به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، استاد سید علیرضا تراشیون، کارشناس مسائل خانواده در دوره تربیت کودک که از سوی دبیرخانه مفتاح_اندیشه در دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد، راهکارهای هوشمندی افراد را تشریح کرد.
وی با بیان این که بازی های فکری سبب هوشمندی افراد می شود، تأکید کرد: باید روزی حداقل ۲۰ دقیقه به این بازی ها مشغول بود. البته بازی های فکری باید بازی های استراتژیک باشد که در هر مرحله راه حل های خاص خود را دارد.
استاد تراشیون، دومین راهکار هوشمندی را جمع آوری مجموعه ها دانست و تصریح داشت: افراد را تشویق کنیم تا درباره وسایل مختلف برای خود کلکسیون جمع کنند. چون برای این کار هم باید فکر مسنجمی داشت، هم باید روی موضوعی تمرکز کرد و هم این که باید کار میدانی داشت.
وی افزود: راهکار دیگر هوشمندی، ساعت خواب مناسب است. خواب مناسب کمک می کند تا افراد خوب فکر کرده و خوب عمل کنند. البته متأسفانه امروزه سبک زندگی افراد تغییر کرد و یکی از این تغییرات در بحث خواب است. یعنی افراد دیر وقت می خوابند و صبح دیر بیدار می شوند. در حالی که این تغییر مخالف طبیعت اولیه انسان است. هر چند ممکن است افراد به این تغییرات عادت کنند ولی طبیعت اولیه شان به آن عادت نمی کند.
کارشناس مسائل خانواده ادامه داد: در بحث خواب باید به میزان، زمان آغاز و پایان و مراحل چهارگانه خواب یعنی خواب سبک، نیمه سبک، عمیق و رویا توجه داشت. امروزه سیستم آموزشی و تربیتی ما باید موضوع خواب مناسب را برای مردم تبیین کنند. چون خواب نامناسب برای کشور هزینه بردار است. برای نمونه به سبب خواب نامناسب تصادفات مختلفی رخ می دهد که هزینه مادی و معنوی برای جامعه دارد.
استاد تراشیون، راهکار چهارم برای هوشمندی افراد را هم نشینی با افراد مثبت اندیش عنوان کرد و گفت: مثبت اندیشی به معنای ساده اندیشی نیست. مثبت اندیش کسی است که تحلیل درستی بر روی اتفاقات پیرامونی خود می گذارد هر چند ممکن است تحلیل او منفی باشد. در نهایت ریشه و علت آن ها را بیرون می کشد و اگر امکان پذیر باشد راهکارهای آن را ارائه می دهد.
وی ادامه داد: مثبت اندیشی سبب تغییر نگرش ها می شود روحیه اصلاح گری را ایجاد می کند. در مثبت اندیشی افراد نیز والدین، مربی، دوستان و رسانه ها تأثیرگذارند.
این استاد حوزه، حضور در محیط آرامش بخش خانه را پنجمین راهکار در هوشمندی افراد برشمرد و یادآور شد: آرامش مقابل تنش قرار دارد. اگر در خانواده ای آرامش وجود نداشته باشد افراد به هوشمندی دست پیدا نمی کنند. برای رسیدن به آرامش نیز باید دشمنان آرامش را شناخت.
وی اظهار داشت: دشمن آرامش خانواده؛ سکوت، نداشتن برنامه مشترک، حسادت زیاد، بی توجهی به یک دیگر، عدم توجه به وضعیت ظاهری خود و محیط پیرامونی و تلویزیون و فضای مجازی است. زمانی که میان زن و شوهر سکوت حاکم باشد باید بدانیم که آن خانواده به طلاق عاطفی رسیده است.
استاد تراشیون، با تأکید بر این که زن ها تشنه توجه و مردها نیازمند توجه هستند، گفت: بهترین راهکار جلب توجه مرد توسط زن این است که به مادر، خریدها، محبت و نیازهای اختصاصی مرد شامل آرام و دنج بودن محیط خانه، تفریح مردانه، اعتماد داشتن به او و نیازهای خاص او توجه کند.
انتهای پیام/
https://ihkn.ir/?p=9347
نظرات