به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، حوزههای علمیه و مراکز دینی در هفتهای که گذشت شاهد رویدادها و رخدادهای علمی، فرهنگی، سیاسی، دینی و… بودند که در این گزارش مهمترین آنها به سمع و نظر علاقهمندان میرسد؛
مراجع تقلید
دیدار حضرات آیات نوری همدانی و مکارم شیرازی
حضرت آیتالله نوری همدانی از مراجع تقلید با حضور در بیت حضرت آیتالله مکارم شیرازی با این مرجع تقلید دیدار و گفتوگو کرد.
این دو مرجع تقلید در فضایی صمیمانه درباره مسائل مختلف از جمله مسائل مربوط به حوزههای علمیه گفتوگو و تبادل نظر کردند.
باید در علوم به مرحلهای برسیم که نیازمند دیگران نباشیم
محسن حاجی میرزایی وزیر جدید آموزش و پرورش با حضور در بیت حضرت آیتالله صافی گلپایگانی با این مرجع تقلید دیدار و گفتوگو کرد.
این مرجع تقلید در این دیدار با بیان اینکه کار آموزش و پرورش بسیار مهم است، اظهار کرد: باید در حوزههای مختلف علمی پیشرفت کنیم لذا شغل معلمان برای رسیدن به این هدف خیلی مهم است.
وی تصریح کرد: در حیطه علوم باید به مرحلهای برسیم که سایر کشورها از دستاوردهای ما استفاده کنند و نه اینکه نیازمند دیگران در علوم باشیم.
نظر مراجع تقلید درباره سیاهپوشی
سوال: آیا سیاه پوش کردن مسجد و حسینیه و پوشیدن لباس مشکی در مراسم عزاداری اهلبیت عصمت و طهارت به ویژه در ایام محرم و صفر کراهت دارد؟
مقام معظم رهبری حضرت آیتالله خامنه ای: سیاهپوش کردن مساجد و پوشیدن لباس مشکی در ایام عزاداری خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام به منظور تعظیم شعائر الهی و اظهار حزن و اندوه موجب ترتب ثواب الهی است در هر صورت کراهت پوشیدن لباس سیاه در غیر نماز ثابت نیست.
حضرت آیتالله سیستانی: مکروه نیست.
حضرت آیتالله شبیری زنجانی: اگر چه در بعضی از روایات از پوشیدن لباس سیاه نهی شده است و مشهور آن را مکروه می دانند ولی عزاداری حضرت سیدالشهدا علیه السلام و مظاهر مرتبط به آن از أهم شعائر دینی است و کراهت پوشیدن لباس مشکی در این فرض ثابت نیست.
حضرت آیتالله نوری همدانی: پوشیدن لباس مشکی در عزای ائمه طاهرین رحجان داشته و کار خوبی است و مکروه نیست.
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی: کراهت لباس سیاه شامل این گونه لباس موقت و معمول نمیشود و منصرف به این است که لباس متعارف و رسمی شخص، سیاه باشد. یقیناً این برنامهها و سیاه پوشیدن و سیاه پوش کردن در و دیوار خانهها و حسینیهها و تکایا و مجالس که متضمن درسهای بسیار آموزنده و موجب تعالی افکار و اهداف و تبلور شعور مذهبی و انسانی است همه راجح و سبب احیا و بسط امر مذهب و تحکیم علائق و روابط با خاندان رسالت و تجدید میثاق تشیع و پیروی از آن بزرگواران و محکوم کردن ظلم و استضعاف و استکبار است.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی: هر چند فقها بر اساس روایات به کراهت لباس سیاه به خصوص در نماز فتوا داده اند، ولى پوشیدن آن براى عزاى امام حسین علیه السلام کراهتی ندارد و شاید رجحان نیز داشته باشد؛ زیرا جنبه تعظیم شعائر بر آن غلبه دارد.
مرحوم حضرت آیتالله بهجت: پوشیدن پیراهن مشکی مانعی ندارد بلکه مطلوب است.
مرحوم حضرت آیتالله فاضل لنکرانی: چون لباس سیاه علامت عزاداری سیدالشهداء(ع) است و عزاداری آن حضرت کمال رحجان دارد لذا نماز خواندن با آن مکروه نمی باشد.
واکنش دو مرجع تقلید به ساخت فیلم درباره مولانا و شمس
در پی انتشار اخباری مبنی بر ساخت فیلمی با موضوع زندگی مولانا و شمس جمعی از طلاب با ارسال نامهای به دفتر حضرات آیات مکارم شیرازی و نوری همدانی درباره درستی این کار پرسیدند.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی: با توجه به اینکه این کار(ساخت فیلم درباره شمس) سبب ترویج فرقه ضالّه صوفیه میشود، شرعاً جایز نیست و باید از آن خودداری کرد.
حضرت آیتالله نوری همدانی نیز ساخت فیلم شمس و مولانا را جایز ندانسته و حرام اعلام کردند.
تربیت به معنای حقیقی در آموزش و پرورش نداریم
محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیتالله جوادی آملی دیدار و گفتوگو کرد.
حضرت آیت الله جوادی آملی در این دیدار در سخنانی بیان داشت: یک اشکال اساسی از گذشته تاکنون در نظام آموزش و پرورش کشور وجود دارد و آن این است که در گذشته «تعلیم» بود اما خبری از «تربیت» نبود اما بعد از انقلاب خواستیم «تربیت» را به «تعلیم» اضافه کنیم اما در این مسیر موفق نبودیم چراکه در حقیقت کاری که آموزش و پرورش انجام داد این بود که تربیت را به تعلیم برگرداند.
وی ادامه داد: ما اکنون «تربیت» به معنای حقیقی آن در آموزش و پرورش نداریم بلکه ما یک سری از دروس داریم مانند فیزیک و شیمی و .. و یک سری از دروس داریم مانند قرآن و عترت شناسی و … و خیال کردیم که این تربیت است در حالی که این تربیت نیست بلکه گسترده کردن تعلیم است، تربیت حقیقی یعنی پاک بودن خود معلم که وقتی سخن می گوید از دهان او نور خارج شود و این طهارت معلم را می طلبد.
در برخورد با مفسدان قاطع باشید
حضرت آیتالله حسین نوری همدانی در دیدار رییس دادگستری استان قم تصریح کرد: امروز مردم به اقدامات دستگاه قضا توجه دارند، باید مشخص شود که چه اندازه جلوی قاچاق گرفته شده است؟ مردم انتظار دارند با کسانی که اخلال اقتصادی ایجاد کردند و احتکار داشتند برخورد قاطع شود، سؤال می شود که چه برخوردی با محتکران صورت گرفته است؟
وی با تجلیل از اقدامات قاطع رییس دستگاه قضا در مبارزه با فساد ادامه داد: الحمدلله از وقتی که آقای رئیسی ریاست دستگاه قضا را بر عهده گرفت امید مردم بیشتر شد چرا که دارای جامعیت در کار است و تخصص و تعهد دارد؛ خوشبختانه آقای رئیسی در کار خود موفق هستند.
تأکید حضرت آیتالله وحید خراسانی بر حفظ کرامت و شأن طلاب
حضرت آیتالله حسین وحید خراسانی، در دیدار رئیس و جمعی از مسئولان مرکز خدمات با قدردانی از فعالیتهای مرکز خدمات، نسبت به اهمیت کار خدمت به طلاب و سربازان امام زمان عجل الله تعالی فرجه بیان داشت: این کار شما که خدمت به سربازان امام زمان علیهالسلام است، از افضل قربات است و خدمت به حوزههای علمیه که اساس مذهب و دین میباشد، عندالله ماجور است.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت معیشتی طلاب، حفظ کرامت و شأن طلاب را بهعنوان سربازان حضرت حجّت عجلالله تعالی فرجه خواستار شدند.
تقوا و خدمت رسانی به مردم دو وظیفه اصلی مسؤولان است
حضرت آیتالله علوی گرگانی در دیدار با جمعی از اعضای شورای شهر اوشان و فشم تهران با اشاره به آیه «انّ الله مع الذین اتقوا والذین هم محسنون» اظهار داشت: ائمه اطهار(ع) برای زندگی دنیا و آخرت ما دستورات حیات بخشی را مطرح کرده اند که این تذکرات می تواند وسیله تغییر و تحول قرار گیرد و به ویژه برای شما مسؤولان تذکرات ائمه اطهار(ع) باید وسیله خوشبختی و سعادت باشد.
وی تقوا و خدمت رسانی را دو وظیفه اصلی مسؤولان عنوان کرد و یادآور شد: مطابق آیات صریح قرآن همه مردم به ویژه مسؤولان که در معرض امتحان بیشتری هستند باید خدا را مدنظر داشته باشند و خدمت رسانی به مردم را فراموش نکنند، چون طبق آیه ای که ابتدای سخنم خواندم خداوند همراهی و معیت خودش را تقوا و احسان و کمک به دیگران قرار داده است.
علما و روحانیت
خداحافظی آیتالله اراکی از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
آیتالله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در بیانیهای از سمتش از این مجمع کنارهگیری کرد.
در بخشی از بیانیه آمده: اکنون و پس از حضور چند ساله اینجانب در سمت دبیر کلی این مجمع مبارک و با قدردانی و سپاس بیپایان از اعتماد رهبر عظیم الشأن انقلاب حضرت امامخامنهای حفظهاللهتعالی به این کمترین، عزم آن دارم که با توجه به ضرورت تمرکز در مساله تولید علم و خدمت در حوزههای علمیه به منظور ایفا کردن هر چه بهتر نقش این نهاد مبارک در رسیدن به تمدن نوین اسلامی و همچنین ضرورت مساله کادرسازی برای انقلاب بزرگ اسلامی، در حوزه مقدسه قم متمحض شده و به پژوهش و درس و بحث بپردازم.
حوزه باید در تراز نظام اسلامی باشد
آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه عصر در نشست ستاد همکاری حوزههای علمیه و آموزش و پرورش که با حضور محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش برگزار شد، با اشاره اینکه تلاش ما قرار گرفتن حوزهها در تراز دنیای معاصر و نظام اسلامی است، اظهار کرد: با این نگاه تلاش کردهایم که اسناد راهبردی و برنامه های پنج ساله داشته باشیم و در همین راستا گامهای مهمی برداشته شده است.
وی گفت: سند تحول به طور دورهای پنج ساله باید اصلاح و بازبینی شود لذا ترمیم و اصلاح سند لازم است و حوزهها هم سهمی در بازبینی و اجرای سند تحول دارند و مراکز پژوهشی و تخصصی حوزه ها در این زمینه میتوانند پشتیبان آموزش و پرورش باشند لذا بخشی از پژوهشها و تحقیقات حوزه و دانشگاه باید پشتیبان آموزش و پرورش باشد.
لزوم انجام پژوهش های فقهی درباره هنر و سینما
آیتالله ابوالقاسم علیدوست استاد درس خارج حوزه علمیه قم، در نشست خبری سومین همایش ملی فقه، هنر(ویژه هنرهای نمایشی) که در مدرسه اسلامی هنر قم برگزار شد، با بیان اینکه برای سومین همایش ملی در عرصه سینما و تئاتر برنامهریزی شده است، گفت: امروزه نقش و سینما و تئاتر ایجاد گفتمان، اثر اخلاق و انقلابی و حتی اثر ضد اخلاقی و انقلابی بر فردی پوشیده نیست و هر چقدر پدیده زندهتر، باورپذیرتر و کاراتر باشد؛ توجه به مبانی فقه آن ضرورت دوچندان پیدا میکند.
وی حضور هنرمندان را در همایش ملی فقه هنر الزامی دانست و گفت: در برگزاری این همایش سعی شده است که فارغ از ملاحظات ویژه از همکاری هنرمندان عرصه سینما و تئاتر استفاده شود.
حجتالاسلام والمسلمین بهمنی رییس دفتر جامعه مدرسین شد
در پی پایان دوره خدمت حجت الاسلام علی ابراهیمی سیریزی، رییس دفتر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و ورود به دوره بازنشستگی؛ آیتالله یزدی، رییس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در حمکی ضمن تشکر از زحمات و خدمات چندین ساله رییس دفتر جامعه، حجت الاسلام سعید بهمنی را به سمت ریاست دفتر جامعه و دفتر نظارت و ارزیابی جامعه مدرسین منصوب کرد.
حوزه امروز با ۴۰ سال قبل قابل قیاس نیست
آیتالله محمد جواد فاضل لنکرانی رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در آیین افتتاحیه سال تحصیلی این مرکز تخصصی کلام این مرکز فقهی ابراز کرد: حوزه امروز با حوزه ۴۰ سال گذشته فرق های بسیاری دارد؛ البته ناگفته نماند که در بحث های عمیق اجتهادی نشاط سابق وجود ندارد، اما نمی توان به صورت کلی آن را زیر سؤال برد؛ امروز پرداختن به مسائل مستحدثه بسیار بیشتر در حوزه های علمیه مورد توجه قرار گرفته و کارهای اجتهادی بسیار خوب و قابل عرضه انجام شده است.
وی با اشاره به برخی اظهار نظرهای بی اساس و عقده های جاهلانه در رابطه با زیر سؤال بردن فعالیت های علمی در حوزه های علمیه گفت: برخی بخاطر کینه ای با روحانیت و عدم دغدغه علمی برای حل مشکلات مردم، می گویند حوزه در ۴۰ سال بعد از انقلاب چه کارهایی کرده است؟ این سؤال ریشه ای جز مخالفت با اساس روحانیت ندارد.
آغاز سال تحصیلی جدید جامعه المصطفی با حضور حضرت آیتالله نوری همدانی
حجت الاسلام حمید جزایری معاون آموزش جامعه المصطفی در نشست خبری با اصحاب رسانه که با موضوع تحول آموزشی در گام دوم انقلاب اسلامی برگزار شد، از برگزاری آیین آغاز سال تحصیلی جدید جامعه المصطفی خبر داد و افزود: این مراسم ۴ مهرماه با سخنرانی حضرت آیتالله نوری همدانی در مجتمع آموزشی امام خمینی(ره) قم برگزار می شود.
حجت الاسلام جزایری با بیان این که طرح تحول آموزشی جامعه المصطفی باید در راستای گام دوم انقلاب اسلامی باشد، اظهار کرد: در طرح تحول تعداد رشته گرایش های این دانشگاه به ۴۰۰ خواهد رسید.
علمی و فرهنگی
برنامه درسی اعضای جامعه مدرسین در سال تحصیلی جدید حوزه
پایگاه اطلاع رسانی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، برنامه درسی اعضای این نهاد برجسته در سال تحصیلی جدید را منتشر کرد.
حجت الاسلام قربانی، مدیر روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در این رابطه گفت: پیرو مراجعات و تماس های مکرر برخی طلاب و فضلای گرامی جهت اطلاع از برنامههای درسی، زمان و مکان دروس اعضای محترم جامعه مدرسین اعلام می گردد.
برگزاری سومین همایش ملی فقه هنر
حجت الاسلام سید محمدحسین نواب، مدیر مدرسه اسلامی هنر در نشست خبری سومین همایش ملی فقه هنر (ویژه هنرهای نمایشی) که مدرسه اسلامی هنر قم برگزار شد، از برگزاری سومین همایش ملی فقه هنر خبر داد و گفت: در این همایش فقه هنرهای نمایشی، سینما و تئاتر مورد بررسی قرار خواهد گرفت و سی مقاله به اساتید فقه و اصول سفارش داده میشود تا این مقالات را تدوین کنند.
حجت الاسلام نواب درباره فراخوان و زمان برگزاری سومین همایش ملی فقه هنر بیان کرد: پژوهشگران تا نیمه آذر ماه امسال فرصت دارند چکیده مقالات را به دبیرخانه این همایش ارائه دهند. این همایش اواخر دی ماه در قم برگزار میشود؛ پژوهشگران میتوانند متن نهایی مقالات را تا نیمه اردیبهشت سال آینده ارسال کنند که پس ارزیابی به صورت کتاب تدوین خواهد شد.
ثبت نام دوره جدید کلاسهای معارف ویژه همسران طلاب تمدید شد
اداره امور مشاوره و خانواده سطوح عالی و خارج قم برای سال تحصیلی جدید ۹۹-۹۸ از همسران محترم طلاب جهت شرکت در دوره های معارف خانواده(طرح کوثر) ثبت نام به عمل می آورد.
همسران طلاب گرامی می توانند جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه معاونت تهذیب حوزههای علمیه به نشانی www.tahzib-howzeh.com مراجعه کنند.
لازم به ذکر است مهلت ثبت نام دهم مهرماه سال جاری است.
آغاز ثبت نام ترم جدید آموزش زبان حوزه
ثبت نام ترم جدید مرکز آموزش زبان حوزه آغاز شد. معرفی نامه تحصیلی از مرکز یا مدرسه، کپی شناسنامه، یک قطعه عکس و پرداخت ودیعه از مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام می باشد.
ساعات برگزاری کلاس های مرکز آموزش زبان حوزه روزهای شنبه تا چهارشنبه به جز تعطیلات رسمی کشور از ساعت ۱۴:۳۰تا ۲۰:۳۰ است.
مهلت ثبت نام تا بیستم مهرماه است. علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند به پایگاه اینترنتی مرکز به آدرس www.qomllc.com مراجعه و یا با شماره تلفن ۰۲۵۳۲۹۲۳۶۸۵ تماس حاصل کنند.
بانوان
غالب مدارس علمیه خواهران از نظر استاد و امکانات در مضیقه هستند
حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجت پور مدیر حوزه های علمیه خواهران در مراسم آغاز سال تحصیلی مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه با بیان این که در سراسر کشور ۵۰۰ مدرسه خواهران در این سال ها راه اندازی شده است، گفت: برخی از این مدارس استاد هم ندارند و به سختی با دست و پای شکسته گذران تحصیل می کنند تا به هر زحمتی تعلیم و تربیت شکل بگیرد تاجایی که برای تصویب یک پایان نامه و استفاده از راهنمایی و مشاوره استاد باید از اقصی نقاط کشور به قم بیاید و امکانات به شدت کم است.
وی بهره برداری از نعمت حضور در شهر مقدس قم را لازم و ضروری دانست و اضافه کرد: شما در قم در کنار مراکز آموزشی و پژوهشی و اساتید برجسته ای هستید، آیا انتظار ایران و جهان اسلام از جامعه الزهرا(س) و از مدرسه معصومیه همان انتظاری است که از مدرسه ای در استان سیستان و بلوجستان و ایلام و کردستان وجود دارد؟ نعمت و فرصتی که در اختیار شما است حضور در تخصصی ترین و اصیل ترین و مهمترین نقطه های تأثیر گذاری است.
دبیرخانه دائمی همایش کتاب سال بانوان راه اندازی میشود
حجتالاسلام والمسلمین محمود مدنی در نشست خبری دومین همایش کتاب سال بانوان که ظهر امروز در سالن جلسات جامعه الزهرا(س) برگزار شد، از فعالیت دائمی دبیرخانه دائمی این همایش به طور جدی در تمام سال خبر داد و تاکید کرد: این دبیرخانه با این هدف ایجاد شده است که قلم های توانمندی که شناسایی میشوند و خلاهایی که در حوزه زنان و خانواده شناسایی میشود مورد تصمیم گیری واقع شود.
حجت الاسلام مدنی با بیان اینکه در همایش سال گذشته کتاب سال بانوان ۶۰۰ اثر در حوزه زن و خانواده مورد بررسی و تقدیر شد، تاکید کرد: تفاوت هایی که همایش امسال با سال گذشته دارد قابل توجه است از جمله اینکه در همایش امسال از شورای سیاست گذاری گسترده استفاده شده و از نهادهای مختلف علمی و پژوهشی حوزوی و غیر حوزوی استفاده میکنیم.
۱۴۰ سمن حوزه های علمیه خواهران ثبت رسمی می شوند
معصومه ظهیری در حاشیه آیین آغاز سال تحصیلی ۹۹-۹۸ حوزه علمیه خواهران استان سمنان در گفتوگو با خبرنگاران بیان کرد: سازمانهای مردم نهاد حوزههای علمیه خواهران توسط دانشآموختگان مدارس از سالهای گذشته فعالیت خود را آغاز کردهاند و هم اکنون حدود ۷۰ سمن در حال فعالیت هستند.
وی افزود: ۵۰ سمن حوزههای علمیه نیز تاکنون ثبت رسمی شده است و از سال گذشته ۱۴۰ سمن دیگر نیز انتخابات خود را انجام داده و در انتظار دریافت شناسه رسمی هستند. سازمانهای مردم نهاد حوزههای علمیه خواهران کشور در زمینههای فرهنگی و اجتماعی در استانهای مختلف کشور دارای فعالیتهای گستردهای است.
نشر
جدیدترین تولیدات بزرگترین مرکز نرم افزارهای اسلامی
غرفه نمایندگی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور یکی از غرفه های ویژه پنجمین نمایشگاه تخصصی کتب حوزوی حوزه علمیه خراسان است.
نرم افزارهای «جامع التفاسیر»، «جامع الاحادیث»، «قواعد ادبیات عرب» و «کتابخانه دروس حوزوی» را شاید بتوان به عنوان مهم ترین محصولات این مرکز نام برد. هم چنین نرم افزارهای «فرهنگ موضوعی تبیان»، «معجم موضوعی آثار فلسفی ملاصدرا»، «معجم موضوعی حکمت اشراق» و نرم افزار کاربردی «نوشت یار»، مقتل الحسین، «اسلام و وهابیت»، «دروس حوزوی»، «مجموعه آثار حضرت امام(ره) و آقای مطهری همراه با یادداشت های شخصی ایشان جدیدترین محصولات مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور هستند که برای اولین بار در این نمایشگاه عرضه شده است.
نرم افزارهای «قواعد ادبیات عرب» و «کتابخانه دروس حوزوی» نیز پرفروش ترین نرم افزاهای ما در این نمایشگاه بودند. هم چنین مجموعه کامل نرم افزارهای مرکز نور بر روی هارد اکسترنال و به صورت پرتابل نیز در این نمایشگاه عرضه شد که استقبال طلاب از آن بسیار خوب بوده است.
کتاب «حکمت حکومت» اثر استاد میرباقری منتشر شد
کتاب حکمت حکومت اثری جدید از آیتالله محمدمهدی میرباقری در دو جلد از سوی نشر تمدن نوین اسلامی فرهنگستان علوم اسلامی قم منتشر شده است. جلد اول این کتاب به ضرورت حکومت دینی و آفات حکومت غیردینی و جلد دوم به مبانی، نظریه و ساختار حکومت دینی می پردازد.
جلد اول این کتاب در ۳۵۷ صفحه و با قیمت ۲۷۰۰۰ تومان روانه بازار نشر شده است. در جلد دوم از مجموعه حاضر، مباحث حکومت دینی با رویکرد آموزشی مطرح می شود، و هم چنین نظریات مطرح در نسبت بین دین و دولت بیان می شود و برای قضاوت بین نظریات ضرورت تحلیل مبانی حاکم بر آنها نیز تبیین می شود. انتشارات تمدن نوین اسلامی، جلد دوم کتاب را در ۴۶۲ صفحه و با قیمت ۳۶۰۰۰ تومان منتشر کرده است.
کتاب «آشنایی با مذهب شیعه» منتشر شد
کتاب «آشنایی با مذهب شیعه» تحت اشراف حضرت آیتالله مکارم شیرازی و جمعی از نویسندگان و اساتید شیعه شناس و متخصصان مذاهب اسلامی حوزه علمیه قم و به همت «کنگره جهانی مقابله با جریانهای افراطی و تکفیری» و «مرکز تخصصی شیعه شناسی» از سوی انتشارات دارالاعلام چاپ و منتشر شد.
این کتاب با مقدمه حضرت آیتالله مکارم شیرازی و در شش بخش مهم «تاریخ تشیع»، «مبانی و منابع تفکر شیعه»، «ویژگیهای فقه شیعه»، «ویژگیهای اخلاق شیعه»، «آداب و رسوم شیعه» و «عقاید و اندیشه ها» به معرفی شیعه میپردازد.
کتاب «دین در دنیای مدرن» منتشر شد
کتاب «دین در دنیای مدرن از کلیساهای جامع تا آیین های دینی» نوشته استیو بروس و ترجمه فیاض قرائی به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به چاپ رسید.
این کتاب به مباحثی، چون مبانی نوگرایی، امر ماوراءالطبیعه، ارتباط دین با نژاد و تحول اجتماعی، خداباوری آمریکا، ادیان جدید دهه ۱۹۷۰ و… میپردازد.
انتهای پیام/
https://ihkn.ir/?p=13119
نظرات