به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، حجتالاسلام والمسلمین محسن عباسی ولدی، استاد حوزه و دانشگاه در درس گفتار فقه نظامهای اسلامی به بررسی مبانی رشد و تربیت اسلامی پرداخت.
وی پیرو مباحث گذشته خویش که به نقش قدرت در طراحی نقشه تربیت پرداخته بود، به عبارتی از آیه شریفه «قد جعل الله لکل شیء قدرا» اشاره نموده و بیان داشت: در موضوع تقدیر الهی باید بگوییم تقدیر به معنای اندازهگیری کردن یا اندازهدار کردن است و در این عبارت آیه شریفه از یک حقیقت بحث میکنیم که اولا همه چیز در عالم قدر و اندازه دارد؛ ثانیا تمامی این جعل و قدرها را خداوند جعل کرده است.
وی افزود: ایمان به مقادیر الهی جزء مبانی و پایههای ایمان است.
این استاد حوزه تأکید کرد: نکته بسیار مهم در تربیت وجود دارد که به عبارتی تمامی تربیت در این نکته گنجانده شده است و آن نکته این است که کسی میتواند ادعا نماید که نقشه تربیت را برای انسانها طراحی میکند که در همه ابعاد علم به اندازهها داشته باشد.
وی ادامه داد: علم به قدر و اندازهها به دست جاعل آن است، خداوند قدر و اندازه اشیاء را جعل نموده است و هیج کسی به غیر از وی علم به تقدیر و اندازهها ندارد؛ چرا که جاعل آن خداوند است.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی ولدی تأکید کرد: جعل خداوند درباره تقدیر و اندازه اشیاء حکیمانه است و تکلیف را متناسب با وسع هر چیزی قرار داده و صرفا کسی میتواند بدین نحو عمل نماید که اندازهها را جعل نموده باشد و یا به آنها علم مطلق داشته باشد و این امر صرفا از جانب جاعل آن اشیاء بوده و کسی به آنها علم دارد که متصل به علوم وحیانی باشد.
وی در مباحث پایانی خویش گفت: علم به اندازهها از طریق وحی به انسان منتقل شده است یکی از اصلیترین عواملی که برای نقشه تربیت، ضمانت اجرایی میآورد، علم به اندازهها میباشد و کسی که علم به اندازهها نداشته باشد نمیتواند اجرای نقشه تربیتیاش را ضمانت کند.
انتهای پیام/
https://ihkn.ir/?p=23101
نظرات