید.
انتهای پیام/
حوزه در هفتهای که گذشت؛
بازخوانی نظرات مراجع و بزرگان درباره پیوستن به کنوانسیونهای بین المللی/ آیتالله اعرافی شایعات منتسب به خود را تکذیب کرد
آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه در گفت وگویی، پیرامون شایعات منتسب به خود در فضای مجازی گفت: این مطالب،«کاملاً تکذیب میشود».
نظرات