تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, برگزیده ترین ها, جامعه و فرهنگ, گفتگو, مشروح خبرها
شماره : 16581
تاریخ : ۳۰ اردیبهشت, ۱۳۹۹ :: ۱۶:۱۴
سقوط جمعیتی در ایران /شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» از دروغ‌های تاریخ است حجت‌الاسلام سقای‌بی‌ریا در گفت‌وگو با مفتاح_اندیشه: سقوط جمعیتی در ایران/ شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» از دروغ‌های تاریخ است تقریبا هیچ کشوری در دنیا سقوط جمعیتی را همانند ایران تجربه نکرده است. در این زمینه توطئه‌های دشمن بی تأثیر نبوده و همچنان نیز ادامه دارد.

حجت‎الاسلام والمسلمین محمدناصر سقای‌بی‌ریا، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، تهدید نسل و کاهش جمعیت را مشکل عمیقی دانست و یادآور شد: متأسفانه در زمینه جمعیت در کشورمان غفلت رخ داده و از 6 فرزند به 1.8 رسیده‌ایم و این یعنی زیر حد جایگزین و به معنای این است که کشور در دراز مدت به سمت پیری حرکت می‌کند.

وی بیان داشت: اگر ما برنامه‌های جدی برای اقناع مردم و همچنین پشتیبانی از آن‌ها در جهت فرزندآوری نداشته باشیم، خطر تهدید نسل ما را به طور جدی تهدید می‌کند.

عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) با اشاره به این‌که تقریبا هیچ کشوری در دنیا سقوط جمعیتی را همانند ایران تجربه نکرده است، خاطرنشان کرد: در این زمینه توطئه‌های دشمن بی تأثیر نبوده و همچنان نیز ادامه دارد. برای نمونه ما در همه چیز تحریم هستیم غیر از وسایل مربوط به تهدید نسل. این نشان می‌دهد دشمن نه تنها این موضوع را رها نکرده بلکه با ابزارهای مختلفی تلاش می‌کند تا ما را همچنان در کانال تهدید جمعیت نگه دارد.

وی یادآور شد: متأسفانه مسئولین دولتی موضوع تهدید نسل را جدی نمی‌گیرند. حتی سفارشات، اعلام خطرها و نگرانی‌های رهبر معظم انقلاب هنوز تأثیر جدی که سبب ایجاد برنامه مسنجم برای رفع این مشکل باشد، در دولت ایجاد نکرده است. بلکه درب به پاشنه قدیمی خود می‌چرخد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سقای‌بی‌ریا با بیان این‌که هنوز برخی از مراکز بهداشتی ما افراد را به عدم فرزندآوری تشویق می‌کنند، گفت: این کار ادامه همان فرهنگ «فرزند کمتر، زندگی بهتر» است که زنگ خطر به شمار می‌آید.

وی افزود: ما از مسئولین مطالبه داریم که چرا مسأله حیاتی که شاید کمتر مسأله‌ای به این اهمیت باشد، مورد غفلتشان واقع شده و دلسوزانی که این زنگ خطر را زده‌اند، اکنون کنار گذاشته شده و کسانی که سبب گرفتاری ما در این تله شده‌اند و حتی از دست دشمنان جایزه نیز گرفته‌اند، در رأس مسئولیت‌ها قرار دارند که قاعدتاً باید فکری به حال افزایش جمعیت بکنند که مشاهده می‌شود چنین چیزی اتفاق نیفتاده و همچنان ما در این مشکل قرار داریم.

کارشناس مسائل جمعیت تأکید کرد: خطر پیر شدن جمعیت از خطر کرونا کمتر نیست. برای نمونه آمار فوتی‌های کرونا 7 هزار نفر است ولی سقط جنین و آزمایشاتی که منجر به سقط می‌شود، چندین برابر فوتی‌های کروناست و کسی به این موضوع توجه نمی‌کند.

وی ادامه داد: فرزندآوری باید به یک مطالبه عمومی تبدیل شود. متأسفانه صدا و سیما در این زمینه کم کاری داشته و آن گونه که باید و شاید به این موضوع پرداخته نمی‌شود. بارها مقام معظم رهبری رفتن به سمت افزایش جمعیت را گوش زد کرده‌اند، ولی برنامه‌هایی که با این سیاست تنظیم شده و مردم را به این سمت حرکت بدهد، دیده نمی‌شود. برنامه‌های پشتیبانی قانونی برای افزایش جمعیت را در دولت نمی‌بینیم. وضعیت، وضعیت مطلوبی ارزیابی نمی‌شود.

این استاد حوزه با بیان این‌که حوزه‌های علمیه پژوهش‌های لازم را در زمینه افزایش جمعیت آغاز کرده، ولی برای این‌که پیام پژوهش‌ها به گوش مردم برسد باید در قالب برنامه‌های رسانه‌ای ارائه شود و مستلزم برنامه ریزی، تخصیص بودجه و جدی گرفتن مسأله است، بیان داشت: صدا و سیما باید این موضوع را جدی بگیرد.

وی افزود: ما بارها آمادگی خود را برای در اختیار قرار دادن پژوهش‌های انجام شده به صدا و سیما اعلام کرده‌ایم، ولی هنوز به نتیجه مشخصی نرسیده است. در حالی که این مسأله باید از سوی خود صدا و سیما آغاز شود و حوزه آمادگی کمک علمی دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سقای‌بی‌ریا، با تأکید بر این‌که کاهش جمعیت صرفاً با شعارهای توخالی صورت گرفت، خاطرنشان کرد: اکنون از نظر علمی نیز ثابت شده کشوری که می‌خواهد به رونق برسد باید جمعیت زیاد و نیروی کار جوان و فعال داشته باشد.

وی اضافه کرد: متأسفانه از طریق تبلیغات سوء وانمود کردند که اگر شما به سمت افزایش جمعیت بروید، سبب کاهش رونق می‌شود در حالی که هرگز این گونه نیست. آینده پیش روی ما افق باز و روشنی است و نیاز به نیروی کار جوان داریم.

عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) گفت: اگر به سمت پیری جمعیت برویم، نمی‌توانیم تولید داشته باشیم، چون افراد بالای 65 سال، مولد و تولیدکننده نیستند بلکه تنها برای کشور مخارج دارند. چه کسی باید رونق اقتصادی را رقم بزند؟

وی تصریح کرد: درباره کاهش جمعیت و افزایش رونق یک مغالطه‌ای صورت گرفت و آن را به خورد ما دادند. شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» یکی از دروغ‌های تاریخ است که با شگردهای مختلف ترویج و به ما تحمیل شد. فرهنگ افزایش جمعیت نیازمند حرکت عمومی در همه مسئولین و آحاد ملت است. همه باید برخیزند و تلاش کنند. فرهنگ سازی و قانع سازی صورت گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سقای بی‌ریا اذعان کرد: بنده معتقدم اگر تلاش‌های شبانه  روزی دشمن نبود و ما را به حال خودمان به صورت طبیعی قرار می‌دادند، کشور به سمت پیری نمی‌رفت. فرهنگ اسلامی در درون و ذات خود عناصری دارد که تشویق به ازدواج، تشکیل خانواده و فرزندآوری می‌کند.

وی ادامه داد: اکنون هم باید ترفندهای دشمن را خنثی کرده، هم ذهنیت‌ها را اصلاح کنیم و هم برنامه‌های جامع متناسبی برای افزایش جمعیت داشته باشیم.

عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی(ره)، عمل به تأکیدات و هشدارهای مقام معظم رهبری درباره افزایش جمعیت را حالت الزام دانست و گفت: ایشان سیاست‌ها را ابلاغ کرده‌اند. مسئولین در این زمینه وظیفه دارند.

وی عنوان کرد: جنبه‌های علمی و گزارشات دقیق حاکی از وضعیت نامطلوب است و رهبری معظم نیز به عنوان ولی فقیه مطالبه کرده و سیاست‌های افزایش جمعیتی را ابلاغ کرده‌اند، به همین دلیل راهی برای تخلف باقی نمانده است.

این استاد حوزه تأکید کرد: به عقیده بنده ما روز به روز، ماه به ماه و سال به سال داریم به خطر کاهش جمعیت نزدیک و به آستانه پیری جمعیت می‌رسیم، به همین دلیل هر روز این مسئولیت خطیرتر می‌شود. همه باید به فکر باشند و هر فردی هر اقدامی می‌تواند انجام دهد تا ما مبتلا به این خطر بزرگ نشویم.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.