تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, حقوق, مشروح خبرها, مهم ترین خبر صفحه اول
شماره : 15814
تاریخ : ۲ اردیبهشت, ۱۳۹۹ :: ۱۲:۲۳
آیت الله احمد عابدی آیت‌الله عابدی/ فقه الجهاد11: تأکید اسلام بر افزایش قدرت نرم/ قدرت فی نفسه خوب است مشروط بر رعایت شرع قدرت فی نفسه خوب است؛ اولاً، یکی از صفات خداوند متعال است. ثانیاً، قدرت امر فطری است و ثالثاً، در سیره نبی اکرم(ص) مشاهده می‌شود که ایشان برای قدرت مسلمانان تلاش می‌کردند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، آیت‌الله احمد عابدی، استاد برجسته حوزه علمیه قم در درس خارج «جهاد» با بیان این که قدرت به معنای عملی ساختن خواست و اراده است، گفت: معنای قدرت سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و... نیز بدین معناست.

وی اظهار داشت: برخی به طور کلی با قدرت مخالف بوده و ضعف را ارزش اخلاقی می‌دانند. برای نمونه این موضوع در مسیحیت و ادیان شرقی نمود داشته و گاهی ضعف را نشانه کمال و فضیلت می‌دانند.

آیت الله عابدی با اشاره به این که برخی معتقدند تمام ارزش و خوبی در قدرت است، یادآور شد: بیشتر علما و‌ اندیشمندان آلمانی چنین تفکری دارند.

وی ادامه داد: در اخلاق گفته می‌شود قدرت خوب است، البته قدرتی که در آن قوه غضبیه انسان تابع قوه عقلیه باشد.

این استاد برجسته حوزه درباره جایگاه قدرت در اسلام نیز تصریح کرد: بسیاری از کتب و تفاسیر نوشته‌اند قدرت فی نفسه نه خوب است و نه بد، بلکه بستگی به این دارد که از چه راهی به دست آمده و در چه راهی اعمال می‌شود.

وی اضافه کرد: شاید بهتر است بگوییم قدرت فی نفسه خوب است، چرا که اولاً، یکی از صفات خداوند متعال است. در قرآن و روایات نیز درباره عزت خدا مطالب فراوانی گفته شده است. ثانیاً، قدرت امر فطری است.

آیت الله عابدی اذعان داشت: ثالثاً، در سیره نبی اکرم(ص) مشاهده می‌شود که ایشان برای قدرت مسلمانان مانند قدرت نظامی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و... تلاش می‌کردند. قدرت نظامی‌نبی اکرم(ص) از 313 نفر به 25 هزار نفر در جنگ تبوک رسید.

وی افزود: زمانی قدرت اقتصادی رسول خدا(ص) در تحریم به گونه‌ای بود که افراد نمی‌توانستند حتی روزی یک دانه خرما بخورند. ولی روزی به جایی می‌رسد که حضرت 300 شتر به ابوسفیان و دو فرزند او می‌بخشند.

استاد حوزه با بیان این که حضرت محمد(ص) مسلمانان را در تمامی زمینه‌ها به قدرت رساندند، گفت: پیش از هجرت رسول خدا هیچ کشوری نسبت به منطقه حجاز تمایل نداشت. ولی حضرت توانستند طی 10 سال چنین منطقه ای را به یکی از ابر قدرت‌های آن زمان تبدیل کنند.

وی از قرآن کریم، حرم اهل‌بیت(ع)، امامزاده‌ها، مساجد، روحانیت، روضه، منبر، ادعیه و... به عنوان یک قدرت نرم یاد کرد و عنوان داشت: نمونه‌های دیگر قدرت نرم در جمهوری اسلامی‌شهدا، امام راحل، مقام معظم رهبری و... هستند.

آیت الله عابدی با اشاره به این که دین بر تقویت قدرت نرم تأکید می‌کند، اظهار داشت: آیات و روایات نشان می‌دهد قدرت فی نفسه خوب است. ولی شرع برای آن ضوابطی را تعیین کرده است.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.