به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، آیتالله اعرافی صبح امروز در مراسم افتتاحیه هم اندیشی اقتصاد مقاومتی در مرکز مدیریت حوزههای علمیه در قم با اشاره به این مطلب که انقلاب اسلامی بسیاری از معارف بلند و ارزشها و قوانینی که در متون اسلامی وجود داشت را به منصه ظهور رساند، گفت: اسلام به دنبال ساخت یک تمدن اسلامی است.
مدیر حوزههای علمیه با ذکر این مطلب که بیش از ۲۰ ویژگی مهم برای انقلاب اسلامی وجود دارد، افزود: مردم نهادی و مردم بنیادی یکی از مهمترین ویژگیهای انقلاب اسلامی است؛ سه تئوری در زمینه مردم سالاری در ۱۰۰ سال اخیر وجود دارد که اولین نظریه آن مرتبط به نظریه لیبرال دموکراسی است.عرصه لیبرال دموکراسی روزگاری به عنوان مصداق نظریه پایان تاریخ بود ولی با توجه به آسیبهای آن دیگر کسی ازاین مساله سخن نمی وید؛ در همین راستا نوع دوم مردمسالاری نیز در نظامات سوسیالیستی متجلی است که این نظام نیز اشتراکاتی با نوع اول دارد.
مدیر حوزههای علمیه کشور، مردم سالاری نوع سوم را حاصل انقلاب اسلامی دانست و گفت: امام راحل این نظریه را از اسلام ناب گرفتند و به روز کرده و ارائه کردند؛ این نظام نظام مردم سالاری دینی است دارای ویژگی های خاص است که از جمله آنها می توان به امام محوری این مردمسالاری اشاره کرد.
وی اظهار کرد: این نظام مردم سالاری دینی، نظام مردم بنیاد است که با اصل امام در جلوههای خاص ظهور پیدا میکند؛ امامت نیز در این عرصه نقش مهمی دارد که در دورههایی در قالب هایی خاص چون مرجعیت و ولایت فقیه ظهور کرده است؛ مردم در این نظام حق انتخاب دارند ولی چارچوب این انتخاب شریعت محور است و خود مردم این تقید را لحاظ می کنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با ذکر این مطلب که حضور مردم در این نظام در همه عرصهها به عنوان یک تکلیف صورت میگیرد، گفت: در پرتوی هدایت الهی و تکالیف الهی، مردم وارد صحنه و عرصه میشوند؛ بنابراین راهنمای حضور همه جانبه مردم، تکالیف و وظایفی است که شریعت و دین به عنوان تکلیف فرامادی به عهده افراد گذاشته است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ذو درجات بودن را از ویژگیهای خاص مردم سالاری در نگاه تمدن دینی دانست و اظهار کرد: در این نظام، کارها فراتر از نظام اجر و مزد و صرف مادی در این عرصه حضور مییابند؛ در یک نظام ایدهآل کارهای سازمانی نیز برای رضای خدا و بر حسب تکلیف انجام میشود؛ این تئوری، تئوری نظام اداری فراتر از مزدوری است.
وی بن بست شکنی از ویژگیهای نهادهای مردمی و نظام مردم بنیانی دینی دانست وافزود: این نظام در پوسته نمیگنجد و فراتر از محدودیتها کار میکنند؛ در این نگاه تمدنی انسانهایی در کنار هم جمع میشوند و فراتر از عرصههای مادی راههایی برای پیشرفت پیدا میکنند.
وی روحیه جهادی را از مهمترین ویژگی نظام مردم سالار و مردم بنیان دینی ذکر کرد و گفت: تجربه جهادسازندگی در ابتدای انقلاب و نهادهایی چون کمیته امداد و… نمایانگر این ظرفیت عظیم است؛ نهادهای مردم نهاد که از درون اخلاق و ایثار جوشیده و فراتر از نظمهای سازمانی وجود دارد و در جاهایی که نیاز جامعه است حضور پیدا میکند از ویژگیهای این عرصه است.
مدیر حوزههای علمیه در پایان با ذکر این مطلب که امروزه جریان های استکباری عریانتر از همیشه به دنبال شکست انقلاب اسلامی هستند، بیان کرد: باید با تمام قوا با بازسازی روحی مردم با نگاهی انقلابی از مشکلات امروز عبور کنیم.
انتهای پیام/
منبع: ایسنا
نظرات