تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, برگزیده ترین ها, مشروح خبرها, مهم ترین خبر صفحه اول
شماره : 26782
تاریخ : ۶ بهمن, ۱۴۰۰ :: ۱۸:۲۰
آیت‌الله عباس کعبی در جمع طلاب تأکید کرد؛ بحث جدایی حوزه از سیاست یک طراحی حساب شده است/ باید با طراحان مقابله کرد بحث جدایی حوزه از سیاست، یک نوع اعلان پشیمانی و به انزوا کشاندن حوزه‌های علمیه و روحانیت از رسالت انقلابی خود بوده و یک طراحی حساب شده است؛ البته خوشبختانه حوزویان به این سخنان واکنش نشان داده و بزرگان حوزه به تبیین پرداختند.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی؛ آیت‌الله عباس کعبی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم در مراسم تکریم از همسران نمایندگان طلاب و فضلا که در سالن همایش مدرسه عالی دارالشفای قم برگزار شد، ضمن تبریک فرارسیدن میلاد حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) اظهار داشت: برگزاری این مراسمات و تکریم از همسران، از ابتکاراتی ارزشمند است و باید اینگونه مراسمات برای تمام همسران طلاب و فضلا برگزار شده و فراگیر شود.

وی ابراز داشت: همسران روحانیون، افرادی از خود گذشته و فداکار هستند که در ترویج اسلام و مکتب اهل بیت (ع) قطعاً شریک بوده و به حضرت خدیجه (س) و حضرت زهرا (س) اقتدا کرده‌اند.

عضو خبرگان رهبری خاطرنشان ساخت: حضرت زهرا (س) از تولد تا شهادت و از شهادت تا ابد و در تمامی عرصه‌ها و برای بشریت در فرازمان و فرا مکان و برای همه نسل‌ها بدون استثنا الگویی برازنده و برتر و جاودان هستند؛ مکتب فاطمی تجلی اسلام ناب محمدی (ص) و تبلور حقیقت توحید و مطالبه گری عدالت و پرچم داری دفاع از ولایت و کرامت انسان است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان داشت: حضرت زهرا (س) نماد دانایی و پارسایی و ایمان و رستگاری و اقتدار و عبور پیروزمندانه از بحران‌ها و فتنه‌ها و آزمایشات بزرگ الهی است؛ خطبه فدکیه ایشان نشانگر روح بلند و برخورداری از منظومه معرفتی و ارزشی و ایمانی نورانی است.

این استاد حوزه گفت: حضرت زهرا (س) در عرفان، عشق الهی، محبت، خدمت بی منت به خلق و نیز در عبادت و زهد و تقوا و اخلاص و صبر و مقاومت و ایثار و فداکاری و روحیه جهاد و شهادت طلبی سرآمد است.

آیت‌الله کعبی اظهار داشت: ایشان تبیین کننده‌ای ماهر، روشنگری میدان دار، سیاست مداری بیدارگر، جامعه شناسی بانفوذ، کنشگری فعال و آیت خدا در آرامش و مهر و رشد و پویایی و نشاط و تعالی خانوادگی و همسر داری است؛ این بانوی باکرامت، رازدار وحی و اسرار نهفته الهی و هم سخن جبرئیل امین است.

وی ابراز داشت: در مُصحف غیبی صدیقه کبری فاطمه زهرا (س) آمده است که در سایه‌سار خورشید فروزان ولایت امر صاحب‌الزمان (عج)، جهان پر از عدل و داد خواهد شد و شایستگان جامانده و وامانده، سرانجام بر خیره سران ناشایست غلبه خواهد کرد؛ انقلاب اسلامی پرتوی از نور زهرا (س) و آغاز این طلوع نهایی است.

عضو خبرگان رهبری در بخش دیگر از سخنان خود خاطرنشان ساخت: آنچه که مجمع نمایندگان طلاب را در بیانات رهبر انقلاب متمایز می‌کند، بحث جهاد تبیین است و بنده به خاطر دارم که قدیمی‌ترین سخن مقام معظم رهبری با مجامع حوزوی و غیر حوزوی در تبیین، سخن با مجمع نمایندگان طلاب بوده است و در دیدار مداحان با رهبر انقلاب نیز بحث جهاد تبیین تکرار شده و یکی از جلوه‌های شخصیت صدیقه کبری (س) همین مسئله جهاد تبیین بوده است.

چهار عنصر مهم در حرکت جهادی

نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پاسخ به این سوال که جهاد تبیین چیست و چگونه اتفاق می‌افتد؟، بیان داشت: جهاد از کلمه جَهد و جُهد گرفته شده است؛ یعنی تلاش خستگی ناپذیر؛ اما این تلاش به تنهایی جهاد نمی‌شود؛ حرکت جهادی دربردارنده چهار عنصر «تلاش خستگی ناپذیر منجر به تولید قدرت»، «تبدیل ضعف به قدرت و تهدید به فرصت به صورت فی سبیل الله و در جهت منافع عمومی؛ نه منافع شخصی، ثروت، قدرت، شهرت، ریاست و …»، «تلاش در مواجهه با دشمن و تضعیف آنان و دشمن شناسی» و «حرکت تحت هدایت‌ها، برنامه‌ها، سیاست‌ها و راهبردهای ولی فقیه» است و حرکتی که این چهار عنصر را داشته باشد، حرکت جهادی خواهد بود.

این استاد حوزه گفت: هرگونه حرکتی که در مسیر تحقق سیاست‌ها، راهبردها و برنامه‌های مقام معظم رهبری و تضعیف دشمن باشد، حرکت جهادی است.

آیت‌الله کعبی با اشاره به اینکه قلمرو جهاد گسترده است، اظهار داشت: جهاد فقط نظامی گری نیست؛ بلکه دامنه جهاد، مسائل اقتصادی، بهداشتی، انتخاباتی، فرهنگی، امنیتی، خدماتی، خانوادگی، سبک زندگی و … را در بر خواهد گرفت؛ اگر دشمن به دنبال ترویج بی‌بندوباری و ابتذال است، باید در مسئله خانوادگی و سبک زندگی جهاد کرد و با دشمن مقابله نمود و سبک زندگی اسلامی را گسترش داد.

وی با اشاره به موضوع جهاد تبیین، ابراز داشت: شاید رسالت جهاد تبیین از رسالت حضور روحانیون رزمی تبلیغی در هشت سال دفاع مقدس مهم‌تر باشد؛ روحانیون در آن هشت سال هم جنگیده و هم تبلیغ می‌کردند؛ اما امروز روحانیت باید در بین ۸۵ میلیون جمعیت ایران به جهاد تبیین پرداخته و زنجیره تواصی به حق را تکمیل نموده و تلاش نمایند که این زنجیره از هم گسسته نشود.

عضو خبرگان رهبری با اشاره به اقتضائات و الزامات جهاد تبیین، خاطرنشان ساخت: «پایش و رصد مداوم صحنه»، «گفتمان سازی و تبدیل به فرهنگ عمومی»، «شبکه سازی»، «ایجاد بسترهای لازم برای شناخت مسائل و حل آن»، «کنشگری فعال برای حل مسائل» و … از اقتضائات و الزامات جهاد تبیین است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان داشت: دولت با حضور فعال مردم می‌تواند فعال شده و قوی عمل کند؛ اما اگر روحانیت در صحنه حاضر نشده و مردم را فعال نکند، دولت نمی‌تواند به رسالت خود به خوبی عمل نماید.

این استاد حوزه با اشاره به تهدیدهای انقلاب، گفت: بازگشت به گذشته، یکی از تهدیدهای انقلاب است و اختلاف و تفرقه به ویژه در میان جریان انقلابی را می‌توان از دیگر تهدیدها دانست.

آیت‌الله کعبی، اظهار داشت: بحث جدایی حوزه از سیاست، یک نوع اعلان پشیمانی و به انزوا کشاندن حوزه‌های علمیه و روحانیت از رسالت انقلابی خود بوده و یک طراحی حساب شده است؛ البته خوشبختانه حوزویان به این سخنان واکنش نشان داده و بزرگان حوزه به تبیین پرداختند.

وی ابراز داشت: نباید بگذاریم یک عده به نام قداست و مقدس گرایی، بگویند حوزه با ورود به سیاست، قداست خود را از دست داده است.

عضو خبرگان رهبری خاطرنشان ساخت: فضای مجازی و جنگ نرم دشمن و تضعیف ارزش‌ها از دیگر تهدیدهای انقلاب است که باید از وزارت ارتباطات مطالبه گری داشت تا شبکه ملی اطلاعات سریع‌تر راه اندازی شود.

نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان داشت: تحریم اقتصادی و مشکلات معیشتی تهدید دیگر انقلاب است که خنثی سازی تحریم‌ها و عبور از آن باید در دستور کار دولت قرار بگیرد و خوشبختانه دولت سیزدهم در این مسیر در حال حرکت است

این استاد حوزه گفت: نظام ما به شعار نه شرقی نه غربی پایبند است و معاهدات ما با روسیه و چین در جهت نفی وابستگی و در مسیر منافع ملی ایران بوده و به معنای وابستگی به بلوک شرق نمی‌باشد.

آیت‌الله کعبی اظهار داشت: «ناکارآمدی، بی تدبیری و تضییع فرصت‌ها»، «تضعیف روحانیت، مرجعیت و ولایت فقیه»، «غرب گرایی و سکولاریسم نظری و عملی» و … از دیگر تهدیدهای انقلاب است.

وی ابراز داشت: روحانیت همچنان از نفوذ کلمه بالایی در میان جامعه برخوردار است و نباید گول برخی تبلیغات در فضای مجازی را خورد.

عضو خبرگان رهبری در بخش دیگر از سخنان خود به فرصت‌های انقلاب اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: رهبر مقتدر و حکیم، نیروی انسانی مبتکر، همراهی مردم با نظام، پیشرفت‌های علمی، ثبات کشور، توانایی نظام برای غلبه بر چالش‌ها، روحیه جهاد و شهادت طلبی از جمله فرصت‌های انقلاب اسلامی ایران است که باید از آن به خوبی استفاده کرد.

نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان داشت: اهتمام به تعلیم و تربیت دینی و طراحی عملی بهره‌مندی از ظرفیت رسانه‌ها؛ به ویژه صداوسیما در تربیت دینی و تولیدات فاخر، تقویت اعتماد بین ملت و نظام، تحکیم همدلی و مواسات اجتماعی، توجه به محوریت ولایت و مرجعیت، اصلاح و تحول در درون حوزه‌ها و تقویت روحیه انقلابی، خنثی سازی و عبور از تحریم‌ها، تقویت شبکه ملی اطلاعات، گسترش کمی و کیفی حوزه‌های علمیه و تحول متناسب با مقتضیات زمان، تقویت فقه سیاسی و حضور فعال حوزویان همراه با عقلانیت و غیرت انقلابی و ارائه خدمات اجتماعی از جمله مباحثی است که باید نسبت به آن اهتمام داشت.

انتهای پیام/

© 2025 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.