تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, برگزیده ترین ها, زنان و خانواده, عرصه فرهنگ و تربیت, گزارش, مشروح خبرها
شماره : 32668
تاریخ : ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۲ :: ۲۰:۰۲
برگزاری همایش بین المللی «خانواده مقاوم: چالش های اخلاقی در جهان متحول»؛ بررسی راهکارهای تحقق محورهای اخلاقی همایش بین المللی خانواده مقاوم/ ایجاد فضای گفتگو میان گفتمانهای متفاوت میان صاحب نظران در گستره وسیع تر از تعریف ارزشهای اخلاقی محورهای اخلاقی همایش بین المللی خانواده مقاوم در دیدار حجت الاسلام والمسلیمن زیبائی نژاد، دبیر علمی همایش بین المللی خانواده مقاوم با حجت الاسلام والمسلمین دکتر صادقی از اساتید و پژوهشگران برجسته حوزه اخلاق مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی؛ در این دیدار که در پژوهشکده زن و خانواده و در قالب سلسله رایزنی های پیش از برگزاری همایش بین المللی «خانواده مقاوم: چالش های اخلاقی در جهان متحول» جهت افزایش هر چه بیشتر غنای علمی و کاربردی این همایش برگزار شد، زمینه ها و ظرفیت های علمی اصحاب علم اخلاق در جامعه نخبگانی حوزه و دانشگاه و دستگاه های حاکمیتی ذی ربط مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در ابتدای این دیدار که با حضور آقایان دکتر عمادی، حجت الاسلام دکتر میرصانع از اساتید حوزه اخلاق و خانم ها دکتر شریف و داورپناه از اعضای کمیته علمی همایش مذکور برگزار شد، حجت الاسلام والمسلیمن زیبائی نژاد با اشاره به مطالبه مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب از نهادهای حاکمیتی و غیرحاکمیتی و نیز نخبگان در خصوص چگونگی حفظ قشر جوان کشور در وضعیت تهدید آمیز جهان امروز در برابر سیل تهاجم به ارزش های اخلاقی، اظهار داشت که بر اساس همین فراز بیانیه گام دوم، پژوهشکده زن و خانواده برنامه سوم توسعه فعالیت های علمی اش را بار رویکرد مقاومتی به خانواده پایه ریزی و از یک سال پیش این فعالیت ها را آغاز کرده است که نقطه عطف آن برگزاری همایش بین المللی «خانواده مقاوم: چالش های اخلاقی در جهان متحول» خواهد بود.
رئیس پژوهشکده زن و خانواده خاطرنشان ساخت: خانواده در طول تاریخ همواره در امر تربیت با یک سری چالش هایی مواجه بوده است اما ساختارهای فرهنگی اجتماعی و اقتصادی آنچنان مزاحمتی برای خانواده نداشته است، با این حال در سه چهار دهه اخیر ساختارها در جبهه مخالف با خانواده قرار گرفته اند و به تعبیر کاستلز در هیچ مقطع زمانی، اقتصاد اینچنین تاثیرگذار بر حوزه فرهنگ و سیاست بوده باشد و سرمایه دارای متاخر حتی قائل به ورود ارزش های سرمایه داری به ساختارهای سیاسی و فرهنگی علاوه بر اقتصاد است؛ وی افزود: این تحولات باعث شده است که فرزندان امروز به جای والدین از دیگران الگو بگیرند، دیگریهایی که فرد هم نیستند بلکه از ساختارها هستند که نشان از قدرت عظیم اقتصاد دارد؛ اقتصادی که معاضدت به علم می کند و علم هم متقابلا در خدمت تولید ارزش های اخلاقی نئولیبرال و نسبیت گرایی اخلاقی است.
زیبایی نژاد با توجه به اهداف همایش این پرسش را مطرح کرد که: در چنین شرایطی خانواده چگونه باید رویکردهای تربیتی خود را در این فضا که در طول تاریخ بی سابقه بوده بازنگری کند و ضمن فهم موقعیت تهدید ظرفیت های خود را بازسازی کند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه از رابطه اخلاق با مقاومت سه تصویر در میان صاحب نظران موجود است، پرسش هایی را که این همایش به دنبال پاسخگویی به آنهاست چنین مطرح کرد:
آیا اساسا خود مقاومت فعلی اخلاقی هست یا خیر؟ ؛ آیا مقاومت نقطه شروع است یا ذیل بحث عام تر دیگری است؟؛ و اینکه آیا درگیری تمدنی را می توان در مقیاس درگیری دو عقلانیت دید؟
دبیر علمی همایش بین المللی خانواده مقاوم همچنین در تشریح منشور اخلاقی مدنظر در این همایش اضافه کرد که مقاومت از نظر ما شامل گم نکردن مسیر و در عین حال وجه جوششی آن مبنی بر رفع موانع موجود در مسیر است و در این رویکرد، ثبات قدم غیر از صبر است. همچنین مفروضات ما خانواده ناهمجنس، رد نسبیت گرایی اخلاقی و دفاع از اخلاق حاصل از عقل فطری بشر و هدایت توسط انبیاست. وی همچنین انسان شناسی اخلاقی را از دیگر محورهای مورد توجه در این خواند.
در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین دکتر صادقی ضمن استقبال و تقدیر از ایده برگزاری این همایش بر اهمیت پرداختن به امر تربیت در کنار اخلاق در این همایش تاکید کرد و افزود: نقش کهن-الگوها و نظریه های مدرن اخلاقی می بایست همزمان بررسی شود تا اهداف علمی همایش در بخش اخلاقی محقق شود.
ایشان با اشاره به اینکه دیدگاه نهاد حکمرانی به مکاتب اخلاقی ممکن است در مقاطع زمانی مختلف با دیدگاه مورد نظر همایش متفاوت باشد لذا باید این جنبه از موضوع نیز مورد قیاس و توجه قرار گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر میرصانع نیز در این نشست بر لزوم تعریف دقیق اخلاق تاکید و خاطرنشان کرد: متاسفانه امروزه در سطح جامعه، اخلاق به طور مطلوب فهم نشده و در نتیجه، نسبی گرایی اخلاقی و اعتدال گرایی گسترش پیدا کرده است که البته این رویکردها هم با برداشت های نادرست از آنها درهم آمیخته و مورد استفاده قرار می گیرند.
در ادامه این نشست همچنین دکتر عمادی از پژوهشگران حوزه اخلاق گزارشی از نتایج تحقیقات خود در خصوص ازدواج در جامعه ایرانی ارائه کرد و خواستار ایجاد فضای گفتگو میان گفتمانهای متفاوت میان صاحب نظران در یک گستره وسیع تر از تعریف ارزشهای اخلاقی شد.
انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.