تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, حقوق, مشروح خبرها, مهم ترین خبر صفحه اول
شماره : 15456
تاریخ : ۲۲ اسفند, ۱۳۹۸ :: ۱۰:۵۹
حقانیت ، منطق و استدلال قدرت نرم تشیع است آیت‌الله عابدی/ فقه الجهاد7: تمرکز حوزه‌ها باید بر روی قدرت نرم باشد/ قدرتِ منطق حرف نخست را می‌زند قدرت به دو نوع نرم و سخت تقسیم می‌شود و حوزه و روحانیت باید بیشتر بر روی قدرت نرم تمرکز کند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، آیت‌الله احمد عابدی، استاد برجسته حوزه علمیه قم در درس خارج «جهاد» به بررسی روایات درباره قدرت و عوامل معنوی قدرت پرداخت و تصریح کرد: قدرت، امنیت آورده و دارای بازدارندگی است.

وی ادامه داد: نبی اکرم(ص) همواره به دنبال کسب قدرت و خرید سلاح‌های جدیدی بودند ولی هدف ایشان این نبود که جنگ به راه بیندازند، بلکه کسب قدرت را برای بازدارندگی می‌خواستند.

این استاد حوزه با اشاره به این‌که قدرت دارای جنبه‌های مختلفی است، عنوان کرد: گاهی منظور از قدرت، قدرت فردی می‌باشد، گاهی منظور از قدرت، قدرت اجتماعی است که شامل قدرت سیاسی، اقتصادی و... می‌شود.

وی افزود: اکنون در روابط اجتماعی و بین‌المللی قدرت چه سیاسی و چه اقتصادی حرف نخست را می‌زند. برای نمونه آلمان، ارتش ندارد ولی به سبب ثروتش، از قدرت تصمیم گیری برای برخی برخوردار است.

آیت‌الله عابدی با یادآوری این موضوع که قدرت به دو نوع نرم و سخت تقسیم می‌شود، گفت: حوزه و روحانیت باید بیشتر بر روی قدرت نرم تمرکز کند.

وی اضافه کرد: طلاب باید به بحث‌هایی همانند کلامی، فلسفی، استدلال‌های عقلی تکیه داشته باشند. اکنون حرف اصلی قدرت منطق است نه منطق قدرت.

این استاد برجسته حوزه با اشاره به این‌که درباره قدرت می‌توان بیش از هزار روایت یافت، خاطرنشان کرد: بنده در یک تفسیر دیدم ذیل 661 آیه موضوع قدرت مطرح شده است. شاید هزار آیه قرآن درباره قدرت باشد.

آیت‌الله عابدی با اشاره به روایتی از امیرمؤمنان(ع) درباره قدرت گفت: حضرت(ع) می‌فرمایند «بالاترین قدرت را کسی دارد که بر هوای نفس خودش مسلط باشد.» البته قدرت به طرق مختلفی رخ می‌دهد.

وی با تأکید بر این‌که اگر کشوری قدرت بازدارندگی نداشته باشد، دشمن به او رحم نمی‌کند، یادآور شد: سال 58 امام راحل جلسه‌ای با سران کشور برگزار کرده و می‌فرمایند «صدام ممکن است به ایران حمله کند.» سپس گروهی را برای تحقیق انتخاب می‌کنند، گروه نیز پس از تحقیقات می‌گوید صدام چنین قصدی دارد. پس از آن هیأتی از ایران به داخل عراق می‌روند تا صحبت کرده و جنگی پیش نیاید.

این استاد حوزه اضافه کرد: پس از این جلسه صدام با فردی به نام «ماهر عبدالرشید» که مغز متفکر نظامی عراقی‌ها بوده مشورت می‌کند. او می‌گوید من با ایرانی‌ها مخالف هستم ولی به نظرم به ایران حمله نکنیم. صدام به او فحشی داده و می‌گوید اکنون ایران ارتش ندارد و همه چیز از هم پاشیده است، من یک هفته‌ای می‌توانم ایران را بگیرم. یعنی صدام خیال می‌کرده در ایران تشتتی وجود دارد که حمله می‌کند.

وی با بیان این‌که قدرت حرف منطقی بالاتر از قدرت زور است، گفت: همین که شیعه بر حق است، خودش قدرت است. اگر این حقانیت نبود، دیگران به ما رحم نمی‌کردند. اگر اسلام حقانیت نداشت، یهودیان و مسیحیان ما را از بین می‌بردند.

آیت‌الله عابدی بیان داشت: روایت می‌فرماید «هر کسی دشمن را ضعیف بپندارد، هیچ گاه قوی نمی‌شود.» متأسفانه ما در کشور گرفتار این موضوع هستیم. نیتجه بحث این‌که روایات نشان می‌دهد کلیات قدرت خوب است.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.