تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, برگزیده ترین ها, زنان و خانواده, عرصه فرهنگ و تربیت, گزارش, مشروح خبرها
شماره : 36837
تاریخ : ۲۸ بهمن, ۱۴۰۲ :: ۱۴:۳۳
به میزبانی دفتر امور زنان حوزه دستیار رئیس جمهور: نشست هم‌اندیشی بایسته‌های شورای فقهی حقوقی زنان برگزار شد/ برای دیدن مشکلات زنان به دادگاه‌های خانواده سر بزنید/ اگر ما مدام اطلاعات را جمع آوری کنیم اما اجرا نکنیم فایده ندارد مستشار قضایی تدوین لوایح و امور مجلس قوه قضائیه گفت: اگر می‌خواهید که مشکلات زنان را بررسی کنید، به مدت یک هفته به دادگاه خانواده و مجتمع قضائی خانواده یک و دو مراجعه کنید.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی به نقل از فارس: نشست هم‌اندیشی بایسته‌های شورای فقهی حقوقی زنان با میزبانی دفتر امور زنان حوزه دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی های اجتماعی و با حضور سکینه سادات پاد دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی های اجتماعی، مجتهده طاهره سادات موسوی استاد ارشد فقه و مولف کتب روایی، اخلاقی و عرفانی، عزت السادات میرخانی عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس و حوزه های علمیه تهران و مشهد، طوبی شاکری مدیر گروه مطالعات زنان دانشگاه تربیت مدرس، فرحناز خسروشاهی مستشار قضایی تدوین لوایح و امور مجلس قوه قضائیه، اعظم خوش صورت عضو هئیت علمی گروه مطالعات زنان دانشگاه ادیان و مذاهب، مجید دهقان هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده، علی غلامی ریاست موسسه آموزش عالی حوزه معصومیه خواهران و اعظم محمودی دانش پژوه دکتری مطالعات زنان و پژوهشگر زنان و خانواده و دبیر نشست، در مرکز بررسی‌های استراتژیک برگزار شد.
در ابتدا سکینه سادات پاد دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی گفت: این جلسه بسیار مهم و ضروری اما دیرهنگام بود. وی در ادامه تأکید کرد: من معتقدم که باید حضور جدی نخبگان در بطن و متن حکمرانی قرار گیرد و رویکرد من به عنوان دستیار رئیس جمهور که تکلیفم پیگیری حقوق مادی و معنوی زنان است که برگرفته ازبند یک اصل21 قانون اساسی «احیای حقوق مادی و معنوی زنان» که یکی از اصول و ارزش‌های قانون اساسی است، اجرا و پیگیری کنم.وی درادامه با اشاره به بیانات امام (ره) بیان کرد: امام خمینی (ره) در عبارتی گفته بودند :«زن در جامعه نقش بسیار مهم، حساس و کلیدی در حکومت اسلامی دارد.»وی در ادامه بیان کرد: مقام معظم رهبری بر دو اصل تشکیل نهاد فراقوه‌ای و شورای فقهی زنان بسیار تأکید دارند که ما در هر دو ضعف داریم. انقلاب اسلامی نسبت به دو دیدگاه شرقی و غربی که نسبت به زنان وجود دارد، مرزبندی بسیار شفافی دارد و هردو دیدگاه از نظر انقلاب اسلامی دارای ایرادهای بسیار جدی است. در مقدمه قانون اساسی هم این مرزبندی‌ها مشخص شده که براساس آن قرار شده زن علاوه بر نقش‌های ذاتی مادری و همسری، بستری برایش فراهم شود که بتواند به عنوان یک عنصر موثر در مسائل سیاسی و اجتماعی نقش‌هایی ایفا کنند. حضرت امام (ره) قائل به مشارکت زنان در اصل این نهضت هستند.وی در ادامه تأکید کرد: ما به درستی نتوانستیم از آن ظرفیتی که انقلاب اسلامی ایجاد کرد استفاده کنیم. بنابراین ما باید در امر پیگیری حقوق مادی و معنوی زنان، یک تصویر واقعی از شرایط موجود می‌داشتیم تا بتوانیم نسبت به حل مسأله ها موفق باشیم.
پاد در خصوص اقدامات لازم در حوزه زنان گفت: من به عنوان دستیار رئیس‌جمهور جایگاه اجرایی ندارم زیرا نه معاون و نه وزیر هستم اما می‌توانم نقشی در تسهیلگری، تولید محتوا و پیگیری حقوق مردم «اگر نقضی در حقوق مردم ایجاد شود» ایفا کنم.وی در خصوص شورای فقهی زنان گفت: ما این شورا را به عنوان یک ضرورت و یک بستری برای پاسخگویی به مسائل زنان در مسیر تمدنی می دانیم «زیرا در تمدن باید زن حضور داشته باشد و برای این امر باید به اقتضای روز پاسخ مسائل زنان را بدهیم» است.وی در خصوص چالش‌های حوزه زنان گفت: چالش‌هایی اعم از جنبش زن_زندگی_آزادی و ... از جمله چالش‌هایی هستند که در طول سال‌های گوناگون در حوزه حقوق زنان با آن مواجه هستیم و در نظام بین‌الملل هم مورد تهمت واقع می‌شویم. دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی خاطر نشان کرد: زن به عنوان یک عنصر اساسی و مهم در گفتمان انقلاب اسلامی و نگاه تمدنی است باید شرایط برای حضور موثر او فراهم شود. نظام ما نظام فقاهتی است. ما می‌خواهیم با یک نگاه پیش‌روتر و مشخص‌تر وارد عرصه شویم. .پاد در ادامه تصریح کرد: در بحث فقهی عفاف و حجاب حتی در قانون مجازات اسلامی دقیق ورود نداشتیم و حرف داریم و هنوز شفاف نشده است به نظر می‌رسد شورای فقهی وحقوقی کلی‌تر از اینی که تا کنون بوده باید باشد و باید بسته سیاستی داشته باشیم . باید این سوال را داشته باشیم که فقه صرفا فردی است یا اجتماعی ؟ آیا می‌تواند به همه این مسایل پاسخ د هد یا نه؟
در ادامه فرحناز خسروشاهی مستشار قضایی تدوین لوایح و امور مجلس قوه قضائیه گفت: من به دلیل فعال بودن در قوه قضائیه در طی سال‌های طولانی، با مشکلات متعدد بانوان آشنا هستم. شأن شورای فقهی می‌تواند چند جنبه‌ای باشد. در حال حاضر مسائل و مشکلاتی وجود دارد که مختص زنان است و می‌توانیم بگوییم که آقایان نمی‌توانند آن طور که باید این مسائل زنان را درک کنند. وی در ادامه بیان کرد: مسئله‌ای که خاص زنان است، باید توسط زنان حل و برطرف کنند. مسائل فقهی بسیار زیادی وجود دارد که هنوز ما در پاسخ به آنها مشکل داریم و خلع‌هایی وجود دارد که پاسخگو نیستیم. اگر بخواهیم بگوییم که در طی 45 سال گذشته و از آغاز انقلاب تمام مسائل زنان را حل کرده‌ایم و به آن پاسخ داده‌ایم، اینگونه نیست.وی در ادامه در خصوص روش حل این مشکلات تأکید کرد: فقط انجام تحقیق و پژوهش و ... کافی نیست. منکر این مسئله که مشکلات زیادی هم در قوانین زنان و هم در دادگاه‌های خانواده وجود دارد، نیستم. ما هم در خانواده‌ها، هم در مسائل فقهی مختص به زنان، هم در حوزه جوانی جمعیت، پزشکی، اهدای جنین و... مشکل داریم. آیا تا به حالا به مدارس و جاهای مختلف سرزده ایم که ببینیم چه خبر است؟وی در ادامه افزود: شورای فقهی می‌تواند مسائل را حلاجی کند تا تغییر نکند. شأن نزول ریاست جمهوری برای چنین جلسه‌ای، به جنبه اجرایی کار هم باید توجه داشته باشد. شأن ریاست جمهوری و وزرا و تشکیل دولت، جنبه اجرایی قضیه است. ما نمی‌توانیم به مسایل قدیمی بپردازیم و جدیدها را رها کنیم. خسرو شاهی با طرح این پرسش که آیا به مدارس وآموزش و پرورش سر میزنیم یا خیر؟ گفت: سؤالات وابهامات جوانان ما چیست؟ اگر ما مدام اطلاعات و مطالب را جمع آوری کنیم اما اجرا نکنیم فایده ندارد.
در بعد اجرایی نمی‌توانیم چندسال دیگر هم دست نگهداریم و مطالب جمع کنیم اما اجرا نکنیم. در زمان جنگ، ما کمک‌های اولیه، کار با اسلحه و... آموزش دیدیم چون نیاز بود. بسیاری از دختران ما چند وقت دیگر وارد زندگی و خانواده می‌شوند. آیا بررسی کرده‌ایم که این دخترها چه چیزی بلدند؟ ما در زمینه شناسایی مسائل روز و پاسخگویی به نسل جوان بسیار ضعیف عمل کردیم و آموزش و پرورش را رها کرده‌ایم. وی در ادامه عنوان کرد: اگر می‌خواهید که مشکلات زنان را بررسی کنید، به مدت یک هفته به دادگاه خانواده و مجتمع قضائی خانواده یک و دو مراجعه کنید. ببینید زنان چه می‌گویند. در حال حاضر چند زن خانه‌دار بیمه شده‌اند؟ حمایت از مادران در دوران بارداری، حمایت از کودکان بی سرپرست و... از جمله مشکلات زنان است.وی در آخر تأکید کرد: باید به زنان آگاهی و آموزش داده شود. پایان پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.