تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, برگزیده ترین ها, مبانی علوم انسانی اسلامی, مشروح خبرها
شماره : 14867
تاریخ : ۲۳ دی, ۱۳۹۸ :: ۱۶:۵۷
در نشست خبری مطرح شد؛ برگزاری همایش ملی «ظرفیت علوم انسانی در تحقق گام دوم»/ علوم انسانی رایج توان ایجاد تحول در عرصه زندگی بشر را ندارد تحقق بیانیه گام دوم انقلاب، مستلزم ایجاد تحول در علوم انسانی است. علوم انسانی رایج کنونی نمی‌تواند این مسیر طولانی و آینده روشن را برای تحول در عرصه‌های زندگی بشر ایجاد نماید.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، نشست خبری همایش ملی «ظرفیت علوم انسانی در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی» در مجتمع آموزش عالی علوم انسانی جامعه‌المصطفی(ص) العالمیه برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین‌ بناری، رئیس همایش در این نشست ابراز داشت: جامعه‌المصطفی(ص) نهادی علمی، آموزشی و بین‌المللی است که رسالت آن گسترش اسلام ناب در سراسر عالم به شمار می‌رود و برای تحقق رسالت خود، در سه عرصه مهم علوم اسلامی، فرهنگ و زبان و علوم انسانی با دیدگاه اسلامی به نقش‌آفرینی علمی می‌پردازد.

وی با اشاره به نقش ویژه علوم انسانی در زندگی بشر، خاطرنشان ساخت: علوم انسانی اگر با رویکرد اسلامی و با هدف تأسیس علوم انسانی جدید دنبال شود، می‌تواند به تحولی شگرف در عرصه جهانی منجر گردد. در حالی که مخاطبان علوم اسلامی بیشتر مربوط به جهان اسلام است، علوم انسانی با رویکرد اسلامی می‌تواند همه جهان را تحت تأثیر خود قرار داده، در عرصه‌های مختلف زندگی بشر گسترش یابد.

رئیس مجتمع علوم انسانی با تأکید بر فعالیت جامعه‌المصطفی(ص) در عرصه تولید اندیشه اسلامی در علوم انسانی، تصریح کرد: انقلاب اسلامی تحولی شگرف در جهان ایجاد کرده و مفاهیم جدیدی به جهانیان عرضه نموده و به نقطه عطفی در نوع نگرش اندیشمندان و صاحب‌نظران در عرصه علوم انسانی مبدل گشته است.

وی علم و پژوهش، اخلاق و معنویت، جوانان و جایگاه آنان در آینده انقلاب، جامعه‌سازی و تمدن‌سازی را از مهم‌ترین محورهای مطرح‌شده در بیانیه گام دوم انقلاب برشمرد و گفت: ارتباط دوسویه‌ای بین گام دوم انقلاب و علوم انسانی ملاحظه می‌شود؛ از سویی برای تحقق مفاهیم این بیانیه باید از ظرفیت عظیم علوم انسانی استفاده نمود و از سوی دیگر، تحقق این بیانیه می‌تواند به تحول در علوم انسانی منجر گردد.

حجت‌الاسلام والمسلمین‌ بناری با اذعان بر ریشه و خاستگاه غربی علوم انسانی ابراز داشت: تحقق بیانیه گام دوم انقلاب، مستلزم ایجاد تحول در علوم انسانی است. علوم انسانی رایج کنونی نمی‌تواند این مسیر طولانی و آینده روشن را برای تحول در عرصه‌های زندگی بشر ایجاد نماید.

وی برگزاری این همایش را گامی برای تحقق اهداف بیانیه گام دوم انقلاب دانست و گفت: جامعه‌المصطفی(ص) در بستر انقلاب اسلامی توسعه یافت و رسالتی جهانی دارد که مرزهای آن محدود به ایران اسلامی نیست. ترسیم مسیر جدید در عرصه‌های زندگی بشر ماهیتی جهانی دارد و جامعه‌المصطفی(ص) وظیفه‌ای سترگ به منظور تحقق این آرمان دارد.

در ادامه نشست حجت‌الاسلام والمسلمین حسن یوسف زاده، دبیر علمی همایش گفت: امیدواریم این همایش که در راستای لبیک به سخنان رهبر معظم انقلاب برگزار خواهد شد، ثمرات خوبی هم برای جامعه‌المصطفی(ص) و هم برای جامعه ایران و انقلاب اسلامی داشته باشد.

وی افزود: بیانیه گام دوم انقلاب که در چهل سالگی انقلاب از سوی رهبر معظم انقلاب ارائه شده ویژگی های خاصی دارد که آن را منحصر به فرد کرده است؛ از جمله این که از سوی شخص رهبر انقلاب صادر شده که در طول تاریخ پس از انقلاب چنین بیانیه ای صادر نشده بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین یوسف زاده تأکید کرد: این بیانیه در سطح کلان ارائه شده و مقیاس تمدنی را به نمایش می‌ گذارد و اگر بخواهیم پایه های تمدن نوین اسلامی را پی ریزی کنیم باید گام های بلندی برداشته شود که مربوط به ایران نیست بلکه مربوط به انقلاب اسلامی است و در این جهت بیش از همه علوم، علوم انسانی برای تبیین این بیاینه و ترسیم راهبردهای بیانیه ظرفیت دارد و المصطفی در همین جهت به دنبال ایفای نقش خود بوده است.

وی استفاده از ظرفیت بیانیه گام دوم انقلاب برای بازنگری در سیاست های ارگان ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی را یکی از اهداف برگزاری این همایش دانست و افزود: استفاده از ظرفیت بیانیه گام دوم انقلاب برای تحقق تمدن سازی نوین اسلامی یکی دیگر از اهداف این همایش بیان شده است.

عضو هیأت علمی جامعه‌المصطفی(ص) العالمیه در ارتباط با محورهای همایش عنوان کرد: بیانیه گام دوم انقلاب و تحول در علوم انسانی، بیانیه گام دوم انقلاب و عقلانیت اسلامی، بیانیه گام دوم در جهت توسعه، تعمیق و تثبیت انقلاب اسلامی و بیانیه گام دوم و جامعه المصطفی چهار محور اصلی این همایش عنوان شده است.

وی با اشاره به نهادهای همکاری کننده در برگزاری این همایش خاطرنشان کرد: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، دانشگاه باقرالعلوم(ع)، مؤسسه امام خمینی(ره)، هشت انجمن علمی حوزه، مؤسسه آموزش عالی امام رضا(ع) و دانشگاه علامه طباطبایی(ره) و دانشگاه امام صادق(ع) نیز با این همایش همکاری دارند.

حجت‌الاسلام والمسلمین یوسف زاده با تأکید بر این که این همایش مجوز پایگاه استنادی جهان اسلام را اخذ کرده است، تصریح کرد: همه مقالات از طریق سامانه دریافت می‌ شود تا فراخوان مقالات به صورت منظم انجام شود؛ دریافت مقالات تا اواخر بهمن ماه امسال درنظر گرفته ایم و 22 اسفندماه نیز تاریخ برگزاری همایش است از این رو باید چکیده مقالات زودتر از اصل مقالات به دست ما برسد.

وی در پایان با بیان این که دریافت مقالات به صورت الکترونیکی انجام خواهد شد، خاطرنشان کرد: علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و شناخت ریز موضوعات مقالات می‌توانند به آدرس سایت مؤسسه آموزش عالی علوم انسانی یا پرتال همایش های جامعه‌المصطفی(ص) http://hamayesh.miu.ac.ir/revolution/fa مراجعه کنند.

انتهای پیام/

منبع: جامعه المصطفی العالمیه

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.