به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، آیتالله محمدرضا مدرسی، استاد درس خارج حوزه علمیه در درس خارج خود به بررسی موضوع «فقه استارتاپها و ارز مجازی» پرداخت و با اشاره به اینکه بشر به دلیل آسیبهای پولهای اعتباری کاغذی به تولید پول مجازی و الکترونیکی پرداخت، اظهار داشت: پولهای کاغذی فیزیکی غیر از ارزش اعتباری، ارزش دیگری ندارد، زیرا اگر مثلا پاره شوند به هیچ دردی نمیخورند.
وی افزود: پولهای اعتباری کاغذی تنها وسیله مبادله هستند وگرنه ارزش ذاتی ندارند، حتی به عنوان کاغذ برای نوشتن نیز نمیتوان از آنها استفاده کرد. بنابراین این وسیله مبادله ارزش ذاتی که ندارد، ارزش اعتباری آن نیز ناشی از اعتمادیست که مردم به آن دارند. منشأ اعتماد نیز متفاوت است مثلا زور دولتها یا امانت داری مرکز نشر یا تلفیقی از اینها است. تمام اینها نیز ناشی از اعتبار است.
آیت الله مدرسی با اشاره به اینکه پولهای اعتباری کاغذی نیز دارای نواقص فراوانی هستند، بیان داشت: از جمله اینکه این پولها زیر نظر مراکزی هستند که تحت تأثیر دولتها بوده و دولتها هر گونه که دوست دارند حجم این پولها را کم یا زیاد میکنند که أثرات منفی در بازار پول میگذارد و مشکلاتی را ایجاد میکند.
وی ادامه داد: برخی وقتی نواقص پولهای اعتباری کاغذی را دیدند تصمیم گرفتند پولی خلق کنند که فواید پولهای اعتباری فیزیکی را داشته و نواقص پولهای اعتباری فیزیکی را نداشته باشد. به همین دلیل پولهای مجازی را مطرح و در این زمینه به تحقیق و بررسی پرداختند. خروجی آن نیز بیت کوین شد.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بیان اینکه بیت کوین پول الکترونیک همتا به همتاست، تصریح کرد: هنر تولید کنندگان رمز ارزهای مجازی، تمرکز زدایی است. یعنی این ارزها از مرکز کنترل مرکزی جدا هستند و همه در آنها حق یکسانی را دارند. به عبارت دیگر همه افراد توانایی آن را دارند که حجم این ارزها را با حساب و کتاب و بدون اینکه به دیگران ضرری برسانند بالا ببرند.
وی اضافه کرد: از دیگر امتیازات بیت کوین، ضریب امنیت بالای آن است.
انتهای پیام/
https://ihkn.ir/?p=22869
نظرات