به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه؛ حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی، دبیر همایش کتاب سال حوزه علمیه، امروز، ۱۴ اردیبهشت ماه، در نشستی خبری به تشریح برنامههای همایش بیست و یکم پرداخت و گفت: تاکنون ۲۰ دوره از همایش کتاب سال حوزه علمیه از سال ۷۸ برگزار شده است. بلافاصله بعد از اختتامیه همایش بیستم، بیست و یکمین همایش فراخوان شد.
وی با بیان اینکه تاکنون ۲۰۰ اثر به این همایش ارسال شده است، تصریح کرد: علاقهمندان و صاحبنظران و استادان حوزه میتوانند تا پایان خردادماه امسال آثار خود را به دبیرخانه همایش به نشانی http://ketabehowzeh.ir ارسال کنند.
مقیمی حاجی بیان کرد: در بیست و یکمین جشنواره کتاب سال حوزه، آثار منتشرشده در سال ۹۷ به زبان فارسی اعم از کتاب، مقاله و پایاننامههای سطح چهار و دکتری همچنین آثار تولید شده به زبان عربی در فاصله سالهای ۱۴۳۸ تا ۱۴۴۰ و آثار انگلیسی تولید شده در فاصله سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ از سوی دبیرخانه دریافت میشوند.
دبیر همایش کتاب سال حوزه علمیه ادامه داد: امسال سومین جشنواره مقالات علمی حوزه هم فراخوان شده است؛ در سال گذشته بیش از هزار مقاله دریافتی داشتیم که ۱۲۵ مقاله از مجموعه نشریات حوزه که بالغ بر ۶۰ نشریه است منتخب و به دبیرخانه ارسال شده بود.
اضافه شدن تقریرنویسی
مقیمی حاجی با بیان اینکه تقریرنویسی از جمله رشتههایی است که امسال به جشنواره بیست و یکم اضافه شده است اظهار کرد: شناسایی برترین آثار حوزه، اهدای جایزه نقدی به صاحبان آثار، معرفی برترینها به بنیاد نخبگان حوزه، ترجمه آثار برتر به زبانهای دیگر، معرفی آثار برتر به تمامی مراکز و مخاطبان جامعه هدف از جمله اهداف برپایی سالانه همایش کتابسال حوزه علمیه است.
دبیر همایش کتابسال حوزه ادامه داد: براساس تفاهم نامه صورت گرفته با صاحبان آثار، یک نسخه از آثار برتر به کتابخانه آیتالله حائری در مدرسه فیضیه قم اهدا میشود؛ همچنین آثار برتر به کتابخانههای ملی و بینالمللی و مراکز پژوهشی معرفی خواهد شد تا علاقهمندان بتوانند از این تولیدات بهره کاربردی برای جامعه ببرند.
مقیمی حاجی با بیان اینکه پایان خردادماه آخرین فرصت برای ارسال آثار علاقهمندان است، تصریح کرد: آثار این همایش در سال جدید در ۱۹ گروه علمی دریافت و گونهبندی میشود و کار گونه بندی آثار هم از ۲۰ خرداد انجام میشود.
وی بیان کرد: در سال گذشته ۳ هزار و ۵۰۰ داوری اجمالی و ۶۵۰ داوری تفصیلی داشتیم که در بخش تفصیلی صفحه به صفحه آثار توسط داوران مطالعه و نظر آنان ارائه شده است.
مقیمی حاجی با بیان اینکه زمان برپایی همایش کتابسال اوائل بهمن ماه سال جاری است، بیان کرد: یکی از مؤلفههای اساسی مدنظر متولیان برپایی همایش کتاب سال حوزه، کاربردی بودن و پاسخگویی آثار به نیازهای جامعه است.
وی اظهار کرد: البته کاربردی بودن از یک سو نیازمند تولید نظریات کلان و نظریهپردازی و از سویی بومیسازی و ایجاد تغییر در برخی نظامات فکری است و آنچه گاهی مثلاً در بحث بانکداری مورد اعتراض مراجع معظم قرار میگیرد؛ در یک بعد ناظر به لزوم تولید نظریات کلان است تا بانکداری به معنای واقعاً اسلامی ایجاد شود.
مقیمی حاجی با بیان اینکه در بحث بانکداری، گاهی شاهد اجرای بد نظریات بانکداری اسلامی هستیم و نتایج مطلوب گرفته نمیشود، اظهار کرد: گاهی هم اعتراض مراجع ناظر به تفاوت در مبنای فقهی آنان است که نتیجه متفاوتی ایجاد میکند.
مقایسه میزان مبلغان مسیحی و شیعه
دبیر همایش کتاب سال حوزه در پاسخ به سؤالی در مورد اینکه چرا با وجود این همه طلبه، باز حوزه طلبه جدید تربیت میکند، بیان کرد: مسیحیت تنها برای آسیای شرقی ۶۰۰ هزار مبلغ مسیحی تربیت کرده است در حالی که ما برای کل آفریقا، ۱۳ طلبه داریم؛ بنابراین ظرفیتهای زیادی برای فعالیت وجود دارد. طلبه امروز تنها نباید احکام بگوید و نماز جماعت بخواند، بلکه باید در علوم انسانی و اسلامی متخصص شود و چون همه طلاب وارد فاز پژوهش نمیشوند با کمبود پژوهشگر متخصص متناسب با جمعیت ۸۰ میلیونی کشور مواجه هستیم.
مقیمی حاجی در پاسخ به سؤالی در مورد اینکه چرا آثار دگراندیشان ولو با استانداردهای علمی وارد فاز همایش کتابسال نمیشوند، اظهار کرد: برخی دگراندیشان بدون انضباط علمی فعالیت میکنند و نظریاتشان بر خلاف اسلام است که طبیعتاً همایش نمیتواند از آن حمایت کند، ولی کسانی که آثار خوب و استاندارد تولید کنند ولو اینکه در جریان دگراندیشی منضبط باشند در همایش وارد شده و میشوند و آثارشان در برخی دورهها برگزیده هم میشود.
وی جهتدهی به پژوهشهای حوزه و ارتقای آنها همچنین قراردادن بخشهای ویژه مانند اقتصاد مقاومتی، سبک زندگی، جمعیت، فضای مجازی، محیط زیست و طبیعت، زن در خانواده، بیانیه انقلاب و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را رویکرد همایش کتاب سال برشمرد و گفت: برای آثاری که در زمینه موضوعات ویژه همایش تولید شوند حمایت ویژه هم صورت میگیرد و فراخوان این نوع موضوعات هم ۵ ساله است تا صاحب نظران با فراغ بال به تولید بپردازند.
انتهای پیام/
منبع: ایکنا
https://ihkn.ir/?p=13624
نظرات