به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی عماد، رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه، شب گذشته، ۱۱ خردادماه در دیدار صمیمی مدیر حوزههای علمیه با استعدادهای جوان برتر حوزه در قم گفت: ۱۴۴ نفر از استعدادهای برتر حوزه از حدود ۸۴۰ استعداد برتر که در قم ساکن هستند، امروز در این جلسه حضور دارند؛ این بدان جهت است که تعداد قابل توجهی از نخبگان به سفرهای تبلیغی رفته اند و نمی توانستند در این جلسه حاضر شوند.
وی ادامه داد: ۱۷۲۹ استعداد برتر شناخته شده است که ۱۲۸۹ نفر از آنها مرتبط با حوزه علمیه برادران هستند؛ در مجموع ۳۴۵ نفر استعداد برتر در حوزه علمیه خواهران داریم که در چهار مرحله شناسایی شده اند؛ ۱۱۹۸ نفر در حوزه برادران شامل استعدادهای برتر آموزشی، ۳۲ نفر استعداد پژوهشی و ۵۹ نفر نیز استعدادهای تبلیغی هستند؛ البته گفتنی است که در عرصه تعلیم و تربیت هنوز شناسایی آغاز نشده است.
حجت الاسلام عماد افزود: در مرحله اخیر شناسایی اولین نوبت شناسایی استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) انجام شد که ۹۵ نفر در این دور، انتخاب شدند.
وی با بیان اینکه در حوزه خواهران ۳۲۵ نخبه آموزشی و ۲۰ نخبه پژوهشی داریم، افزود: ۱۱۳۰۶ نفر تا کنون در مرکز امور نخبگان تشکیل پرونده داده اند و ۳۲۰۷ نفر دیگر وارد چرخه مصاحبه شده اند؛ تعداد افرادی که پس از نتایج مصاحبه های علمی برایشان تشکیل پرونده داده شده است ۱۴۷۲ نفر هستند؛ از این میان تعداد ۱۲۸۹ نفر واجد شرایط هستند.
رییس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه شناسایی، زمینه سازی رشد و ارتقای مهارت و زمینه سازی بهره گیری از جامعه نخبگان در حل مسائل و مشکلات جامعه، حوزه و نظام را سه مأموریت مهم این مرکز تلقی کرد و ابراز داشت: متأسفانه امروز گاهی با ریزش استعدادهای برتر نیز مواجه هستیم که در جای خود باید بررسی شود.
وی اضافه کرد: در زمینه شناسایی نخبگان تا کنون هیچگونه خروجی اعلامی نداشته ایم و این بخش نوعی رکود به خود گرفته است؛ البته باید گفت که گاهی خود نخبگان حاضر به ارائه اطلاعات خودشان نبوده و عدم همکاری های استان ها نیز بر مشکلات می افزاید.
حجت الاسلام عماد تأکید کرد: مدل شناسایی ما علیرغم آنکه مصاحبه های علمی به مدد آن آمده است، دچار بعضی اشکالات خطای عدم جامعیت و عدم مانعیت است؛ از همین جهت گاهی برخی افراد از قلم می افتند و شناخته نمی شوند.
وی اضافه کرد: یکی از مشکلات اصلی در زمینه شناسایی نخبگان عدم ثبت اطلاعات به روز در سامانه نجاح و عدم ثبت اطلاعات تدریسی، پژوهشی و تبلیغی و عدم اهتمام طلاب به مصاحبه های درس خارج و عدم نظم و انضباط و پایش لازم در گذراندن پایه های علمی است.
رییس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه بر ضرورت رسیدگی به امور معیشتی طلاب به ویژه نخبگان و استعدادهای برتر تأکید و عنوان کرد: متأسفانه ۱۰ درصد از استعدادهای برتر شناخته شده در مراحل آینده نتوانسته اند استعداد برتر خود را به دلایلی همچون معیشت و ضعف نظام هدایت علمی حفظ کنند.
وی با اشاره به اینکه اکثر قریب به اتفاق استعدادهای برتر حوزه های علمیه در دروس حوزوی متمرکز هستند، ابراز داشت: از میان قریب به هزار نفر از استعدادهای برتر حوزه تنها ۲۳ نفر در دانشگاه مشغول تحصیل هستند و بقیه آنها علیرغم سختی ها و کاستی هایی که وجود دارد در حوزه مانده و عبد تمام وقت حضرت بقیه الله(عج) هستند، بنابراین ما باید این عزیزان را در نقطه و سطح تحصیلی خودشان متمرکز و تحت هدایت علی قرار دهیم.
حجت الاسلام عماد با بیان اینکه از ظرفیت استعدادهای برتر حوزه های علمیه در زمینه تدریس و تعلیم استفاده شود، گفت: ما باید امروز نخبگان را برای ورود در عرصه تدریس تربیت کرده و برایشان کلاس های آموزش مهارت تدریس برگزار کنیم؛ به عبارت دیگر فرصت تدریس و زمینه بهره گیری از استعداهای برتر در عرصه های مختلف باید فراهم شود.
وی یادآور شد: عدم وجود بانک های اطلاعاتی و عدم فراهم سازی زمینه بهره گیری از استعدادهای برتر پژوهشی در زمینه های پژوهشی نیز از دیگر مشکلات مرکز امور نخبگان است.
انتهای پیام/
منبع: رسا
https://ihkn.ir/?p=11468
نظرات