تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, برگزیده ترین ها, گزارش, مشروح خبرها, مهم ترین خبر صفحه اول
شماره : 27649
تاریخ : ۲۹ فروردین, ۱۴۰۱ :: ۱۳:۰۰
در دانشگاه علامه طباطبایی مطرح شد؛ باید دبیرستان‌های تیزهوشان برای رشته‌های علوم انسانی ایجاد شده و دانش آموزان رشته‌های علوم انسانی و علوم پایه بورس شوند باید دبیرستان‌های تیزهوشان برای رشته‌های علوم انسانی ایجاد شده و دانش آموزان رشته‌های علوم انسانی و علوم پایه بورس شوند تا انگیزه ایجاد کنیم که نخبه‌ها در رشته‌های علوم انسانی تحصیل کنند زیرا رشته‌های علوم انسانی هستند که مدیریت آینده جامعه را بر عهده دارند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی؛ در مراسمی دکترمحمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حجت الاسلام والمسلمین دکتر مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، دکتر علی خیرالدین معاون فناوری و نوآوری، دکتر قاسم عمو عابدینی، معاون آموزشی دکتر علی خطیبی، معاون اداری مالی و مدیریت منابع، اعضای هیئت رئیسه و روسا، معاونان و مدیران گروه های آموزشی و دانشکده ها و جمعی از معاونان و مدیران دانشگاه، حضور داشتند.

دکتر زلفی گل در این مراسم با تبریک حلول بهار قرآن همزمان با بهار طبیعت، گفت: دانشگاه علامه طباطبائی دانشگاهی بسیار خوشنام، صاحب سبک و نماد علوم انسانی در کشور است.

وی خطاب به دکتر معتمدی گفت: هرکس برنامه داشته باشد به طور حتم موفق می‌شود. کسی که داشتن برنامه را مهم بداند شرایطی را فراهم می‌کند تا آن برنامه‌ها و هدف ها محقق شود. به نظر من شما در این مدت کوتاه همین که از سرمایه اجتماعی دانشگاه برخوردار بودید و اعضای هیئت علمی و گروه های آموزشی با شما همراه و همکار بودند و برنامه ارائه دادند موفق عمل کرده اید. اعتقاد داشتن به اینکه برای پیشبرد اهداف دانشگاه بدون برنامه نمی‌شود کار کرد و باید برنامه محور عمل کرد، یک اقدام بسیار پسندیده و شایسته‌ است که امیدوارم این کار شما سرلوحه سایر دانشگاه‌ها نیز قرار گیرد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه دانشگاه علامه طباطبائی از دانشگاه‌های خوشنام در حوزه علوم انسانی است، افزود: آرزوی هر دانش آموخته رشته علوم انسانی عضویت در هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی است. اعضای هیئت علمی این دانشگاه دانشمند، صاحب سبک و خوشنام هستند، دلیل آن هم این است که وقتی دانشگاهی تبدیل به سرمایه نمادین در جامعه علمی شد، پیوستن به اعضای هیئت علمی و دانشجویان این دانشگاه آرزوی افراد می‌شود.

وی عنوان کرد: آینده خیلی بهتری را برای دانشگاه علامه طباطبائی متصور هستم و فکر می‌کنم اتفاقات خوبی برای این دانشگاه خواهد افتاد و دلیل آن هم این است که حاکمیت و نظام ما به این باور رسیده است که جامعه ای پیشرفت می کند که علوم انسانی در آن قدر بیند و در صدر بنشیند.

دکتر زلفی گل با اشاره به اینکه در دبیرستان های استعداد درخشان، رشته های انسانی کمتر تدریس می شود و این به معنی در اولویت نبودن علوم انسانی است، گفت: دانشگاه علامه طباطبائی باید جلساتی را برگزار کند و به وزارت علوم پیشنهاد دهد که برای تقویت علوم انسانی چه کاری انجام دهد. باید دانشجویان نخبه بیشتری از دوره دبیرستان وارد رشته های علوم انسانی شوند. باید دبیرستان های تیزهوشان برای رشته های علوم انسانی ایجاد شده و دانش آموزان رشته های علوم انسانی و علوم پایه بورس شوند تا انگیزه ایجاد کنیم که نخبه ها در رشته های علوم انسانی تحصیل کنند زیرا رشته های علوم انسانی هستند که مدیریت آینده جامعه را بر عهده دارند.

وی در پایان تاکید کرد: دانشگاه علامه طباطبائی سمبل و مدار علوم انسانی در بین دانشگاه‌های کشور است و انتظار ما از این دانشگاه این است که در عرصه های سیاست گذاری، ایجاد راهبردها، اقدامات و عملیات های جدید مرز شکن و خط دهنده باشد.

شرکت‌کنندگان در این مراسم پس از اقامه نماز مغرب و عشا در مسجد امام علی(ع) دانشگاه، میهمان سفره افطار رئیس دانشگاه علامه طباطبائی شدند.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی: در جهت تحقق شعار سال، رشته‌های علوم انسانی را با مراکز رشد و کارآفرینی گره می‌زنیم

‌دکتر معتمدی، رئیس دانشگاه در این مراسم در سخنانی ضمن تبریک همزمانی بهار طبیعت، بهار قرآن و بهار دانش، به ارائه گزارشی از امکانات و تجهیزات دانشگاه علامه طباطبائی پرداخت و اعلام کرد: آمادگی داریم پارک علم و فناوری علوم انسانی را در این دانشگاه راه اندازی کنیم.

وی گفت: دانشگاه علامه طباطبائی و رشته های این دانشگاه ظرفیت بالایی برای تحقق شعار سال دارند. ما رشته‌ها و دانشکده هایی مانند بیمه اکو و زبان های خارجی داریم که اشتغال آنها صد درصد است و هیچ دانش آموخته ای از آنها بیکار نمی ماند و بدون هیچ مشکلی جذب بازار کار می‌شوند.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با توجه به جایگاه علوم انسانی در توسعه و تولید بیان کرد: بر خلاف تصور قبلی، در سال‌های اخیر زمینه اشتغال زایی رشته‌های علوم انسانی در مواردی از رشته های فنی و علوم پایه بیشتر بوده است. علوم انسانی، تولید در علوم انسانی و نقشی که می تواند در جامعه داشته باشد فقط در حوزه‌های فناوری و سخت نیست بلکه علوم انسانی می تواند در کاهش هزینه‌ها نقش آفرین باشد.

وی با اشاره به برنامه دانشگاه در تحول علوم انسانی، گفت: وقتی می‌گوییم تحول در علوم انسانی یعنی بخشی از علوم انسانی ما کاربردی و بومی نیست. یک روش برای کاربردی کردن این است که دانش آموختگان علوم انسانی، ایده های خود را در مراکز کارآفرینی تبدیل به ثروت کنند.

دکتر معتمدی با بیان اینکه دانشگاه علامه طباطبائی ظرفیت های بسیاری برای تحقق شعار سال دارد، افزود: این دانشگاه یکی از دانشگاه های برتر در زمینه های بین المللی سازی است. همچنین داشتن کرسی های زبان فارسی در کشور های مختلف از افتخارات دانشگاه علامه طباطبائی است. کرسی های نظریه پردازی، ترویجی، انتقادی و نوآوری، داشتن مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان و داشتن کرسی یونسکو برخی از ظرفیت های کم نظیر این دانشگاه است که می تواند به دولت و وزارت علوم کمک کند.

وی ادامه داد: ما در دولت قبل خوشه های مشورتی داشتیم و این آمادگی را داریم که این خوشه ها را در این دولت نیز ادامه دهیم. دانشکده های مختلف ما این ظرفیت را دارند که بتوانند به حل مسائل کشور کمک کنند. امیدواریم وزارت کشور شرایطی را که برای دانشگاه‌ها فراهم می‌کند به گونه های باشد که بتوان به خوبی از این ظرفیت ها استفاده کرد.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در ادامه با اشاره به تدابیر و اقدامات انجام شده در این دانشگاه برای تدوین سند راهبردی اظهار کرد: از ابتدای حضور به عنوان رئیس دانشگاه، با همکاری استادان دانشگاه برنامه راهبردی را در افق ۱۴۰۵ طراحی کردیم و تلاش کردیم چشم انداز و شعاری برای دانشگاه در نظر بگیریم. چشم انداز دانشگاه دستیابی به مرجعیت در علوم انسانی است که امیدواریم با همکاری و همدلی به این مرجعیت برسیم.

وی تاکید کرد: دانشگاه علامه طباطبائی در افق ۱۴۰۵ دانشگاهی است که برای خود ماموریت‌های تعریف کرده است و ما به دنبال آن هستیم، تحول در علوم انسانی را که از مطالبات مقام معظم رهبری، دغدغه جدی دانشگاهیان و نیاز امروز جامعه است، محقق کنیم تا بتوانیم به تصمیم سازی در حاکمیت و حل مشکلات اجتماعی کمک کنیم. تربیت نیرو های متخصص و متعهد، ماموریتی است که این دانشگاه برای خود در نظر گرفته تا بتوانند فعالیت‌های خود را فراتر از مرزهای جغرافیایی با یک نگاه بین‌المللی به پیش ببرد.

دکتر معتمدی در پایان گفت: ما در دانشگاه علامه طباطبائی با شعار مرجعیت در علوم انسانی به دنبال تحول در علوم انسانی هستیم. بخشی از تحول در علوم انسانی این است که علوم انسانی ما قرآن بنیاد، اسلامی، متناسب با مبانی معرفتی و انسان‌شناختی اسلامی شود. بخش دیگر تحول در علوم انسانی، کاربردی کردن و بومی کردن علوم انسانی است. ما در جهت تحقق شعار سال، رشته‌های علوم انسانی را با مراکز رشد و کارآفرینی گره می‌زنیم تا دانشجویان ما بتوانند ایده های فناورانه خود را در پایان تحصیل به گونه ای مطرح کنند که بتوانند کسب و کاری داشته باشد.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.