به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، آیتالله عباس کعبی، استاد برجسته حوزه علمیه قم در درس خارج «فقه جهاد» به بیان مطالبی پیرامون انتخابات پرداخت و اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در دیدار مردم تبریز تعبیری را به کار بردند که قبلاً سابقه نداشته است.
وی ادامه داد: ایشان تعبیر جهاد عمومی را نسبت به حضور مردم در انتخابات بیان کردند. این تعبیر برای اولین بار در ادبیات ایشان به کار برده شده و حتی قبل از این نیز در کلام امام راحل به کار برده نشده بود.
آیتالله کعبی اظهار کرد: همانگونه که در سالهای گذشته بیان کردیم، جهاد اعم از قتال است و عرصههای گوناگونی دارد؛ جهاد در عرصه سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، امنیتی و... .
وی افزود: یکی از عرصههای جهاد، جهاد «لِاَلتَمکِین من اقامه دین» است، یعنی جهاد کسب قدرت برای توانمندی اجرای دین است.
این استاد حوزه، ماهیت جهاد را دارای عناصر چهارگانه دانست و تصریح کرد: عنصر اول، تولید و به کارگیری قدرت است. عنصر دوم، فی سبیل الله بودن میباشد. یعنی در جهت مصلحت عمومی و نفی مفاسد عمومی باشد.
وی ادامه داد: عنصر سوم، سبب تضعیف دشمن شده و مبارزه با دشمن به شمار میآید. عنصر چهارم نیز باید تحت هدایتهای رهبری باشد.
آیتالله کعبی اذعان داشت: انتخابات از سویی عملیاتی برای گزینش کارگزاران نظام اسلامی است. مانند انتخابات پیش رو که هر کدام دارای اهمیت خاص خود در کسب قدرت و اقتدار برای نظام هستند. بنابراین عنصر اول جهاد در آن وجود دارد.
وی اظهار کرد: اگر مجلس قوی تشکیل شود در پیشبرد کشور به سمت شکوفایی مادی و معنوی، تحقق اهداف نظام جمهوری اسلامی و شکل گیری دولت قوی - برای مردم تأثیرگذار است - مؤثر است، پس عنصر دوم را هم دارد.
استاد برجسته حوزه علمیه گفت: عنصر سوم جهاد هم در انتخابات وجود دارد و آن مبارزه با دشمن است. آمریکا و رژیم صهیونیستی تلاش میکنند تا فاصلهای بین مردم و نظام قرار دهند و انتخابات اگر با حضور حداکثری باشد این فاصله را کم میکند.
وی تأکید کرد: چهارمین عنصر مهم در جهاد، اهمیت سیاستهای رهبری است. ایشان میخواهند انتخابات پُلی برای تشکیل مجلس قوی باشد. میخواهند انتخابات ابزاری برای انسجام ملی و تقویت امنیت کشور و وسیلهای برای ضربهی به استکبار و آمریکا شود.
آیتالله کعبی با بیان این که تمامی مؤلفهها و عناصر جهاد فقهی برای حضور در انتخابات وجود دارد، بیان داشت: رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر فرمودند انتخابات، جهاد عمومی است.
وی ادامه داد: بخشی از ارکان جهاد، تنها برای کسانی که توانش را دارند، واجب میشود نه دیگران، برای نمونه جهاد التکرونیکی تنها بر کسانی واجب است که متخصص الکترونیک باشند و جذب شده باشند. جهاد نظامی تنها بر کسانی واجب است که آموزش نظامی دیده و سازماندهی شده باشند و در چارچوب نیروهای مسلح باشند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم بیان داشت: انتخابات بر خلاف موارد قبل، یک جهاد عمومی است و بر همه زنان و مردان واجد شرایط شرکت در آن، واجب است.
وی افزود: حضور در انتخابات جهاد عمومی ملت برای تقویت کشور و تشکیل مجلس قوی است، لذا ملت ایران بواسطهی شرکت در انتخابات و انتخاب فرد اصلح، کَاَنَّ در یک جهاد عمومی شرکت کرده و به فضیلت حضور در جهاد نایل میآیند، چرا که باعث میشود تا ضربهی محکمی به آمریکا و دشمنان انقلاب زده شود.
انتهای پیام/