تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, برگزیده ترین ها, زنان و خانواده, عرصه فرهنگ و تربیت, گزارش, مشروح خبرها
شماره : 32371
تاریخ : ۱۹ فروردین, ۱۴۰۲ :: ۱۵:۳۳
حجت الاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم: مدعیان آزادی در مسیر لذت‌جویی‌شان از خانواده هم عبور می کنند/ تمدن غرب اولین کاری که کرده خانه سالمندان را برای پدر و مادرها درست کرده است استاد حوزه علمیه با بیان اینکه تمدن غرب اولین کاری که کرده خانه سالمندان را برای پدر و مادرها درست کرده است، گفت: علت ایجاد این گونه مراکز لذت جویی انسان امروز است که با شعار آزادی همراه شده و هر چیزی که مانع راهش باشد کنار می زند و این موانع می تواند همسر، فرزندان و پدر و مادر باشند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی به نقل از خبرگزاری حوزه؛ حجت‌الاسلام والمسلمین محمد حاج ابوالقاسم دولابی در بیان نکات تفسیری جزء ۱۵ قرآن کریم به آیات ۲۳ و ۲۴ سوره اسراء در رابطه با موضوع خانواده اشاره و اظهار کرد: خداوند در این آیات تأکید زیادی بر حفظ احترام پدر و مادر می کند که نشان دهنده اهمیت جایگاه والدین در خانواده است.

وی گفت: خداوند در ۵ آیه از قرآن کریم درباره وجوب احسان به والدین با ما سخن گفته و در تمامی این آیات احسان به والدین بعد از دستور به اطاعت خدا واقع شده که نشان می دهد اولویت اول مسلمان پرستش خدا و اولویت دوم رسیدگی به والدین است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اگر کسی فرصت محدودی برای احسان چه از نظر مالی و یا وقت گذاشتن در اختیار دارد اولویت اول پدر و مادر هستند، گفت: خداوند می فرماید اگر یکی از والدین یا هر دوی آنها به سن پیری رسیدند، هیچ سخنی که بوی بی احترامی بدهد از تو شنیده نشود حتی اگر وقتی درخواست غیر منطقی داشتند و بهانه گیری کردند فرزند حق ندارد به گونه ای سخن بگوید که بی حرمتی شود.

وی با بیان اینکه فرزندان حق ندارند والدین را در سن پیری از خود برانند و دور کنند، گفت: باید با والدین شایسته سخن بگوییم تا مبادا از انسان مکدر شوند؛ امام صادق علیه السلام فرمودند، اگر والدین تو را ناراحت کردند کلمه بدی از زبان تو بیرون نیاید، حتی اگر تو را کتک زدند حق نداری رفتار زشتی از خود نشان دهی و حتی اگر به تو ظلم کردند شایسته این است که بگویی خدا شما را مشمول رحمت و مغفرت خود قرار دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم با بیان اینکه حضرت صادق علیه السلام فرمودند به پدر و مادر خیره نگاه نکن مگر از سر مهربانی و شفقت، گفت: حضرت فرمودند صدای خود را از صدای آنها بلندتر نکن، دستت را از دست آنها بلندتر نکن و همواره پشت سر پدر و مادر حر کت کن.

وی با بیان اینکه روایات زیادی در رابطه با حق والدین بر فرزندان بیان شده است، گفت: از امام کاظم علیه السلام سؤال شد که حق پدر بر فرزند چیست؟ حضرت فرمودند اینکه او را با نام کوچک صدا نزند، جلوتر از پدر حرکت نکند، قبل از پدر و مادر ننشیند، آبروی پدر را حفظ کند و کاری نکند که دیگران به پدر او دشنام دهند.

استاد تفسیر قرآن کریم با بیان اینکه احسان به والدین فقط مربوط به دوره حیات آنها نیست، افزود: امام صادق علیه السلام فرمودند چرا به والدین خود در حیات و بعد از وفاتشان احسان نمی کنید؟ سپس فرمودند از طرف آنها نماز بخوانید، صدقه بدهید، حج به جا آورید و روزه بگیرید.

وی با بیان اینکه تمدن غرب اولین کاری که کرده خانه سالمندان را برای پدر و مادرها درست کرده است، گفت: علت ایجاد این گونه مراکز لذت جویی انسان امروز است که با شعار آزادی همراه شده و هر چیزی که مانع راهش باشد کنار می زند و این موانع می تواند همسر، فرزندان و پدر و مادر باشند.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.