تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, برگزیده ترین ها, مبانی علوم انسانی اسلامی, مشروح خبرها
شماره : 15587
تاریخ : ۱۰ فروردین, ۱۳۹۹ :: ۱۸:۳۱
حجت‌الاسلام ‌والمسلمین مجتبی عفتی در نشست علمی بررسی شد؛ سیره اهل‌بیت(ع) در ابتلائات و گرفتاری‌ها/ ویروس کرونا ضعف انسان‌های مدعی را نشان داد با مراجعه به منابع معتبر درباره زندگی و منش ائمه اطهار(علیهم‌السلام) می‌توانیم، فلسفه بلا و گرفتاری‌هایی که برای مردم در هرزمانی ممکن است رخ دهد، متوجه شویم.

به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مجتبی عفتی، استاد دانشگاه مجازی المصطفی(ص)، در نشستی با عنوان «سیره اهل‌بیت(ع) در ابتلائات و گرفتاری‌ها»، در قالب ویدئوکنفرانس با حضور دانشجویان دانشگاه مجازی المصطفی(ص) در مشهد، به تفاوت سیره و تاریخ اهل‌بیت (علیهم‌السلام) و اهمیت شناخت آن در عصر حاضر پرداخت.

استاد دانشگاه مجازی المصطفی با بیان اینکه امروز اگر بخواهیم برای مقابله با این ویروس به سیره اهل‌بیت(علیهم‌السلام) مراجعه کنیم، باید از منابع دقیق و دارای اعتبار در بین شیعیان استفاده کنیم، تاکید کرد: اگر می‌خواهیم مطالبی به مردم بیان کنیم نیاز به اتاق فکر قوی به‌خصوص در حوزه‌های علمیه داریم که چگونه به مردم آموزش دهیم که اهل‌بیت(علیهم‌السلام) چه برخوردی در ابتلائات و مسائلی مانند این بیماری داشتند.

وی افزود: در صورتی‌که از منابع ضعیف دینی و غیر معتبر استفاده کنیم، دچار مشکلات بعدی در جامعه و تغییر سبک زندگی مردم می‌شویم.

حجت‌الاسلام‌ عفتی بابیان اینکه اسلام دین رحمت است، تصریح کرد: با مراجعه به منابع معتبر درباره زندگی و منش ائمه اطهار(علیهم‌السلام) می‌توانیم، فلسفه بلا و گرفتاری‌هایی که برای مردم در هر زمانی ممکن است رخ دهد را متوجه شویم. همان‌طور که در قرآن کریم آمده، هدف از این ابتلائات آزمایش است.

وی ادامه داد: بیماری کرونا یک نوع امتحان است؛ تا قبل از این بیماری توجه چندانی به مرگ نداشتیم، مرگ را به فراموشی سپرده بودیم، حتی شاهد تجمل‌گرایی بر سر قبرها بودیم.

استاد فلسفه تطبیقی با اشاره به اینکه ویروس کرونا موجب شد تا حکومت‌های مدعی قدرت جهانی در مقابل این ویروس شکست بخورند، ادامه داد: این روزها شاهدیم که مردم ارتباط بیشتری با خدا پیدا کردند؛ ذکر، قرائت قرآن کریم و دعا در بین مردم گسترش پیداکرده است؛ درگذشته بسیاری از مردم سرگرم مسائل مادی و حتی رفت‌وآمدهای بیهوده در خارج از منزل بودند.

وی بابیان اینکه امروز مردم توجه بیشتری نسبت به خداوند پیدا کردند، افزود: سیره اهل‌بیت(علیهم‌السلام) در ابتلائات؛ صبر، تسلیم در برابر خداوند، صدقه دادن، قربانی کردن، برگزاری دعاهای همگانی، رسیدگی به فقرا و از خداوند عافیت خواستن است.

حجت‌الاسلام‌ عفتی با اشاره به اینکه ۱۴۰۰ سال قبل، ائمه اطهار(علیهم‌السلام) سفارش به فراگیری علم و اهمیت یادگیری علم کردند، افزود: در این روزها بعد از دعا، برای عافیت مردم باید تلاش کرد. افراد متخصص رشته‌های پزشکی باید به سمت علم سلامت بروند؛ ما اگر امروز دچار مشکلاتی می‌شویم به خاطر کم‌توجهی و عمل نکردن به سیره اهل‌بیت(علیهم‌السلام) است.

در ادامه این نشست، استاد دانشگاه مجازی المصطفی در پاسخ به این پرسش که چرا باید حرم‌های ائمه اطهار(ع) بسته باشد، گفت: این اتفاق بر اساس نظر متخصصان بوده است، در فقه اسلامی جان انسان محترم و از هر چیزی با ارزش‌تر است، وقتی‌که فقه به جان انسان اهمیت می‌دهد، باید به این مسئله توجه داشته باشیم که با توجه به تجمعی که در مناسبت‌های ماه رجب و شعبان در حرم‌ها حاکم می‌شد، ازدیاد جمعیت و اینکه افراد نمی‌دانند به ویروس آلوده هستند، ممکن است باعث افزایش بیماری شود.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این شبهه که در فضای مجازی که دین در مقابل علم به‌زانو درآمده است، گفت: اگر به سیره اهل‌بیت(علیهم الاسلام) و قرآن کریم مراجعه شود، برای هر دردی درمان وجود دارد، از ۱۴۰۰ سال قبل برای مسلمانان این دانش داده‌ شده است. دین اشکالی ندارد، بلکه اشکال از دین‌داران است، باید از لحاظ علمی خودمان را قوی کنیم.

گفتنی است، نشست مجازی تربیتی به مناسبت شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان به همت گروه‌های فقه اسلامی، مطالعات زنان و مرکز آکادمی ایمان اتریش با حضور بیش از ۵۰ دانشجو دانشگاه مجازی المصطفی(ص) از ۵ قاره برگزار شد.

انتهای پیام/

منبع: حوزه

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.