تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, برگزیده ترین ها, مشروح خبرها, مهم ترین خبر صفحه اول
شماره : 26496
تاریخ : ۱۱ دی, ۱۴۰۰ :: ۱۷:۳۹
طرح‌های حوزه اقتصاد اسلامی خاندوزی استادان اقتصاد دانشگاه قم در نشست دکتر سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی با اساتید اقتصاد اسلامی مطرح شد؛ استقبال خاندوزی از طرح‌های حوزه اقتصاد اسلامی/ اقتصاد مقاومتی تنها راهکار حل مشکلات/ باید معاونت اقتصاد اسلامی در وزارت خانه تشکیل شود در حوزه اصلاح سیاست‌های اقتصادی کشور از موضع مسئولانه و راهگشا ورود پیدا کنید، دست سیاستگذاران خالی است، ما در وزارت اقتصاد از پیشنهادات قابل دفاع برای سیاستگذاران در راستای مقاوم شدن اقتصاد ایران استقبال می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی؛ نشست سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی با اساتید اقتصاد اسلامی در دانشگاه قم برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین عسکر دیرباز رییس دانشگاه قم ضمن بزرگداشت 9 دی، آنرا روز بصیرت و کورکردن چشم فتنه توسط ملت شریف ایران دانست و گفت: در زمینه اقتصاد اسلامی قبل از انقلاب اسلامی هم تلاش‌هایی شده بود لکن به برکت انقلاب اسلامی تلاش و کوشش‌ها در این زمینه به پیشرفت‌های خوبی دست یافت.

وی ادامه داد: امروز در دانشگاه و حوزه قم، اساتید صاحب تالیفات ارزنده‌ای داریم، که ان شاالله با استفاده از این ظرفیت بتوانیم گام های بلند در مسیر تحقق و تثبیت اقتصاد اسلامی برداریم.

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین دکتر سعید فراهانی فرد با گرامی داشت یاد شهید آیت الله محمدباقر صدر بنیانگذار اقتصاد اسلامی، به ظرفیت های حوزه اقتصاد اسلامی در قم اشاره و عنوان کرد: حوزه علمیه ظرفیت بالای علمی را دارا است، امروز در حوزه به موضوعات روز نیز پرداخته شده که از جمله آن موضوعات اقتصادی است؛ همچنین مراکز آموزشی و پژوهشی متعدد نظیر موسسه امام خمینی، پژوهشکده فرهنگ و اندیشه اسلامی، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، دانشگاه مفید و جامعه المصطفی ظرفیت بسیار مطلوبی در پژوهش در حوزه اقتصاد اسلامی را فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه کتاب‌‎های فراوانی در حوزه اقتصاد اسلامی از سوی علوم دانشگاهی و حوزوی نگارش شده است، عنوان کرد: مرکز انجمن اقتصاد اسلامی و راهبری مقاومت اقتصادی تشکیل شده است و در انجمن نیز مباحث نظری و کاربری اقتصاد مقاومتی مطابق فرمایش مقام معظم رهبری مطرح شده است.

مشاور وزیر اقتصاد در حوزه اقتصاد اسلامی با اشاره به اینکه متاسفانه در سال‌های اخیر اقتصاد بر مبنای اقتصاد مقاومتی مغفول واقع شده است، مطرح کرد: امیدواریم در دولت جدید مشکلات موجود در این راستا برطرف شود و مسئله ای که سال ها مغفول مانده است در بدنه اجرایی کشور مورد توجه قرار گیرد.

در این جلسه اقتصاددانان اسلامی بر محورهایی از قبیل مخالفت با حذف ارز ترجیحی، سیاست‌های شوک درمانی در اقتصاد، استفاده از ظرفیت اقتصاد اسلامی برای پیشبرد سیاست‌های اقتصادی نظام، نهادسازی در اقتصاداسلامی با تمرکز بر مسئله عدالت و اقتصاد مقاومتی تاکید کردند.

در ادامه و پس از طرح نقدها و پیشنهادات اساتید اقتصاد اسلامی، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در سخنانی عنوان کرد: سیاست‎گذاری اقتصادی دولت‌ها ناشی از نگاه و رویکرد تیم اقتصادی دولت‌ها شامل رییس جمهور، مشاوران، رییس سازمان برنامه و بودجه، رییس بانک مرکزی و ... است، بنابر این گرچه هرکدام باید مسئولیت خود را بپذیریم، لکن در یک فضای گفتمان همگرا تصمیمات اخذ می شود.

وی با بیان اینکه ثمرات عملکرد چهارماهه دولت در حوزه اقتصادی از این پس دیده خواهد شد، افزود: طی سال‌های اخیر امور سیاست‌های اقتصادی در حالت انتظار و عدم تعیین تکلیف باقی مانده بود که در این چهار ماهه وقت دولت صرف این امور شد. با این حال دولت توانسته حرکت نقطه‌ای قیمت‌ها به درجه ای از ثبات و کاهش برساند.

خاندوزی اضافه کرد: بودجه 1401 یکی از گام هایی است که کمک می کند سال آینده فضای کسری بودجه و پیامدهای آن کاهش پیدا می‌کند.

وی گفت: کارهای اصلاحی در نقطه شروع است و زمانی که به نتیجه برسد بسیاری از خواست‌های به حق مردم پاسخ داده خواهد شد.

وی در پایان خطاب به اساتید حوزه اقتصاد اسلامی عنوان کرد: در حوزه اصلاح سیاست‌های اقتصادی کشور از موضع مسئولانه و راهگشا ورود پیدا کنید، دست سیاستگذاران خالی است، ما در وزارت اقتصاد از پیشنهادات قابل دفاع برای سیاستگذاران در راستای مقاوم شدن اقتصاد ایران استقبال می کنیم، پیشنهاداتی که به اصلاح عینیت‌های ناکارآمد در اقتصاد و تبدیل به امور کارآمد بینجامد.

پژوهشگران اقتصاد اسلامی قم به وزیر اقتصاد چه گفتند؟

حجت الاسلام والمسلمین محقق نیا رئیس انجمن اقتصاد حوزه علمیه از دکتر سید احسان خاندوزی به عنوان نخستین وزیری که در جمع اساتید و پژوهشگران اقتصاد و دارایی حاضر شده است یاد کرد.

اعلام آمادگی اساتید اقتصاد اسلامی برای حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی

حجت الاسلام والمسلمین میرمعزی با اشاره به جنگ تمام عیار در حوزه اقتصادی مطرح کرد: راهبرد مقام معظم رهبری در این جنگ این است که باید قدرت اقتصادی ما به حدی بالا برود که دشمن طمع و توان تحریم ما را نداشته باشد و در این راستا اقتصاد مقاومتی به ما کمک می‌کند تا تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده و جهش‌های مثبتی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه هدف اقتصاد مقاومتی رشد عادلانه تولید با استفاده از ظرفیت‌های درون است، خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی برآمده از الگوهای نظام اسلامی است و بر اساس آن ۲۴ سیاست در سال ۹۲ از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است.

این استاد و پژوهشگر اقتصاد از گلایه‌مندی مقام معظم رهبری از عدم موفقیت در حوزه اقتصاد مقاومتی یاد کرد و گفت: متاسفانه برداشت ما این است که دولت انقلابی در این مسیر ضعیف حرکت می‌کند و انتظار داشتیم پس از تشکیل دولت جدید نخستین دستور صادر شده استفاده از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی باشد.

وی با اشاره به اینکه این موضوع یک خطر بزرگ برای دولت انقلابی است، تصریح کرد: اگر در شرایط امروز در چارچوب اصولی که مقام معظم رهبری قراردادند حرکت نکنیم یک اشتباه بزرگ را مرتکب شده‌ایم.

تنها راه برون رفت از مشکلات بکارگیری سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است

حجت الاسلام والمسلمین رجایی با اشاره به اینکه طی ۸ سال سیاست تعامل با استکبار را تحمل کردیم تا اثبات کنیم این مسیر اشتباه است، اظهار کرد: استفاده از سیاست‌های خارجی در این مسیر چیزی جز شکست برای ما نداشته است و متاسفانه در این مدت رسانه ملی نیز با دولت همسو شده تا واقعیت را برعکس به جامعه نشان دهد.

وی با بیان اینکه در بودجه ۱۴۰۱ انتظار تحول داشتیم مخصوصا در حوزه نرخ ارز، عنوان کرد: امیدواریم دولت جدید مسیر اقتصاد مقاومتی را درپیش بگیرد تا بتوانیم عقب ماندگی‌های گذشته را رفع کنیم.

در حوزه بانکداری نیازمند کار ایجابی هستیم

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی با اشاره به تاسیس رشته‌های تحصیلی در حوزه بر مبنای اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: با تشکیل نهادها و تشکل‌‎های مختلف بر اساس اقتصاد مقاومتی به این رسیدیم که تنها راه نجات ما استفاده از راهبردهای اقتصاد مقاومتی است.

وی با بیان اینکه طبق دستور مدیر حوزه‌های علمیه در حوزه بانکداری باید کار ایجابی انجام دهیم، عنوان کرد: تاکنون توانسته‌ایم نسبتا بازنگری کلی را انجام دهیم ولی خلاء نبود قانون مناسب عملیات بانکداری را احساس کردیم.

این پژوهشگر حوزه اقتصاد با اشاره به اینکه موفق شدیم اساتید حوزه و دانشگاه را در مسیر حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی ساماندهی کنیم، مطرح کرد: خلاء را در تیم اقتصادی دولت احساس می‌کنیم و مشکل این است که درک کافی و لازم نسبت به اقتصاد مقاومتی از نگاه مقام معظم رهبری وجود ندارد.

لزوم شکل‌گیری نهاد تخصصی فقرزدایی از جامعه

حجت الاسلام والمسلمین محمد رجایی با اشاره به اینکه فعالیت‌های خوبی بعد از انقلاب در حوزه اقتصاد انجام شده است، اظهار کرد: مسئله تورم موجب شده است تا مردم این شیرینی فعالیت‌ها را احساس نکنند.

وی با بیان اینکه تورم هم سرمایه داران و هم مردم عادی را اذیت می‌کند چراکه مانع اصلی برنامه ریزی است، مطرح کرد: امکان پایداری اقتصادی پیش از مهار تورم وجود ندارد و اگر دولت بتواند در این حوزه مثبت واقع شود شاهد بروز اتفاقات مطلوبی خواهیم بود.

این پژوهشگر حوزه اقتصاد اسلامی با اشاره به اینکه یکی از راهکارها جمع آوری اطلاعات و دوری از موازی کاری است، عنوان کرد: نهادهای مختلفی از جمله کمیته امداد و بهزیستی فعالیت دارند ولی متاسفانه هیچ کدام نمی‌تواند فقر را از بین ببرد چراکه بودجه هرکدام محدود است درنتیجه شکل گیری یک نهاد با هدف ویژه فقرزدایی الزامی است.

وی با بیان اینکه علت اصلی بسیاری از ناهنجاری‌های جامعه مشکلات اقتصادی است، خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم فقرزدایی را به شیوه درست در جامعه پیاده کنیم بسیاری از مشکلات دیگر نیز در جامعه به خودی خود برطرف خواهند شد.

لزوم تحقق قرض الحسنه در نظام اقتصاد اسلامی

حجت الاسلام والمسلمین عالم نیا با اشاره به اینکه قرض الحسنه یکی از سنت‌های نظام اسلامی است، اظهار کرد: نظام‌های اقتصادی گلوگاه‌هایی دارند که اگر بتوان آن‌ها را محقق کرد موجب گذر سلامت از مشکلات می‌شود.

وی عنوان کرد: قرض الحسنه می‌تواند نظام سرمایه‌داری را تحت سلطه خود قرار دهد، یکی از عنصرهای اصلی اقتصاد مقاومتی مردمی بودن است.

این استاد و پژوهشگر حوزه اقتصاد با اشاره به اینکه قرض الحسنه در کوتاه مدت می‌تواند نیازهای عمده را برطرف کند، مطرح کرد: بالابردن مبلغ قرض الحسنه در جامعه می‌تواند نظام اقتصاد اسلامی را متبلور کند.

معاونت اقتصاد اسلامی در وزارت اقتصاد تشکیل شود

حجت الاسلام والمسلمین صفا با اشاره به اینکه بحث و ظرفیت اقتصاد اسلامی تنها دانشگاه امام صادق(ع) نیست، اظهار کرد: باید معاونت اقتصاد اسلامی در وزارت خانه تشکیل شود.

وی با بیان اینکه باید از ظرفیت اقتصاددانان جوان نیز استفاده شود، مطرح کرد: این جوانان که اکثرا با مدرک دکتری از دانشگاه و یا سطح چهار از حوزه علمیه علمیه فارغ التحصیل شده اند، می‌توانند در مسیر حرکت اقتصاد مقاومتی بسیار موثر واقع شوند.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.