به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، نشست خبری بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه و سومین جشنواره مقالات علمی حوزه پیش از ظهر امروز با حضور حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین میرمعزی و حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی در انجمنهای علمی حوزه برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین میرمعزی در این نشست خبری گفت: در آستانه برگزاری بیست و یکمین همایش هستیم که بزرگترین رویداد فرهنگی حوزه و دارای اهدافی است و از جمله آن شناسایی کتاب و نویسندگان برتر و معرفی به جامعه، حمایت و تشویق نویسندگان برتر، تقویت روحیه پژوهش در حوزه و ارتقای سطح علمی دینی، تولید کتاب استاندارد، تبیین نقش حوزویان در مرزهای دانشی و … است.
معاون پژوهش حوزه های علمیه با بیان این که در این همایش، سومین جشنواره مقالات علمی پژوهشی هم برگزار می شود به آثار ارسال شده در بخش های کتاب، پایان نامه و مقاله اشاره کرد و گفت: در این همایش ۹۳۳ اثر در قالب کتاب و پایان نامه و در بخش مقالات از میان هزارو ۴۰۰ اثر، ۱۱۰ مقاله منتخب هیأت تحریه برای شرکت در جشنواره ارسال شده است. نتایج این آثار در روز پنجشنبه اعلام خواهد شد و از شایستگان تقدیر خواهد شد.
وی بیان داشت: در این همایش آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه سخنرانی و از شخصیت علمی آیت الله خرازی به دلیل یک عمر تلاش و مجاهدت علمی تقدیر خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین میرمعزی گفت: سخنران اختتامیه حضرت آیت الله سبحانی خواهد بود و صاحبان برتر هم جوایز خودشان را از دست این مرجع تقلید دریافت خواهند کرد.
معاون پژوهش حوزه های علمیه افزود: این رویداد مهم دارای سیاست های مهمی است که از سوی معاونت پژوهشی حوزه های علمیه تهیه، برنامه ریزی و اجرای می شود و ثمرات این سیاست ها در همایش بروز و ظهور خواهد کرد. از جمله برنامه های پژوهشی برای طلاب سطوح اول پایه ریزی می شود. هم اکنون برنامه پژوهشی طلاب در سطح اول تدوین و ابلاغ شده است و به صورت الزامی در سطح اول و در سایر سطوح به صورت اختیاری و در آینده نزدیک به صورت الزامی اجرا می شود.
حجتالاسلام والمسلمین میرمعزی گفت: برنامه دیگر، تدوین برنامه جامع پژوهشی برای اساتید است. در این رابطه آیین نامه ها نوشته و در حال اجرا است. در این رابطه در حوزه ۶ هزار استاد مشغول فعالیت می باشند و برای این همه استاد نیازمند به زیر ساخت است و به همین دلیل این برنامه ریزی برای رشد اساتید طراحی و در حال اجرا است.
معاون پژوهش حوزه های علمیه افزود: برنامه سوم در ارتباط با نهاد و واحدها شامل مرکز و گروه … و ساماندهی و هم افزایی واحدهای پژوهشی است.
وی بیان داشت: مسئله دیگر موضوع محتوایی تحت نظام آموزش برنامه محور است. در این رابطه به تدریج عناصر نظام آموزشی برای تقویت رشد علمی حوزه اجرا خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین مقیمی حاجی نیر در این نشست خبری گفت: مجموع آثاری که در ارتباط با علوم اسلامی و انسانی نگارش می شود در همایش کتاب سال مورد لحاظ قرار می گیرد و برادران و خواهران طلبه که در سال گذشته آثاری منتشر کرده باشند، می توانند آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند.
دبیر همایش کتاب سال حوزه افزود: تا کنون ۹۳۳ اثر از کتاب و پایان نامه به دبیرخانه ارسال شد که دارای حایز شرایط بود. این تعداد اثر در ۲۰ گروه اخلاق، ادبیات، ترجمه، حدیث، حقوق، تربیتی، سیاسی، … دسته بندی شده و درگروه های علمی با حضور اساتید مورد بررسی قرار می گیرد.
وی بیان داشت: مراحل ارزیابی در دو مرحله انجام می گیرد که در مرحله اول با حضور هیأت داوری متشکل از ۳ نفر آثار مورد بررسی قرار می گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین مقیمی حاجی با بیان این که از مجموع ۹۳۳ اثر، ۱۶۹ اثر به مرحله دوم رسیده و در این مرحله با حضور دو و سه ارزیاب از مراکز مختلف مورد بررسی قرار گرفته، اظهار داشت: از میان کل آثار، ۲۴۳ اثر علمی پژوهشی، ۲۷۱ اثر علمی ترویجی ، ۶۳ اثر کتب فرهنگی تبلیغی، ۵ اثر تقریر نویسی و سایر موارد ۱۳۶ اثر و ۲۱۵ رساله و پایان نامه سطح ۴ و دکتری می باشد.
دبیر همایش کتاب سال حوزه افزود: از این تعداد ۵۱ کتاب و ۱۵ پایان نامه از خواهران و ۶۶۷ کتاب و ۲۰۰ پایان نامه از برادران، در میان نویسندگان ۶۵۱ کتاب و ۲۰۰ پایان نامه ایرانی و غیر ایرانی ۶۷ کتاب و ۱۵ پایان نامه از کشورهای آذربایجان، استرالیا، الجزایر، بحرین، تاجیکستان، مراکش، هندوستان، افغانستان و پاکستان و عراق می باشد.
وی بیان داشت: این همایش دارای اولویت های پژوهشی هم بوده است و نویسندگان می توانند آثار خود را در موضوعاتی چون آسیب های اجتماعی، ابعاد علمی بیانیه گام دوم، اقتصاد مقاومت، جمعیت، علوم اسلامی انسانی، زن و خانواده،محیط زیست، فلسفه و هنر، فضای مجازی و الگوی پیشرفت به دبیرخانه ارسال کنند.
حجتالاسلام والمسلمین مقیمی حاجی گفت: ۱۱۵ اثر در این موضوعات اولویت دار نگارش شده و به دبیرخانه ارسال شده است.
دبیر همایش کتاب سال حوزه افزود: بعداز بررسی بیش از ۴ هزار ارزیابی اجمالی و ۵۰۰ ارزیابی تفصیلی، نهایتا ۳کتاب و ۲ پایان نامه حایز رتبه اول برگزیده، ۱۲ کتاب و ۱۱ پایان نامه شایسته تقدیر و از زحمات ۲۶ کتاب و پایان نامه تقدیر خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی گفت: در بخش مقالات از مجموع فصل نامه های برتر ۱۱۰مقاله به جشنواره ارسال و ۲۸ مقاله به دور دوم و در نهایتا ۳مقاله برتر شناخته شد.
وی بیان داشت: این همایش ۳ بهمن ماه در مدرسه عالی دارالشفاء برگزار می شود.
انتهای پیام/
منبع: حوزه
https://ihkn.ir/?p=14954
نظرات