به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، حوزههای علمیه و مراکز دینی در هفتهای که گذشت شاهد رویدادها و رخدادهای علمی، فرهنگی، سیاسی، دینی و… بودند که در این گزارش مهمترین آنها به سمع و نظر علاقهمندان میرسد؛
مراجع تقلید
مخالفت آیتالله سبحانی با تعطیلی پنجشنبهها
حضرت آیتالله جعفر سبحانی در دیدار آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه، از طرح مسئله تعطیلی پنجشنبه و جمعه انتقاد کرد و گفت: نباید اجازه داد که این موضوع تصویب شود؛ در این زمینه مشکلات بسیاری ایجاد میشود که باید نسبت به آن توجه داشت.
وی افزود: ما نمیتوانیم کارخانجات بخش خصوصی را این گونه تعطیل کرده و آنها را متضرر کنیم. از دیگر سوی این دو روز تعطیلی در جایی که ساعات کار مفید به حدی باشد که این دو روز تعطیلی به جایی برنخورد؛ همچنین ممکن است در سالهای آینده به هر بهانهای ما را به سنت کشورهای مسیحی وادارند.
زندانی کردن بدهکار غیرمتمکن شرعی نیست
حضرت آیتالله موسی شبیری زنجانی در دیدار حجتالاسلام والمسلمین مظفری رئیس دادگستری استان قم، بر لزوم اثبات «تمکن پرداخت» برای به زندان انداختن افراد بدهکار تأکید کرد و بیان داشت: نباید شرایط به گونهای باشد که اول بدهکار را به زندان بیندازند و بعد از او بخواهند درخواست اعسار دهد.
وی افزود: قاضی وظیفه دارد قبل از اینکه حکم به زندان کند، تمکن فرد را بررسی کند، اگر فرد تمکن داشت و عمداً از پرداخت بدهی سرپیچی کرد، برای واداشتن او به پرداخت، حالا میتواند برای او حکم زندان صادر کند نه اینکه از اول فرد را در زندان بیندازد.
خون شهید جامعه را از آلودگیها پاک میکند
اعضای چهارمین کنگره بینالمللی «سیره نبوی(ص) در طب» با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیتالله جوادی آملی از مراجع تقلید دیدار و گفتوگو کردند.
وی در این دیدار بیان کرد: اختلاس، حقوقهای نجومی، رشوه و بی حجابی از جمله بیماریها و آلودگیهایی است که برخلاف آلودگیهای ظاهری، باران آنها را پاک نمیکند. تنها خون شهید این توان را دارد که جامعه را از این آلودگیها و بیماریها پاک کند.
افراد شایسته و کارآمد برای مسؤولیتها انتخاب شوند
حضرت آیتالله علوی گرگانی، استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم در دیدار رییس مرکز آمار ایران مسؤولیت این نهاد را بسیار سنگین دانست و بیان داشت: ثبت آمار هم گره گشا از مشاغل دیگر است و به همه اعضای جامعه مرتبط میشود؛ مسؤولیت آن نیز به مراتب بیشتر میشود.
وی عهده دار شدن مسؤولیت در این زمینه را امری مهم و در عین حال خطیر عنوان و خاطرنشان کرد: مسؤولان در این زمینه باید مواظب باشند که کسی را به ناحق و بر اساس آمار نادرست از نان خوردن محروم نکنند و در مقابل هم کسی را به ناحق در جایی نگذارند که شایستگی تصدی آن جایگاه را نداشته باشد چرا که در قیامت مسؤول است و باید پاسخگو باشد.
علما و روحانیت
شیاطین برای کمرنگ کردن عقاید در جامعه سرمایه گذاری کردهاند
آیتالله محمدتقی مصباح یزدی، رئیس مؤسسه امام خمینی(ره) در جلسه درس اخلاق خود با بیان اینکه بینش شخص دیندار به انسان، هستی و ارزشها با بینش دیگران از ریشه تفاوت دارد، گفت: امروز در فضای مجازی دائما هجمه میکنند که نیازی به اعتقادات نیست و انسان هرچه که میفهمد خوب است باید انجام دهد، این خطر نسل آینده را به شدت تهدید میکند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: در دانشگاهها اینگونه افکار تزریق میشود که ملاک خواسته انسان و هوای نفس او است، باید به فکر آینده فرزندان خود باشیم و احساس مسؤولیت کنیم. امروز شیاطین در حال تضعیف عقاید هستند و ما باید ضمن تقویت اعتقادات خود، وظیفه خود را نسبت به نسل آینده انجام دهیم تا شاهد کمرنگ شدن عقاید در جامعه اسلامی نباشیم.
احاطه شهید مصطفی خمینی بر علوم اسلامی
آیتالله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در همایش «مجتهد شهید» با محوریت سیری در آثار علمی و سیره سیاسی آیتالله شهید مصطفی خمینی که در سالن همایشهای مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد، به تبیین سیره علمی آیتالله شهید مصطفی خمینی پرداخت و گفت: ایشان از لحاظ علمی بسیار جامع و در فروع مختلف علوم اسلامی صاحب نظر و صاحب قلم بودند.
وی با بیان اینکه آیتالله شهید مصطفی خمینی در فروع مختلف علوم اسلامی اهل علم و اهل اجتهاد بودند، ادامه داد: ایشان در زمینههای مختلف و احکام فقهی دقتهای فراوانی داشتند و از این دقتها در می یابیم ایشان بسیار بر مبانی مسلط بوده اند.
آیتالله اعرافی به اندونزی سفر میکند
آیتالله اعرافی رئیس حوزههای علمیه ایران در سفری چهار روزه و به میزبانی مرکز اسلامی اندونزی و جامعه المصطفی عازم اندونزی میشود.
وی در این سفر که با عنوان رئیس حوزههای علمیه و رئیس هیئت امنای جامعه المصطفی صورت می گیرد، با علمای اهلسنت و شیعه اندونزی و برخی از مسئولان این کشور دیدار و همچنین طلاب و فارغ التحصیلان جامعه المصطفی دیدار خواهد داشت و در دو دانشگاه شریف هدآیتالله و دانشگاه ملی اندونزی در جاکارتا سخنرانی خواهد کرد.
علمی و فرهنگی
انتخاب مجدد حجتالاسلام والمسلمین عماد به ریاست مرکز امور نخبگان حوزه
در حالی که اخیرا آیتالله اعرافی مدیر حوزه در حکمی حجت الاسلام بهاری را به عنوان مسؤول دفتر امور نخبگان و استعدادهای برتر مرکز مدیریت حوزههای علمیه منصوب کرده است، حجتالاسلام والمسلمین عماد بار دیگر به عنوان رییس مرکز نخبگان و استعدادهای برتر حوزه انتخاب شد.
جلسه هیات امنای مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه اخیرا برگزار شد و در این جلسه اعضا به اتفاق آراء حجتالاسلام والمسلمین عماد را بار دیگر به عنوان رییس این مرکز انتخاب کردند.
نقش پر رنگ مراجع در پویایی حوزههای علمیه
حجتالاسلام رستمنژاد در دیدار مدیر حوزههای علمیه کشور با حضرت آیتالله سبحانی گفت: کتابهای حضرت آیتالله سبحانی در همه پایههای تحصیلی در حوزههای علمیه به جز پایه سطح تدریس می شود که نشان دهنده نقش پررنگ وحیاتی مراجع عظام در پویایی حوزههای علمیه است.
وی افزود: کتاب «فرازهایی از زندگی پیامبر اسلام(ص)»، در پایه ۱، ۲ و سفیران، «الموجز» در برنامه جاری به عنوان کتاب اصلی در پایه ۴ و در برنامه جدید که ۲۵۰ مدرسه در سطح یک مشغول آن هستند به عنوان کتاب اصلی مورد استفاده قرار میگیرد که هر دو از تالیفات آیتالله العظمی سبحانی به شمار میآیند.
اسامی اساتید دروس خارج فقه معاصر سال تحصیلی جدید اعلام شد
طلاب دروس خارج امسال می توانند با شرکت در دروس خارج فقه معاصر علاوه بر بررسی اجتهادی موضوعات جدید و مورد نیاز از امتیازات ویژه این دروس بهره مند گردند.
براساس این گزارش: طلاب برای استفاده از این امتیازات باید حضور مستمر و فعال در دروس اعلامی ذیل داشته و از تاریخ ۱۱ لغایت ۱۳ آبان ماه ۹۸ نیز در سامانه نجاح http://login.ismc.ir/ به ثبت نام در حداقل یکی از این دروس اقدام نموده باشند.
۲۳ آبان اجلاسیه اساتید برگزار میشود
آیتالله اعرافی امروز با حضور در دفتر حضرت آیتالله سبحانی در دیدار با این مرجع تقلید، گفت: امسال ۲۳ آبان، ۱۶ ربیع، اجلاسیه اساتید سطوح عالی و درس خارج حوزه در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) برگزار می شود و از حضرت عالی دعوت به عمل می آوریم که در این اجلاس حضور داشته باشید.
فراخوان نمایشگاه ملی عکس «قاب فیروزهای»
مرکز هنر و رسانه مسجد مقدس جمکران به مناسبت ۱۱۸۱ امین سالروز آغاز امامت حضرت ولیعصر (عج) نخستین نمایشگاه گروهی عکس با عنوان «قاب فیروزه ای» را برگزار میکند.
مهلت ارسال آثار از ۲۴ مهر لغایت ۸ آبان ماه سال ۹۸ است و مخاطبان علاقه مند به شرکت در این نمایشگاه بایستی عکسهای مد نظر خود را را به ایمیل Firouzeh@jamkaran.ir ارسال کنند.
بانوان
تمدنسازی بزرگ جهانی آغاز شده است
معصومه ظهیری، معاون فرهنگی تبلیغی حوزههای علمیه خواهران کشور در گفتوگویی، راهپیمایی اربعین را بزرگ ترین تجمع انسانی به مدیریت شیعه دانست و گفت: هیچ اجتماعی در دنیا با مدیریت شیعه، به بزرگی مراسم راهپیمایی اربعین سراغ نداریم، اما حضور در این اجتماع بزرگ به شیعیان اختصاص ندارد، به طوری که از دیگر مذاهب اسلامی و همچنین از دیگر ادیان هم در این حرکت عظیم حضور دارند و مردم از نقاط مختلف جغرافیایی شرکت میکنند.
عضو هیات علمی جامعه الزهرا، اربعین را نشان دهنده قیام، عدالت خواهی و تمدن سازی بزرگ اسلامی به بهترین شکل دانست و افزود: این تجمع ادامه پیدا خواهد کرد و به غایت و پیروزی نهایی خواهد رسید.
بانوان طلبه برای مخالفت با ظلم، استکبار و عناصر فاسد باید رسانه باشند
آیتالله سیدمحمد سعیدی، تولیت آستانه مقدس حضرت معصومه(س) در نشست بصیرت افزایی با موضوع «انقلاب اسلامی و ضرورت استکبارستیزی» که با حضور اساتید و طلاب جامعه الزهرا(س) در تالار بیداری اسلامی برگزار شد، عنوان کرد: هر یک از بانوان طلبه باید برای مخالفت با ظلم، استکبار و عناصر فاسد رسانه باشند.
وی افزود: اینگونه نیست که نقطه مرکزی و هسته اصلی مراکز قدرت مفسدان در خارج از محیط اسلام بسته شود، بلکه گاهی در درون جامعه اسلامی چنین مراکز قدرت فسادی شکل میگیرد، کسانی که با قراردادهایی که با بیگانگان میبندند، میخواهند حلال خدا را حرام و حرام خدا را حلال کنند و به فرهنگ جامعه آسیب برسانند، که باید با آن مخالفت کرد و در برابر آن ایستاد.
برنامهریزی نادرست؛ عامل اصلی تضعیف حوزه علمیه خواهران
دکتر فریبا علاسوند، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده در گفتوگویی مطرح کرد: در بین برنامهریزان کسانی را داشتیم که در جلساتشان در ۲۰ سال گذشته میگفتند لازم نیست خانمها فلسفه بخوانند چون مغز انتزاعی فلسفهفهم ندارند، اجتهاد در خانمها لازم نیست، خانمها همین قدر که مادر و همسر خوبی باشند کافی است و… .
وی یادآور شد: تک تک این جملات در هدفگذاری حوزههای علمیه و برنامهریزی و تغییر کتابها و متونشان، در ریلگذاری کلانی که در مجموع حوزه خواهران را تضعیف کرد نقش داشت. با این که یک سرمایه عظیم انسانی و مالی صرف سازماندهی حوزه میشد که از همه آنها تقدیر میکنم به موازات تضعیفی هم صورت میگرفت.
تمدید مهلت ارسال آثار به دومین همایش کتاب سال بانوان
ریحانه حقانی، معاون پژوهش جامعهالزهرا(س) با اشاره به استقبال خوب بانوان پژوهشگر از نخستین همایش کتاب سال بانوان در سال ۹۷، گفت: فراخوان دومین همایش ملی کتاب سال بانوان از ۱۰ شهریور اعلام شد که بنا به درخواست برخی متقاضیان، مهلت ارسال آثار به این همایش تا پایان آذر تمدید میشود.
وی با بیان اینکه پژوهشگران میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت همایش به نشانی www.ketabebanovan.ir مراجعه و از طریق پنل شخصی، آثار خود را ارسال کنند، تصریح کرد: این همایش مختص حوزویان نیست و همه بانوان پژوهشگر عرصه علوم انسانی اسلامی و پژوهشگران آقا و بانو در حوزه زن و خانواده میتوانند در این رویداد علمی پژوهشی شرکت کنند.
نشر
کتاب «سفیر صبح» منتشر شد
«سفیر صبح» به قلم سید علیرضا طباطبایی برگرفته از دیدار تاریخی مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) از شبه قاره هند با همکاری وابستگی فرهنگی ایران در بمبئی و با حمایت و پشتیبانی وابستگی فرهنگی ایران در مومبای چاپ و منتشر شد.
در فصل نخست این کتاب، مؤلف به روایت دیدار تاریخی مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) از شبه قاره هند میپردازد. نویسنده کتاب به سفرهای رهبر عالیقدر انقلاب اسلامی به شهرهای بمبئی، پونا، دهلی، حیدرآباد، بنگلور، علیپور و کشمیر اشاره دارد و تمامی سخنرانیها، مصاحبهها و فعالیتهای ایشان را به رشته تحریر در میآورد. این فصل شامل هشت گفتار است.
در فصل دوم هم، به تحلیل سیاسی و فرهنگی سفر رهبر انقلاب اسلامی به شبه قاره اختصاص دارد. در پایان کتاب نیز تصاویری از سفر تاریخی در شهرهای مختلف به چاپ رسیده است که برای علاقهمندان بسیار جالب خواهد بود.
کتاب «حکومت و ولایت فقیه» رونمایی شد
کتاب «حکومت و ولایت فقیه» امشب با حضور آیتالله مصباح یزدی در قم رونمایی شد.
همایش «مجتهدشهید سیری در آثار علمی و سیره سیاسی آیتالله سیدمصطفی خمینی» با حضور آیتالله مصباح یزدی، آیتالله اراکی، حجت الاسلام والمسلمین سید حمید روحانی، حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان و جمعی از فضلا و علما و… در موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد.
مراسم رونمایی از کتاب حکومت و ولایت فقیه از جمله برنامههای این مراسم بود؛ حجت الاسلام کریمی از مترجمین این کتاب گفت: امام راحل ۵۰ سال پیش موضوع ولایت فقیه را در دروس خود مطرح کردند و دعوت نخبگانی از فضلا و علما داشتند و فرمودند که ما اصل موضوع را مطرح کردیم و نسل آینده اطراف این موضوع را بحث کند.
نسخه الکترونیکی کتاب «بررسی تمایزهای فقهی زن و مرد» منتشر شد
نسخه الکترونیکی کتاب «بررسی تمایزهای فقهی زن و مرد» به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در قالب کتابخوان همراه پژوهان منتشر شد.
علاقهمندان برای دریافت نرم افزار این کتاب میتوانند به نشانی اینترنتی کتابخوان همراه پژوهان به آدرس www.pajoohaan.ir مراجعه کرده و با خرید نسخه الکترونیکی این کتاب، از مطالب آن بهرهمند شوند.
انتهای پیام/
https://ihkn.ir/?p=13559
نظرات